ВЪЗЕЛЪТ СЕ РАЗПЛИТА! Специална комисия констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на Летище София! Ще кажат ли кой е взел парите?

Само в ПИК
ВЪЗЕЛЪТ СЕ РАЗПЛИТА! Специална комисия констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на Летище София! Ще кажат ли кой е взел парите?
Дата
Дата
29500
Коментари
5
ВЪЗЕЛЪТ СЕ РАЗПЛИТА! Специална комисия констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на Летище София! Ще кажат ли кой е взел парите?

Специална комисия от отдел „Сигурност“ на Летище София е констатирала липсата на 6400 евро от „загубения багаж“ на аеропорта! Сега въпросът опира до това ще им стиска ли на проверяващите да кажат кой е взел парите, или ще покрият случая?

За казуса Агенция ПИК писа преди време, но отговор не последва нито от Министерството транспорта, нито от ръководството на аеропорта.

Ето и за какво става въпрос. Преди три години е имало „изпаряване“ на 6400 евро, които са били забравени в чанта. Сумата е изоставена от пътник и прибрана за съхранение. Но парите не изчезват веднага, а се „изпаряват“ уж незабелязано след време.

След като чантата е била забравена на терминала и респективно открита от служител на сектор „Сигурност“ на летището, тя е била оставена на съхранение в специалния за целта сейф. Според Закона, ако в едноседмичен срок никой не потърси парите, може да обобщим в случая и да кажем и други забравени вещи – лаптопи, очила, багаж и т.н., те трябва да се предат на органите на МВР и за целта да се състави протокол.

Това обаче не е направено. Все пак за намерените пари са знаели много хора, но… Около година по-късно по време на проверка как се обслужва изгубеният багаж се оказва, че парите ги няма. И става интересно.

Има проведено вътрешно разследване, което обаче не стига до никакви документи, свързани с парите.

В проверката по сигнала, която е извършена, обект на разследване са били В. Р., Х.Г. и Д.М. Сигнал за случая има както в Летище „София“, така и в Министерството на транспорта и информационните технологии.

Интересното към днешна дата е това, че липсата е констатирана надлежно от новата комисията, която е констатирала и други липси.

Обикновено се изготвя годишен доклад, в който се описват всички намерени вещи на територията на Летище „София“, като всяка „находка“ се идентифицира с протокол. Сега комисията е установила, че от всеки годишен доклад има липса на определена вещ, а за 2013 година е отбелязано, че липсва заведената по надлежен ред сума от 6400 евро.

Напиши коментар »
(5)
1
Щом никой не е потърсил багажа, има ли значение кой ги е взе. Услужил си е човека
2
За назначаване в тази структура хората си плащат, нормално е после да избиват тези пари за тези длъжности конкурси няма.
3
това е практика от 50 години
4
На тази територия и да се изсереш, ще ти гепат говното.
5
Защо ме е изпреварил Той, а не ги взех Аз преди него? За това ме е яд.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Обран е апартаментът на депутат. По думите му нищо не е изчезнало освен парите на безработната му съпруга... Около милион евро...