БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за резултатите от изборите, двуличието на Реформаторите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров!

Само в ПИК
Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за резултатите от изборите, двуличието на Реформаторите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров!
Автор: ПИК
Дата
Дата
22427
Коментари
0
Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов проговори за резултатите от изборите, двуличието на Реформаторите, протеста на МВР и атентата срещу Алексей Петров!

Агенция ПИК се превърна не в пистолет, а в гранатомет, тъй като пистолетът все пак е леко огнестрелно оръжие. Това заяви в студиото на "Беновска пита" по Канал 3 главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов.

Запитан как агенцията е успяла да се наложи така бързо, той отвърна: "Успяхме с изпреварващи и горещи новини, които поднасяме на читателите, следим ги в развитие и така те стават ключови в обществото.  Ние търсим винаги всички гледни точки. Не сме например като Би Ти Ви и Нова, при които с точност до часа може да предвидим кой ще участва в сутрешните блокове. Слава богу, че Канал 3 дава трибуна на всички гледни точки."

На въпрос дали има парцелиране на медиите, Крачунов, отговори положително, като допълни, че най-големите телевизии са станали трибуна на грантачиите и Реформаторите.  "Ние търсим издателите им за коментар, но те са в чужбина и не можем да ги открием", допълни той.

"Капитал е защитник и проводник на определени американски интереси - на грантовете и Реформаторите. Опитва се да лансира определени манупулативни тези в обществото и ние сме длъжни да кажем истината за тях като медия", категоричен бе Крачунов. 

Крачунов обясни, че собствеността на медията ПИК е абсолютно кристална. Тя е на Недялко Недялков на 100%, което може да се види и в Търговския регистър.

Запитан за мнението му относно резултатите от местните избори, той отговори: "Категорична е победата на ГЕРБ, които взеха 21 от областните градове. За пореден път Бойко Борисов спечели почти всички областни градове. Относно Реформаторите - те спечелиха в 3 областни града, но, ако следяхме медийните им изяви, щяхме да останем с впечатлението, че те са спечелили изборите. Добре че има реалистични медии като нашата и Канал 3", заяви главният редактор на ПИК.

"БСП понесе тежка катастрофа на тези избори и е крайно време да престанем да търсим виновниците във фактите и да се държим по-демократично. Те все пак имат своите привърженици. Левицата трябва да се стабилизира, за да е конкуренция на управляващите.

Политическата среда е доста динамична и промените понякога са за часове. ДПС се представи много стабилно. Спечелиха Кърджали. Представянето им бе напълно постоянно, те имат едно много добро участие в местната власт. В 37 града бяха избрани кметове на ДПС, което само по себе си е доказателство за успеха им на кметския вот", категоричен бе Крачунов.

Според него Реформаторите са много двулични, защото един път критикуват ДПС и ги обвиняват, а от друга страна канят в различни конфигурации в кулоарите на парламента различни депутати от формацията ДПС.

"Надявам се Реформаторите да успеят поне в здравната реформа, защото в съдебната не успяват. Министърът на правосъдието Христо Иванов постоянно се крие от проблемите. 

Не мисля, че финансовият министър Горанов е сбъркал с финансовите рестрикции по отношение на МВР. Министър Горанов е модерен министър. Той се съобразява с реалностите на бюджета на страната. Исканията на протестиращите са удовлетворени. Имаме нужда от една добре работеща полиция, която да разкрива престъпленията и да работи в полза на гражданите. Правителството полага всички усилия в тази посока", заяви той.

"Мога да кажа, че няма тежки престъпления по време на протестите в страната. Тези, които са излезли по улиците днес, са били в почивка, и е имало хора, които са ги заместили. Те са професионалисти и са на всяка гореща точка", припомни Крачунов.

Главният редактор на ПИК определи като отлични професионалисти главния секретар на МВР Георги Костов, директора на Националната полиция Христо Терзийски и началника на СДВР Младен Маринов.

"Волен Сидеров понесе тежестта на своята постъпка и предстои неговият сблъсък с прокуратурата", заяви Крачунов в отговор на въпрос какво мисли за постъпките на Сидеров?

"Консултативният съвет за национална сигурност трябваше да бъде проведен преди много време, още когато започна кризата с бежанците. Датата 10 ноември, за която е насрочено следващото му заседание, според мен е просто съвпадение", заяви той.

Ивайло Крачунов подари книга на издателство "Милениум" "Речите, които промениха света" на Беновска.

"Ние търсим причината за повечето политически решения и развръзките при криминалните престъпления. Дневно поставяме въпроса "Защо" много пъти и ще продължаваме да го правим. Ще продължаваме да задаваме неудобни въпроси и ще търсим техните отговори.

Крачунов прогнозира, че службите бързо ще разкрият виновниците за атентата срещу Алексей Петров.

Още по темата
Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов за 3-годишния рожден ден на агенцията:  Ние задаваме дневния ред в държавата с много от новините, които публикуваме
Часовник
08:44
"Голямата бомба тепърва предстои да излезе. След час-два ще избухнат не една, а няколко бомби. Ние задаваме дневния ред на държавата с много от новините, които публикуваме и с изпреварващата...
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

- Когато жена ми звъни, винаги й казвам, че ми пада батерията!
- И защо?
- Така разбирам най-същественото...