Все повече жени се забулват с черни бурки в Пазарджик

Региони

Все повече жени се забулват с черни бурки в Пазарджик

72622
на 29.03.2014
Все повече жени се забулват с черни бурки в Пазарджик
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Все повече жени в Пазарджик се забулват с черни бурки, съобщи Би Ти Ви. Най-много "нинджи", както шеговите ги наричат местните, се разхождат из кварталите "Изток" и "Огоста".

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Преди политическите промени у нас квартал "Изток" е бил ромски. Постепенно обаче той се превръща в мюсюлмански, а населението се се сменя с етнически турци. 

"Забулването е по желание, никой не ги задължава - който иска, се забулва”, обяснява Хюсеин Яшар пред медията.

Забулени момичета има дори пред училището, въпреки забраната да носят бурки. " Аз съм начален учител и нямаме такива - може със шапчици, но не с бурка”, казва преподавателката Тодорка Колчакова.

Основната част от 30-хилядното население на квартала твърди, че не работи. В махалата никога не е имало асфалт, няма и канализация. Боклуците се изхвърлят направо на улицата. 

"Младите момичета се забулват с черно, защото много обичат бога, затова не се дават на тия мъжете не дават лице да гледат, само очите гледат. Как се женят - идват на джамия и като се харесват си дават пръстен, той на теб и почват да се обичат и идват на джамията да си правят брак”, обяснява местна жителка.

Коранът повелява жената да бъде забулена до китките на ръцете и до глезените на краката, може да си открива само лицето. Забулването на жената става след 10-годишна възраст с влизането в пубертета. Това е личен акт, въпрос на лично убеждение на жената, никой не може насила да я принуди да се забули. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК