БЪЛГАРИЯ ДНЕС

В Руска гимназия ще изучават интензивно китайски език

Само в ПИК
В Руска гимназия ще изучават интензивно китайски език
Автор: ПИК
Дата
Дата
4828
Коментари
1
В Руска гимназия ще изучават интензивно китайски език

За втори път в Средното общообразователно училище "Максим Горки" в Стара Загора се сформира паралелка след 7 клас за интензивно изучаване на китайски език. Пред "Хоризонт" директорът на училището Марияна Пенчева заяви, че има още две свободни места. 

Освен китайски, след 9 клас учениците ще изучават като втори чужд език английски, а от 11 клас и руски. Ще ги обучава една учителка-българка, която е живяла в Китай и има опит в превода, както и двама доброволци, 

Те са зпратени, подкрепени и издържани от Института "Конфуций" в София. Безплатни са им учебниците напълно, интерактивни са, сами говорят, пояснява Марияна Пенчева.

Ученичка от "Максим Горки" в момента е на езикова практика в Китай, осигурен е и обмен с ученици от 574-то училище в Санкт Петербург, които също изучават китайския език интензивно. Освен в Стара Загора такива паралелки има две в София и една в Русе.

Още по темата
Пускат курсове по китайски език в Югозападния университет
Часовник
13:04
От есента на учебната 2014-2015 година в Югозападния университет "Неофит Рилски" ще има възможност да се изучава вече и китайски език, съобщиха от висшето училище в Благоевград, информира...
Напиши коментар »
(1)
1
Който иска да прави бизнес в бъдеще, ЩЕ ТРЯБВА да знае китайски език.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Мъж отива на работа с насинено око. Колегите го попитали, какво се е случило. 
- Трябваше да се бия за приятелката си. - казал той. 
- Браво, един истински мъж! И срещу колко хулигана се изправи? 
- Двама - съпругът и тъщата!