Ги Верхофстад: Британците могат да останат в ЕС, ако поискат това

Само в ПИК
Ги Верхофстад: Британците могат да останат в ЕС, ако поискат това

Ако направят това, те ще видят един различен съюз, без специални изисквания, без излишна сложност, но много по-силен, смята преговарящият от името на европарламента

Автор: ПИК
Дата
Дата
4025
Коментари
0
Ги Верхофстад: Британците могат да останат в ЕС, ако поискат това

Великобритания може да остане в ЕС , ако нейните граждани и правителство решат това и променят мнението си отпреди година. Това каза в интервю за „Велт ам Зонтаг” Ги Верхофстад, главен преговарящ по Брекзит от страна на Брюксел.

Заедно с това той подчерта ,че Лондон не може да очаква непрекъснати отстъпки от страна на ЕС в преговорите. Верхофстад подчерта ,че Великобритания трябва да спазва правата на гражданите на ЕС до окончателното напускане на общността през 2019 година.

Според него, пътят за Великобритания към ЕС остава отворен, но преговорите за напускането може да се окажат особено трудни и мъчителни. "Нека Тереза Мей първо изпълни ангажиментите си към бюджета на ЕС, а после ще преговаряме за условията по излизането им", каза още преговарящият. 

Още по темата
Ги Верхофстад: Наш дълг е да променим ЕС
Часовник
12:00
„Британското решение трябва да се уважи на 100 % , това е волята на британците и това означава, че трябва да се приложи чл. 50 на договора“, заяви на пресконференция Ги...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!