ВЪЗЕЛЪТ СЕ РАЗПЛИТА! Специална комисия констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на Летище София! Ще кажат ли кой е взел парите?

Само в ПИК
ВЪЗЕЛЪТ СЕ РАЗПЛИТА! Специална комисия констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на Летище София! Ще кажат ли кой е взел парите?
Дата
Дата
28919
Коментари
5
ВЪЗЕЛЪТ СЕ РАЗПЛИТА! Специална комисия констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на Летище София! Ще кажат ли кой е взел парите?

Специална комисия от отдел „Сигурност“ на Летище София е констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на аеропорта! Сега въпросът опира до това ще им стиска ли на проверяващите да кажат кой е взел парите, или ще покрият случая?

За казуса Агенция ПИК писа преди време, но отговор не последва нито от Министерството транспорта, нито от ръководството на аеропорта.

Ето и за какво става въпрос. Преди три години е имало „изпаряване“ на 6400 евро, които са били забравени в чанта. Сумата е изоставена от пътник и прибрана за съхранение. Но парите не изчезват веднага, а се „изпаряват“ уж незабелязано след време.

След като чантата е била забравена на терминала и респективно открита от служител на сектор „Сигурност“ на летището, тя е била оставена на съхранение в специалния за целта сейф. Според Закона, ако в едноседмичен срок никой не потърси парите, може да обобщим в случая и да кажем и други забравени вещи – лаптопи, очила, багаж и т.н., те трябва да се предат на органите на МВР и за целта да се състави протокол.

Това обаче не е направено. Все пак за намерените пари са знаели много хора, но… Около година по-късно по време на проверка как се обслужва изгубеният багаж се оказва, че парите ги няма. И става интересно.

Има проведено вътрешно разследване, което обаче не стига до никакви документи, свързани с парите.

В проверката по сигнала, която е извършена, обект на разследване са били В. Р., Х.Г. и Д.М. Сигнал за случая има както в Летище „София“, така и в Министерството на транспорта и информационните технологии.

Интересното към днешна дата е това, че липсата е констатирана надлежно от новата комисията, която е констатирала и други липси.

Обикновено се изготвя годишен доклад, в който се описват всички намерени вещи на територията на Летище „София“, като всяка „находка“ се идентифицира с протокол. Сега комисията е установила, че от всеки годишен доклад има липса на определена вещ, а за 2013 година е отбелязано, че липсва заведената по надлежен ред сума от 6400 евро.

Напиши коментар »
(5)
1
Щом никой не е потърсил багажа, има ли значение кой ги е взе. Услужил си е човека
2
За назначаване в тази структура хората си плащат, нормално е после да избиват тези пари за тези длъжности конкурси няма.
3
това е практика от 50 години
4
На тази територия и да се изсереш, ще ти гепат говното.
5
Защо ме е изпреварил Той, а не ги взех Аз преди него? За това ме е яд.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Валентин Танев
Валентин Танев
актьор
Става на: 60 години
Ина Ананиева
Ина Ананиева
треньор по худ. гимнастика
Мимоза Базова
Мимоза Базова
актриса

Индианците не обърнаха внимание на потока бежанци от Европа и сега живеят в резервати...