В Русия: Европейският съюз се бои от ефекта на доминото заради Каталония

Само в ПИК
В Русия: Европейският съюз се бои от ефекта на доминото заради Каталония
Автор: ПИК
Дата
Дата
2544
Коментари
0
В Русия: Европейският съюз се бои от ефекта на доминото заради Каталония

В случай на получаване на независимост Каталония ще може да провокира, ако не „парад на суверенитетите“, то „ефект на доминото“, пише в редакционен коментар руското издание Взгряд, цитирано от Фокус.

Испанците си имат още и Страната на баските, която с интерес наблюдава случващото се в Барселона. В други ъгълчета на Европейския съюз също има подобни невралгични точки.

Наскоро вътрешният министър на Полша Мариуш Блашчак отбеляза, че каталонският референдум звучи като предупреждение за Полша, в която действа „Движение за автономията на Силезия“. Горна Силезия е регион в югозападната част на страната.

Не трябва да се забравя и „Северната лига“ в Италия и фламандско-валонските търкания в сърцето на Европейския съюз – в Белгия, а също така Шотландия и Северна Ирландия, както и за нестихващите страсти на Балканите. Има сепаратистки искания във френска Корсика, португалска Мадейра и Азорски острови, в румънска Трансилвания и в германска Бавария.

Разбира се, тези движения имат по-скоро маргинален характер, но и в Каталония преди 15 години едва ли някой би си помислил, че това, което вече е на път да се случи, ще стане.

Още по темата
След референдума! Международно посредничество за разрешаване на проблемите с Мадрид поиска премиерът на Каталония
Часовник
00:10
Премиерът на Каталония Карлес Пучдемон поиска международно посредничество за воденето на преговори с централното испанско правителство, чрез които да се разрешат стоящите проблемите между Мадрид и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Мъж хваща жена си с любовник, вади пушката и хуква да го гони, стреляйки, но патроните свършили. Любовникът се спрял, обърнал се и самодоволно попитал:
- И сега какво следва? Боц с рогата ли?