СВЕТЪТ ДНЕС

Германия е увеличила пет пъти продажбата на оръжия за Саудитска Арабия и Египет

Само в ПИК
Германия е увеличила пет пъти продажбата на оръжия за Саудитска Арабия и Египет
Автор: ПИК
Дата
Дата
1971
Коментари
0
Германия е увеличила пет пъти продажбата на оръжия за Саудитска Арабия и Египет

Германия е увеличила петкратно продажбата на оръжия за Саудитска Арабия и Египет, съобщава Deutsche Welle, цитирано от Фокус. За третото тримесечение на 2017 г. износът на въоръжение за двете страни от страна на Берлин е на стойност 450 млн. евро. В същия период през 2016 г., сумата се е равнявала на 86 млн. евро. 

Информацията бе съобщена от германския министър на икономиката, след искане на опозицията. 

Египет е закупил от Германия въоръжение и екипировка на стойност 300 млн. евро, докато на Рияд са продадени оръжия за 150 млн. евро. 

Докладът на министъра не даде информация какъв тип въоръжение е било обект на търговия с двете страни, но медията припомня, че немското правителство разкри през юли тази година, одобри продажба на четири патрулни лодки и 110 военни камиона. 

Още по темата
Германия продава оръжие на диктатори
Часовник
22:03
През изминалата година Германия е увеличила рекордно продажбите си на оръжие за страни, които не са членки на ЕС и НАТО. В сравнение с 2012 г. износът се еувеличил от 55 на 62%. Това става ясно от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Доктор към пациента:
- Добре ли спите през нощта?
- Да, докторе.
- Какво работите?
- Нощен пазач съм.