БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за резултатите от изборите, двуличието на Реформаторите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров!

Само в ПИК
Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за резултатите от изборите, двуличието на Реформаторите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров!
Автор: ПИК
Дата
Дата
22129
Коментари
0
Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за резултатите от изборите, двуличието на Реформаторите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров!

Агенция ПИК се превърна не в пистолет, а в гранатомет, тъй като пистолетът все пак е леко огнестрелно оръжие. Това заяви в студиото на "Беновска пита" по Канал 3 главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов.

Запитан как агенцията е успяла да се наложи така бързо, той отвърна: "Успяхме с изпреварващи и горещи новини, които поднасяме на читателите, следим ги в развитие и така те стават ключови в обществото.  Ние търсим винаги всички гледни точки. Не сме например като Би Ти Ви и Нова, при които с точност до часа може да предвидим кой ще участва в сутрешните блокове. Слава богу, че Канал 3 дава трибуна на всички гледни точки."

На въпрос дали има парцелиране на медиите, Крачунов, отговори положително, като допълни, че най-големите телевизии са станали трибуна на грантачиите и Реформаторите.  "Ние търсим издателите им за коментар, но те са в чужбина и не можем да ги открием", допълни той.

"Капитал е защитник и проводник на определени американски интереси - на грантовете и Реформаторите. Опитва се да лансира определени манупулативни тези в обществото и ние сме длъжни да кажем истината за тях като медия", категоричен бе Крачунов. 

Крачунов обясни, че собствеността на медията ПИК е абсолютно кристална. Тя е на Недялко Недялков на 100%, което може да се види и в Търговския регистър.

Запитан за мнението му относно резултатите от местните избори, той отговори: "Категорична е победата на ГЕРБ, които взеха 21 от областните градове. За пореден път Бойко Борисов спечели почти всички областни градове. Относно Реформаторите - те спечелиха в 3 областни града, но, ако следяхме медийните им изяви, щяхме да останем с впечатлението, че те са спечелили изборите. Добре че има реалистични медии като нашата и Канал 3", заяви главният редактор на ПИК.

"БСП понесе тежка катастрофа на тези избори и е крайно време да престанем да търсим виновниците във фактите и да се държим по-демократично. Те все пак имат своите привърженици. Левицата трябва да се стабилизира, за да е конкуренция на управляващите.

Политическата среда е доста динамична и промените понякога са за часове. ДПС се представи много стабилно. Спечелиха Кърджали. Представянето им бе напълно постоянно, те имат едно много добро участие в местната власт. В 37 града бяха избрани кметове на ДПС, което само по себе си е доказателство за успеха им на кметския вот", категоричен бе Крачунов.

Според него Реформаторите са много двулични, защото един път критикуват ДПС и ги обвиняват, а от друга страна канят в различни конфигурации в кулоарите на парламента различни депутати от формацията ДПС.

"Надявам се Реформаторите да успеят поне в здравната реформа, защото в съдебната не успяват. Министърът на правосъдието Христо Иванов постоянно се крие от проблемите. 

Не мисля, че финансовият министър Горанов е сбъркал с финансовите рестрикции по отношение на МВР. Министър Горанов е модерен министър. Той се съобразява с реалностите на бюджета на страната. Исканията на протестиращите са удовлетворени. Имаме нужда от една добре работеща полиция, която да разкрива престъпленията и да работи в полза на гражданите. Правителството полага всички усилия в тази посока", заяви той.

"Мога да кажа, че няма тежки престъпления по време на протестите в страната. Тези, които са излезли по улиците днес, са били в почивка, и е имало хора, които са ги заместили. Те са професионалисти и са на всяка гореща точка", припомни Крачунов.

Главният редактор на ПИК определи като отлични професионалисти главния секретар на МВР Георги Костов, директора на Националната полиция Христо Терзийски и началника на СДВР Младен Маринов.

"Волен Сидеров понесе тежестта на своята постъпка и предстои неговият сблъсък с прокуратурата", заяви Крачунов в отговор на въпрос какво мисли за постъпките на Сидеров?

"Консултативният съвет за национална сигурност трябваше да бъде проведен преди много време, още когато започна кризата с бежанците. Датата 10 ноември, за която е насрочено следващото му заседание, според мен е просто съвпадение", заяви той.

Ивайло Крачунов подари книга на издателство "Милениум" "Речите, които промениха света" на Беновска.

"Ние търсим причината за повечето политически решения и развръзките при криминалните престъпления. Дневно поставяме въпроса "Защо" много пъти и ще продължаваме да го правим. Ще продължаваме да задаваме неудобни въпроси и ще търсим техните отговори.

Крачунов прогнозира, че службите бързо ще разкрият виновниците за атентата срещу Алексей Петров.

Още по темата
Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов за 3-годишния рожден ден на агенцията:  Ние задаваме дневния ред в държавата с много от новините, които публикуваме
Часовник
08:44
"Голямата бомба тепърва предстои да излезе. След час-два ще избухнат не една, а няколко бомби. Ние задаваме дневния ред на държавата с много от новините, които публикуваме и с изпреварващата...
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Виктор Калев
Виктор Калев
актьор
Става на: 48 години
Енчо Данаилов (бате Енчо)
Енчо Данаилов (бате Енчо)
актьор
Става на: 60 години
Йордан Христосков
Йордан Христосков
бивш социален министър
Става на: 66 години
Нонка Матова
Нонка Матова
световен и европейски шампион по стрелба

В час по литература учителят изпитва учениците:
– Петърчо, защо не си учил?
– Изкълчих си крака.
– Седни, две. Васко, а ти защо не си учил?
– Баба ми е болна.
– Седни, две. Иванчо, а ти защо не си учил?
– Брат ми се върна от затвора.
– Няма нужда да ме плашиш с брат ти! Седни, три.