РЕТРО

В Мексико забраниха имената Хитлер и Батман

Само в ПИК
В Мексико забраниха имената Хитлер и Батман
Автор: Ретро
Дата
Дата
6608
Коментари
1
В Мексико забраниха имената Хитлер и Батман

Властите в мексиканския щат Сонора забраниха родителите да кръщават децата си с определени имена, като например Хитлер и Бъргър Кинг. За целта законодателите в Сонора гласуваха нов закон за гражданската регистрация, забраняващ на новородените са се дават имена, "унижаващи човешкото достойнство и представляващи обида за обществото".

Черният списък се състои от 61 имена, сред които Хитлер, Бъргър Кинг, Терминатор, Джеймс Бонд, Батман, че даже и Рембо. Защо сред забранените имена е и това на Артюр Рембо не е ясно, като възможна причина е хомосексуалната ориентация на бележития френски поет символист.

Не се разрешава и употребата на имена като Фейсбук и Туитър. Мотивът е, че едно новородено няма възможност да се възпротиви на приумицата на родителите си, заради която по-късно да страда.

 

Напиши коментар »
(1)
1
Аз ходих там и никой нищо не каза.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!