В Русия: Европа търси „вратички“ за заобикаляне на американските санкции, заради строителството на „Северен поток 2“

Само в ПИК
В Русия: Европа търси „вратички“ за заобикаляне на американските санкции, заради строителството на „Северен поток 2“
Автор: ПИК
Дата
Дата
3413
Коментари
1
В Русия: Европа търси „вратички“ за заобикаляне на американските санкции, заради строителството на „Северен поток 2“

Един от европейските партньори на „Газпром“ е признал, че се налага схемата за финансирането на строителството на газопровода „Северен поток 2“ да бъде променена заради новите санкции наложени от САЩ, съобщава руското издание Взгляд, цитирано от Фокус.

Европейците не виждат нищо страшно в това и заявяват открито, че търсят способи да измамят Съединените щати.

Австрийският концерн OMV очаква схемата на финансиране на проекта за строителството на газопровода „Северен поток 2“ да бъде променена заради новите санкции наложени от САЩ. Според думите на ръководителят на OMV Райнер Зеле, организирането на проектно финансиране за 70% от цената на тръбопровода, както е планирано, очевидно няма да се случи. На участниците в проекта ще им се наложи да търсят средства, или в руските, или в азиатските банки, или да инвестират в него повече собствени средства.

„Трябва да покажем на всички, че поддържаме този проект и не възнамеряваме да се отказваме от него. Разбира се, ние, очевидно, ще трябва да преосмислим ситуацията с финансирането на „Северен поток 2“, но задълженията по този проект, задължението да го доведем до успешен край, без всякакво съмнение, остава. Всички предприятия, ангажирали се с реализирането на проекта, ще се стараят да изпълнят поетите задължения“, заяви Зеле.

Още по темата
"Ди Велт" с мрачна прогноза: "Северен поток" 2 няма да го бъде!
Часовник
15:40
Руският газов гигант „Газпром“ се опитва от 2011 г. да започне строителството на газопровода „Северен поток 2“ през Балтийско море до Германия. Компанията вече реализира...
Напиши коментар »
(1)
1
просо сънува!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.
ВИП рожденици
Димитър Костов
Димитър Костов
бивш финансов министър
Става на: 60 години

Иванчо пита вкъщи:

- Тате, как разговарят змиите?

Бащата поглежда тъщата и подхвърля:

- Защо мълчиш? Детето се интересува!