Георги Марков: Няма по-деградирала страна в Европа от България

ЧАС ПИК

Георги Марков: Няма по-деградирала страна в Европа от България

14330
на 31.03.2014
Георги Марков: Няма по-деградирала страна в Европа от България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

България се нуждае от радикална конституционна реформа. Това каза пред радио "Фокус" бившият конституционен съдия Георги Марков. Той допълни, че трябва да търсят радикални промени в съдебната власт, както и частите в основния закон, отнасящи се до народните представители и до гражданството. 

препоръчано

„Крайно време е да няма парламентарна квота във Висшия съдебен съвет, която политизира по абсурден начин съдебната власт и я докара до състояние на недоверие от страна на българските граждани. Прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт, но не да отива към изпълнителната, а да бъде в отделна глава от Конституцията. Крайно нелепо също така е председателите на двете върховни съдилища да се назначават от президента, но той да не може да откаже предложението на ВСС. Не трябва да продължава и това чудо българско правителство да се избира с 62 гласа. В Конституцията трябва да се махнат всички персонални текстове, защото не трябва да има текстове срещу определени хора. Трябва да се махне и текста, според който български гражданин може да се кандидатира за кандидат-президент само, ако е гражданин на страната по рождение“, каза още Георги Марков.

Той уточни, че в Европа не може да се види толкова деградирала по отношение на институционалния хаос страна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК