БЪЛГАРИЯ ДНЕС

В Руска гимназия ще изучават интензивно китайски език

Само в ПИК
В Руска гимназия ще изучават интензивно китайски език
Автор: ПИК
Дата
Дата
4717
Коментари
1
В Руска гимназия ще изучават интензивно китайски език

За втори път в Средното общообразователно училище "Максим Горки" в Стара Загора се сформира паралелка след 7 клас за интензивно изучаване на китайски език. Пред "Хоризонт" директорът на училището Марияна Пенчева заяви, че има още две свободни места. 

Освен китайски, след 9 клас учениците ще изучават като втори чужд език английски, а от 11 клас и руски. Ще ги обучава една учителка-българка, която е живяла в Китай и има опит в превода, както и двама доброволци, 

Те са зпратени, подкрепени и издържани от Института "Конфуций" в София. Безплатни са им учебниците напълно, интерактивни са, сами говорят, пояснява Марияна Пенчева.

Ученичка от "Максим Горки" в момента е на езикова практика в Китай, осигурен е и обмен с ученици от 574-то училище в Санкт Петербург, които също изучават китайския език интензивно. Освен в Стара Загора такива паралелки има две в София и една в Русе.

Още по темата
Пускат курсове по китайски език в Югозападния университет
Часовник
13:04
От есента на учебната 2014-2015 година в Югозападния университет "Неофит Рилски" ще има възможност да се изучава вече и китайски език, съобщиха от висшето училище в Благоевград, информира...
Напиши коментар »
(1)
1
Който иска да прави бизнес в бъдеще, ЩЕ ТРЯБВА да знае китайски език.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Из полицйски протокол:
"Докато успеем да открием и главата му, гражданинът Х. вече беше издъхнал."