Ген. Радев: Една партия се е сраснала с държавата. Държи законодателна, изпълнителна и съдебна власт!

АВТОРСКИ НОВИНИ

Ген. Радев: Една партия се е сраснала с държавата. Държи законодателна, изпълнителна и съдебна власт!

45939
на 06.09.2016
Ген. Радев: Една партия се е сраснала с държавата. Държи законодателна, изпълнителна и съдебна власт!
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

„Президентът трябва да е гарант за националната сигурност. Той трябва да е наясно с проблемите и как да бъдат решавани. Длъжен е и трябва да върне достойнството ни като нация – в страната и извън нея“. Това заяви ген. Румен Радев, кандидат за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от БСП, по време на посещението си в с. Калояново.

препоръчано

„Управляващите се страхуват от президент, който няма зависимости и когото не могат да контролират. Страхуват се от президент, който изразява интересите на народа и открито и смело ги отстоява“, коментира още той. Трябва да сложим край на самодоволството и срастването на една партия с държавата.

„Дошло е време, в което ние, българите, да решим накъде ще върви България, време да поискаме нашият труд и вашият отдаден живот да получат уважение, признание и стойност“, подчерта ген. Радев. Според него България е на кръстопът и в преломен момент. „Страната ни е заплашена. Конфликтите в Югоизточна Европа не са стихнали и продължават да се разпалват. Дестабилизацията в ЕС също продължава. Потокът с мигрантите се увеличава. Продължава социалното разслоение на хората, културната деградация“, посочи кандидатът за президент.

По неговите думи бедността расте, влошава се здравеопазването и образованието. „Хората водят унизителен живот с мизерни пенсии. Продължава несправянето с битовата престъпност. Едно е ясно – има криза на управлението, а в държавата има криза на ценностите“, категоричен е той. Според него причините са, че дълго време нашите управници нямат ясна, дългосрочна визия как да се развива държавата.

„Тяхната визия се ограничава в рамките на мандата им. Няма държавническа воля да се вземат държавнически решения и да се налагат”, каза още ген. Радев. Той е на мнение, че до голяма степен това се дължи на факта, че една партия се е сраснала с държавата.

„Тя държи законодателната и изпълнителната власт, има влияние и в съдебната власт, неин е и президентът. Като добавим и медийния комфорт, се получава липса на контрол върху действията на тази партия. Има успокоение, самодоволство, а накрая страдаме всички ние. На това трябва да се сложи край“, категоричен е той.

Според него предстоящите президентски избори са най-близката и реална възможност България да тръгне в по-добра посока. Тези избори ще покажат дали българите имат желание и воля за промяна.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 160
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК