СВЕТЪТ ДНЕС

Германските служби крият от прокурори данните за подслушванията

Само в ПИК
Германските служби крият от прокурори данните за подслушванията

Следствието е в задънена улица и по отношение на следенето на гражданите в интернет

Автор: ПИК
Дата
Дата
1819
Коментари
0
Германските служби крият от прокурори данните за подслушванията

Германските специални служби и федералните ведомства вече няколко седмици игнорират иска на прокуратурата да предоставят информация за дейността на чуждите разузнавания в страната, пише вестник Tagesspiegel („Тагесшпигел”).

Германското издание припомня, че в началото на юни Едуард Сноудън разпространи данните за свръхсекретна програма на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ, позволяваща следенето на електронните комуникации в големите сайтове.

В Германия АНС е проследявала ежемесечно около 500 млн. контакта на германски граждани в телекомуникационните мрежи, включително преписката в интернет-чатове, използваната електронна поща, телефонните разговори и SMS-и.

Спецслужбите вкараха разследването в задънена улица. „Запитването от прокурори е подадено преди няколко седмици, но отговор няма, а без доказателства федералните ведомства не могат да заведат наказателно дело и да започнат пълноценно разследване“, обобщава вестникът. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Мъжете имат сложен живот - обичаш една, жениш се за друга, правиш секс с трета, а трябва да се ходи и на работа.