Втори дом на ужасите в Банкя! И той е на д-р Неферова! Морят старци като мухи заради имоти, намерили трупа на дядо в гьол

Само в ПИК
Втори дом на ужасите в Банкя! И той е на д-р Неферова! Морят старци като мухи заради имоти, намерили трупа на дядо в гьол
Автор: ПИК
Дата
Дата
17426
Коментари
8
Втори дом на ужасите в Банкя! И той е на д-р Неферова! Морят старци като мухи заради имоти, намерили трупа на дядо в гьол

Втори дом на ужасите разследва полицията и прокуратурата. Той отново е на д-р Йорданка Неферова и се намира в Банкя. В него са били открити 30 старци, а в момента им се правят изследвания дали са били упоявани като обитателите на хосписа в Елин Пелин, пише "Телеграф".

Новината потвърдиха от прокуратурата и МВР. Първият дом за стари хора в Елин Пелин беше щурмуван преди седмица след сигнал на пенсионер, че е бил упоен и накаран да си прехвърли имотите на собственичката на дома. Ченгета и служители от РЗИ откриха упойки и наркотични лекарства, а документи за тях-не. В резултат бяха арестувани д-р Неферова, полицаят от 9 РПУ Бисер Докторов и зам.-шефът на хосписа Бойко Стоянов.

Изчезнал

Веднага след като случаят с хосписа в Елин Пелин започнал да се разплита, ченгета, прокурори, социални и експерти от РЗИ влезли и в дома на Неферова в Банкя. Проверка показала, че той работел на черно, като не били открити документи нито колко обитатели има вътре, нито откога са там, на практика нямало никаква отчетност, споделиха обвинители. По думите им там били открити 30 възрастни хора. Тъй като имало съмнения, че и там ги упояват, взели проби от урината им за изследвания.

Местни хора, които живеят близо до хосписа в Банкя, разказаха, че от дома преди две години изчезнал дядо. Той бил открит по-късно удавен в гьол близо до ж.п. линиите. „Тогава се говореше, че сам е избягал, но се е удавил. Никой повече не повдигна темата“, коментираха хора от Банкя.

Издирване

Тепърва спецекипа от ченгета и прокурори ще проверява дали хората от дома на ужасите в Банкя имат близки, прехвърляли ли са имоти на Неферова и как са попаднали там. Изискана е и справка от кметството колко смъртни акта са издадени на обитатели на дома. В Елин Пелин те са 9 за година и три месеца. За сина на д-р Неферова - Божидар пък вече е издадена европейска заповед за арест. Той е търсен от Германия, защото е уличен, че е точил кредитни карти. У нас го дирят за разпит в аферите с имотните измами. Самата докторка, която е невроложка и работи в 3-та градска болница в София, обяви преди няколко дни, че хората сами й прехвърляли имотите си, а тя не ги упоявала.

Повдигнаха обвинения за първия хоспис Районната прокуратура в Елин Пелин обяви вчера, че са повдигнати обвинения вече на д-р Неферова, полицаят Докторов и Бойко Стоянов, затова, че държали два дни дядо Димитър упоен в дома на ужасите. Деянието било извършено по начин опасен за здравето на пострадалия, чрез ограничаване на възможността за свободно придвижване и прилагане на лекарствени препарати, съдържащи наркотични вещества. Освен това Неферова държала забранени илачи без разрешение. Става въпрос за ампула Фентанил, таблетки Лексотан, Трамадол и Ксанакс, с които били упоявани старците.

На снимката: Д-р Неферова в болницата

Още по темата
Разкриха нелегален частен дом за стари хора в "Бояна"
Часовник
12:09
Агенцията за социално подпомагане/АСП/ санкционира нелегален частен дом за стари хора, съобщиха от пресцентъра на асоциацията. В съобщението се уточнява, че след постъпил сигнал, Инспекторатът на...
Напиши коментар »
(8)
1
какво се е плюснал този изрод на снимката да става и да врьща на хората имотите
2
Абе Българи Юнаци и синове и дъщери на възрастни родители. Как нямате куража да отидете до тези старчески домове и избавите тези хорица , а за тая докторка един тротилов фишек у гу.за и задулжително да се подпали фитила. Народе ,народе кой те упои до такава степен че си останъл без мозък, за да си толкова заспал.
3
Той и Баце ги знае всички домове в Банкя,а и въпросната докторка невроложка познава,ама си трае,що да си създава главоболия и да се гледа на криво със съселяните си.По му иде да посети форума на ЕНП в Брюксел.Те там размитат за него и копнеят да му щипнат и шляпнат бузките .Па той народа нека си мре.Нали спечелихме изборите.А ние вече 27 години сме все упоени.
4
Това ли заслужиха нашите майки и бащи в края на живота си?....Тези престъпници да изгорят живи дано!
5
Е БО КО КУ Р ВАТА ОТ БАНКЯ ДА НЕ ПРАВИ ДРУГО , НАЙШ КОГА ШЕ ДОЖИВЕЕМ ДО ШЕЙСЕ И СЕДЕМ ЗА ДА СЕ ПЕНЦИОНИРАМ , ОСИГУРОВКИ МОСИГУРОВКИ СИЧКО ГЕПИ ОТДЕЛНО СЪДИ МАЛОИМОТНИТЕ ЗА ТОК ВОДА И ПАРНО И ИМ ПРИБИРА АПАРТАМЕНТИТЕ С ЧАСТЕН СЪДИЯ ИСПЪЛНИТЕЛ , РАКА ШЕ ВИ Е МАЛКО МАИКА ВИ ГНУСНА ДОЛ НА КЛЕПТОМАНСКА И ГАДОВЕТЕ ВИ
6
Защо няма коментари за случая с незаконния и вонящ дом в Бояна .На кого платиха да замълчи .
7
Защо сте изключили (+), бе ПИК?
8
Абе не закачайте жената - тя просто помага на пенсионната риформа само в Елин Пелин девет пенсии по-малко! Като ги намалят със стотина хиляди....пенсионерите и ето ти 300 лв. мин. пенсия за останалите
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е силният човек в България днес?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си. Не бъдете враждебни към хората, които ви заобикалят. Канализирайте гнева си в полезни действия, които ще ви доведат до видим резултат.
ВИП рожденици
Иван Кулеков
Иван Кулеков
писател, публицист и сценарист
Става на: 66 години

Малко момченце се връща от детската градина с изподрано лице. Таткото пита:

- Какво е станало?

- Играхме хоро около елхата.

- И?

- Елхата голяма, а бяхме малко деца.