В БТВ, Нова и БНТ е забранено да се канят журналисти от ПИК. Груба грешка! Защо ли? Вижте тази история за Тошо Тошев, Борисов, Пеевски, Огнян Донев и Венелина Гочева

ЧАС ПИК

В БТВ, Нова и БНТ е забранено да се канят журналисти от ПИК. Груба грешка! Защо ли? Вижте тази история за Тошо Тошев, Борисов, Пеевски, Огнян Донев и Венелина Гочева

65512
на 24.01.2016
В БТВ, Нова и БНТ е забранено да се канят журналисти от ПИК. Груба грешка! Защо ли? Вижте тази история за Тошо Тошев, Борисов, Пеевски, Огнян Донев и Венелина Гочева

Амбицират ме да си направя собствена телевизия - тогава ще видят "кон боб яде ли"

Последвайте ни в Google News Showcase

В БТВ, Нова тв и БНТ е забранено да се канят журналисти от ПИК.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Груба грешка. Така само ме амбицират.

През 2001 г. Тошо Тошев ме уволни от "Труд". Изхвърли ме на улицата и се зарече, че повече няма да си намеря работа по вестниците. Така и стана, действаха законите на омертата, а Тошо бе абсолютният император на печата. Никой издател не дръзваше да ме назначи, за да не го разсърди.

Тогава с Мартин, също изхвърлен от "Труд", решихме да си направим наш вестник - "Уикенд". Почнахме в един гараж, с два компютъра под наем.

Две години по-късно вече имахме по-голям тираж от "Труд", а Тошев звънеше да се моли да печатаме в тяхната печатница. С Мартин пускахме нови и нови вестници. След още две години "Уикенд" имаше тираж, колкото всичките вестници на ВАЦ, взети заедно. След още две години ВАЦ фалира и напусна България.

През 2009 г., след серия от ченгеджийско-политически мероприятия (например делото "Галерия"), ме принудиха да продам "Уикенд". Борисов тъкмо бе дошъл на власт, а аз отказвах да превърна вестника си в партийна притурка на ГЕРБ.

Направих "Ретро", а конгломератът "Цветан Василев - Пеевски" забраняваше на търговците да го продават. Въпреки това за месец и половина се превърна в най-четения пенсионерски вестник.

После ми сложиха бомба в офиса, а Бареков крещеше по ТВ7, че съм глашатай на мафията и че искам да свалям правителството на Борисов.

Направих "България днес". Още същия ден ми пуснаха дубликат - "Всеки ден", криеха тиража по складовете, но само за няколко седмици изпреварихме по тираж лидера "Телеграф". Доста се поизпотиха - как да се оправят с мен? Как да спрат коментарите на Евгений Дайнов и Иван Бакалов срещу властта, които само аз смеех да публикувам?

Е, измислиха. Правителството заплаши съдружниците ми Любомир Павлов и Огнян Донев с арест. Те продадоха фирмата - включително и "България днес", на Венелина Гочева, емисарката на Бойко Борисов и Цветан Василев.

Последва заканата, че повече носът ми няма да помирише вестник и медии. И забрана за разпространителските фирми да ми продават стоката.

Тогава се принудих да направя сайта ПИК. Интернет бе единствената алтернатива. Аз, Ивайло Крачунов и още четирима ентусиасти - сякаш на шега, за да имаме някаква работа.

След половин година вече бяхме №1 сред новинарските агенции по трафик и популярност. Онези, които години наред ми прецакваха бизнеса, поискаха извинение.

Сега новоболшевиките Радан Кънев, Росен Плевнелиев, Христо Иванов и Иво Прокопиев спуснали окръжно до подчинените си телевизии да цензурират ПИК. Защото сме прислужвали на мафията, на Борисов и Пеевски.

Довчера ме удряха, защото съм бил враг на Борисов и Пеевски. Днес ме удрят, защото съм бил техен приятел. Ирония на съдбата? Или просто все не успявам да улуча конюнктурата...

Както вече споменах - грешка е това с табуто по телевизиите. Амбицират ме да си направя своя и тогава ще видят "кон боб яде ли". 

А можеше просто да не ме вкарват в някакви "забранителни списъци", както и Тошев можеше да не ме уволнява от "Труд"...

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК