В Япония тестваха успешно електростанция, получаваща енергия от теченията на океана

Само в ПИК
В Япония тестваха успешно електростанция, получаваща енергия от теченията на океана
Автор: ПИК
Дата
Дата
11865
Коментари
3
В Япония тестваха успешно електростанция, получаваща енергия от теченията на океана

В Япония направиха успешни първи тестове на електростанция, която получава енергия от теченията на океана, съобщава телевизионният канал NHK.

Според информацията са били проведени петдневни изпитания в района на югозападния остров Кутиношима, където течението „Куросио“ е най-силно.

Новата система е получила работно име „Кайрю“. Тя е разработена от IHI Corporation с подкрепата на Организацията за развитие на нови енергийни източни и промишлени технологии на Япония.

В основата на разработката Са три метални цинилдъра, два от които имат по стените генератори с 11-метрови остриета.

Електроенергията се получава по пътя на въртенето на теченията, като общата мощност е 100 киловата.

Плавателният механизъм се подсигурява от третия цилиндър.

Изпитателите отбелязват, че тестовете им са били най-успешните в света за подобен род технологии.

Ръкоковдството на департамента по развитие на технологиите в IHI Corporation вече подготвя планове за търговско производство на новата система.

Превод и редакция: ПИК

Напиши коментар »
(3)
1
http://rrr.regiongsm.ru/32 Благоустройство и асфальтрование в Краснодаре и г.Усть-Лабинск. Решение любого вопроса по Благоустройству Краснодара и края. Оперативно Подробнее... Благоустройство-Краснодар.РФ ... +7 861 241 23 45 ___________________________ проект благоустройство и озеленение территории детского сада асфальтирование стоимость работ с материалами конкурс на благоустройство комсомольск на амуре благоустройство и озеленение территории сводный сметный расчет асфальтирование дворов тула программа
2
This is the 2017 bomb !!! Play with me my friends... ...
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

Мъж на средна възраст си купува цигари. На кутията пише: „Тютюнопушенето води до импотентност.” Клиентът връща пакета и пита: „Абе, нямате ли от ония, дето убиват?”