В Китай заработи най-голямата вятърна електростанция на вода в страната (ВИДЕО)

Само в ПИК
В Китай заработи най-голямата вятърна електростанция на вода в страната (ВИДЕО)
Автор: ПИК
Дата
Дата
19583
Коментари
6
В Китай заработи най-голямата вятърна електростанция на вода в страната (ВИДЕО)

В Китай бе пусната в експлоатация най-голямата вятърна електростанция на вода в страната, съобщава телевизионният канал CGTN.

 

Новата електростанция е разположена по крайбрежието на провинция Цзянсу, Източен Китай.

Тя ще доставя до 820 киловат часа енергия на година.

Енергията, получена от вятърната електростанция, ще даде възможност за икономисването на 270 000 тона въглища, при изганярено на които в атмосферата биха били изхвърлени 500 000 тона въглероден диоксид.

Превод и редакция: ПИК

Още по темата
Страшна авария в китайска електростанция! 21 души са загинали
Часовник
15:48
Експлозията в китайската провинция Хубей, при която загинаха 21 души, е станала в електростанция, съобщи агенция Синхуа. Според местните власти причината за взрива е авария на паропровод с високо...
Напиши коментар »
(6)
1
Има разлика между киловат и мегават. Ама голяма разлика. Абе, в Китай Натура 2000 нямат ли си.
2
Може ли при изгарянето на 270000 т.въглища да се отделят 500000т. въглероден диоксид? Журналя малко мислете!
3
САМО 820 КИЛОВАТ ЧАСА??? АЛООО ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СА 820 КИЛОВАТ ЧАСА? ТА ТОВА СА КИЛОВАТИ КОИТО ЕДИН ПРОМИШЛЕН КЛИМАТИК ГИ ИЗГАРЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ МЕСЕЦ! КОГАТО ПРЕВЕЖДАТЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ЧЕ ЩЕ ВИ СЕ СМЕЯТ ТАКИВА КАТО МЕН! НЕ СА 820 КИЛОВАТА! А 820 МЕГАВАТА! ЗА 820 КИЛОВАТА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ГЕНЕРАТОР А НЕ ЦЯЛА ЦЕНТРАЛА!
4
Мисля, че преждепишещите също грешат. Съществуват вятърни турбини с потенциал да произвеждат над 7 мегават часа ел. енергия. Ако е голяма значи говорим за поне 100 тина турбини по най-малко 5 мегавата дава нещо много голямо - около 500 мегавата на ден или 50 гигавата за 100 дни.. Та говорим или за гигавата, за година или направо за теравата на година - ако перките са стотици.
5
С малко ровене се оказа, че се касае за етап на развитие на вятърна централа с потенциал 18700 мегавата. Която обаче през 2020 ще е изместена от друга с потенциал 20000 мегавата. Та 18.7 гигавата за час по средно 12 часа на ден ( да не сме лакоми с вятъра ) прави над 6 терават часа за месец.
6
http://bit.ly/2hiePjo - BrainRush – натуральное средство на основе мицелл, вытяжек и концентратов лекарственных растений с добавлением глицина, биотина и комплекса витаминов В. Улучшает передачу нервных импульсов и работу всех отделов головного мозга, помогает при нарушениях функции памяти. BrainRush легко усваивается организмом и начинает действовать максимально быстро, дополнительно воздействует на функции эндокринной, имунной и нервной систем. Эффективен в любом возрасте. http://tinyurl.com/yb9h9jty - BRAINRUSH – ЭТО УНИКАЛЬНОЕ СЕРТИФИЦИРОВАННОЕ СРЕДСТВО Не содержит ГМО Не содержит вредных для здоровья красителей. Не содержит вредных для здоровья консервантов. Не имеет противопоказаний. Запатентованный синергический фитокомплекс. http://ow.ly/DzTd30e46cE - BRAINRUSH исключительно натуральные компоненты, не наносящие вреда организму. Активные вещества корневища солодки, шалфея и пустырника пятилопастного повышают устойчивость нервных клеток к кислородному голоданию, активизируют умственную деятельность, способствует улучшению памяти и сна.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари