Бомба

Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на Марс?

Само в ПИК
Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на Марс?
Автор: ПИК
Дата
Дата
4174
Коментари
3
Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на Марс?

Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на Марс? Да, според милиардера Илон Мъск. Той представи новите космически кораби за покоряване на Червената планета.

Да се пренесем в мечтите на Илон Мъск за 2022 г. - дотогава върху Марс са стъпвали само роботизирани апарати на НАСА и Европейската космическа агенция. Но след 6 или 8-месечно пътуване от Земята към Червената планета се приближава един от корабите на компанията "Спейс Екс". Той носи на борда си оборудване, с което ще бъдат изградени помещенията за изследователите на Марс. След 2 години, през 2024 г., с такъв космически кораб ще пристигнат и първите заселници. Това е оптимистичният сценарий за кацането на хора върху Червената планета. Но въпросителните и опасностите все още надделяват. „Вярвайки в бъдещето, нека приемем, че то ще бъде по-добро от миналото. Не мога да си представя нещо по-вълнуващо от това да летим в Космоса и да бъдем сред звездите”, казва Илон Мъск. Милиардерът подготвя кораби с нов тип двигатели и достатъчно сигурни, за да доставят оборудването и хората невредими върху Марс.

“Той е известен със своите леко оптимистично планове, но не е да не постига целите си. Всъщност всичко, което досега е казал, че може да постигне, става рано или късно реалност”, коментира Тихомир Димитров, специалист по космически науки. Слънчевата радиация и опасните галактически лъчи са сред смъртните опасности, които заплашват покорителите на Червената планета. “Хората, които ще пътуват до там, ще бъдат подложени на доста сериозна радиация, както и престоят им там също. Но тази радиация не е смъртоносна за периода, за който ще пътуват. Има други трудности, например свързани с кацането и след това излитането от Марс”, отбеляза доц. Д-р Евгени Овчаров, ръководител на катедра „Астрономия” в Софийския университет.

Целта на учените е да върнат невредими на Земята хората, които първи ще стъпят на Марс. “Ще има такава възможност - космическите кораби, които в момента проектира “Спейс Екс, а и НАСА, те ще излитат от стартова площадка, която ще се построи на Марс, ще летят с гориво, което може да се произведе на Червената планета”, изтъква Тихомир Димитров. За кацането на хора върху Марс вероятно ще помогне и уредът „Люлин”, разработен от български учени. И сега той е в орбита около Червената планета, за да събира данни за нивата на радиацията.

Напиши коментар »
(3)
1
НЕ! И след 7000 години човек няма да е стъпил на Луната, а пък камо ли на Марс. Човек никога не е пътувал и никога няма да пътува в космоса.
2
Първи на Марс са стъпили представители на Третия райх през януари 1945 г. и в Интернет преди време имаше филмов материал от там, сниман от тази експедиция. Американците отдавна имат база там и това разкри Хенри Дийкън /Артур Найман- американец от немска фамилия- бивш координатор на космическите програми в Белия дом/, който сега е в инвалидна количка- пребит от илюминатите, заради разкривате на тайната. В нета има негови интервюта, достатъчно е да се напише на търсачката само името му.
3
- Всички се заблуждавате , Македонците отдавна са на Марс ... Даже са измислили и създали живота в нашата галактика ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Мъж пазарува на Женския пазар: 
- Искам 5 кг. картофи. 
- Желаете ли в плик да ги сложа? - попитал продавачът. 
- Не, метнете ми ги на флашката.