Георги Костов: Престъпният контингент се насочи към трафика на бежанци

ЧАС ПИК

Георги Костов: Престъпният контингент се насочи към трафика на бежанци

5695
на 30.07.2015
Георги Костов: Престъпният контингент се насочи към трафика на бежанци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Далеч сме от мисълта, че статистиката е абсолютно обективна. Тя зависи от множество фактори, както и от активността на гражданското общество. Можем да кажем обаче, че статистиката действа при еднакви критерии и имаме по-адекватно противодействие на престъпността през тази 2015 г., в сравнение с изминалата година. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Според Костов, за по-доброто противодействие на престъпността има обективни причини. Една от тях е, че областните дирекции на МВР не са ангажирани с охраната на държавната граница. Другата – че престъпният контингент се е насочил към извършване на нелегален трафик на бежанци. "Спадът в регистрираната криминална престъпност е факт и считам, че сега моментът е изключително подходящ за набелязване на мерки и изкарване наяве на латентната престъпност", подчерта Костов.

Той поясни, че е стартирала разяснителна кампания за гражданите. Главният секретар на МВР подчерта, че самата технология на НПК е такава, че без високо ангажиране на пострадалия, процесът не се случва. За сметка на това множеството от гражданите очакват възмездие само след едно единствено съобщение. "За да неутрализираме хипотетични действия на определени полицейски началници, трябва да въведем по-адекватна оценка на ефективността на самите областни дирекции. За целта сме въвели три критерия – ефективност на разследването, ефективност на оперативно-издирвателната дейност, както и ефективност на охранителната дейност", каза още Костов. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО) ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК