Главистия е подсъдим по дело за лихварство във Враца

Темида

Главистия е подсъдим по дело за лихварство във Враца

4965
на 14.10.2014
Главистия е подсъдим по дело за лихварство във Враца
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ангел Попов - Главестия е подсъдим по дело за лихварство във Враца, пише „Конкурент“.

препоръчано

Процесът срещу задържания през август при мащабна акция на МВР се гледа от окръжния съд в града. Днес и утре съдът трябваше да заседава по график, но заради внезапната смърт на единия от защитниците му – адвокат Цветко Николов, процесът бил отсрочен, съобщиха от храма на Темида във Враца.

Главестия е обвинен в това, че от 2006 до 2010 год. е раздавал парични заеми на хора от региона срещу лихви, без да има задължителното разрешение, което се изисква по закон.

Обвинението срещу Главестия е, че за този период е раздал общо 106 042 лв. на 33 физически лица, предимно от Козлодуй. Вследствие на това е получил неправомерни доходи от лихвите в размер на 181 082 лв. Клиенти на Ангел Попов са били хора и от Мизия, Селановци, Галиче, Бяла Слатина, Лом, Своге и Велико Търново.

През август е имало две заседания по процеса срещу Попов. На тях са разпитани част от свидетелите. Председателят на съдебния състав Иван Маринов бе насрочил процесът да продължи днес и утре, но заради внезапната смърт на единия от защитниците на Главестия – адвокат Цветко Николов, процесът е отсрочен докато си намери нов защитник. Очаква се делото да продължи на 17 и 18 ноември.

Другото разследване във връзка с което беше задържан Ангел Попов като ръководител на организирана престъпна група няма общо с процеса във Враца. То ще бъде разглеждано от специализираната прокуратура и съд в столицата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК