Върнаха 1659 деца от Сливенско в училище

Само в ПИК
Върнаха 1659 деца от Сливенско в училище
Автор: ПИК
Дата
Дата
2107
Коментари
0
Върнаха 1659 деца от Сливенско в училище

Общо 1659 ученици от област Сливен са били върнати в училище. Това съобщи Илонка Толева, старши експерт по приобщаващо образование при РУО-Сливен, предаде БТА.

Обходни екипи са посетили 6338 адреса в областта в изпълнение на първия етап от Междуинституционалния механизъм за обхващане и задържане на децата в училище. Посетените деца са на възраст от пет до 16 години, със статус "отпаднали от училище".

Общо 61 екипа с 632-ма специалисти са обикаляли по адреси в цялата област. За 1795 деца е било установено, че са в чужбина, но няма информация дали са се установили там трайно или са за сезонна работа с родителите си. 2336 от посетените ученици не учат и не са пожелали да се върнат в училище. Общо 548 деца не са били намерени на адресите, като вероятно ще бъдат издирвани допълнително.

По думите на Толева, в момента се правят проучвания за нуждите на различните училища, в които ще се обучават върнатите ученици. В някои от тях има проблеми с материалната база. В някои от случаите учениците са доста по-големи от класовете, в които трябва да постъпят, като там се предлагат алтернативни форми на обучение.

Във втория етап от Механизма за обхват ще се издирват деца, които не са се записали на училище през настоящата учебна година. В Сливенско техният брой е 1063. От 6 до 24 ноември тези деца ще бъдат посетени на адрес, съобщи Илонка Толева.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

– Петьо, имаме ли друг шампоан?
– Не! Защо ти е? На този какво му е?
– Ами тук пише за суха коса! Аз моята коса вече я намокрих…