ГАВРА! Лекари отказаха да прегледат момче с бъбречна криза, шефът на болницата призна за гафа

Само в ПИК
ГАВРА! Лекари отказаха да прегледат момче с бъбречна криза, шефът на болницата призна за гафа
Автор: ПИК
Дата
Дата
7766
Коментари
7
ГАВРА! Лекари отказаха да прегледат момче с бъбречна криза, шефът на болницата призна за гафа

Лекари от спешно-приемно отделение в Благоевград отказаха да прегледат момиче с бъбречна криза. 23-годишната студентка по право С.А., която е родом от Златоград, получила бъбречна криза вечерта в петък и се обърнала за помощ към дежурния медицински екип. Момичето от години страда от бъбречни проблеми и в такива случаи винаги се налага да й бъде направена инжекция „Дексофен“ за облекчаване на нетърпимите болки, разказват от "Струма.бг".

Силно обезпокоен, приятелят й веднага я закарал в спешно-приемно отделение. Там обяснили за случая, а превиващата се от болка студентка помолила да й направят инжекция с лекарството, което й е предписано за облекчаване на болките при подобни спешни състояния и което тя си носила.

Дежурният екип обаче не обърнал никакво внимание на студентката, въпреки че видимо тя въобще не изглеждала добре, и с думите, че случаят не е в правомощията им и че трябва да отиде при личния си лекар, медиците буквално я изгонили.

Студентката обяснила, че личната й лекарка е в Златоград, но и това не омилостивило екипа. Помощ на студентката оказали в частната болница ПУЛС, в отделението по кардиология дежурните медици я прегледали и й направили инжекция за облекчаване на нетърпимите болки.

Шефът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че е извършено сериозно нарушение от страна на дежурния медицински екип. Независимо че е от друг град, момичето е трябвало да бъде прегледано срещу заплащане. Д-р Митев обеща да потърси отговорност за случилото се от медицинските лица, които са били дежурни в спешно-приемно отделение в петък вечерта.

Болничният шеф спази обещанието си. Вчера той съобщи, че дежурният в петъчната вечер екип е признал за проявената към студентката небрежност и се извинил. Наложени са им административни санкции.

Напиши коментар »
(7)
1
За това заслужавате да ви бият трябва да си гледате работата вие си васлужавате боя и не само
2
ИЗРОДИ
3
Това не са хуманни лекари! Човек и към животно не би се отнесъл така! Парагьозчии!
4
Спешната помощ е безплатна !!! За какво е трябвало да си плати след като е и здравно осигурена като студентка ???? Тя не отива на преглед без направление от личен лекар , че да плаща !!! Що за здравеопазване? ??
5
На тези и Господ да им слезе за министър, пак ще са същите! Сериозни наказания трябваj за такива "лекари" , може и да влязат в правия път! Тези знаят ли въобще какво значи бъбречна криза, ами ако бяха изпуснали момичето, кой щеше да е виновен?
6
Това е проклетата ви демокрация, чийто Бог са парите!!!
7
Бестселъра за здраве ...  книгата "Завещавам Ви здраве" ... за безплатно четене в интернет http://www.zaveshtavamvizdrave.com
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.