Вход
София
Времето в София 23 o C

ГОЛЯМ СКАНДАЛ! Руският посланик подскочи на въпроса дали Кремъл се бърка в родната политика! Анатолий Макаров се разпали – оставете да си гледаме нашата работа!

ГОЛЯМ СКАНДАЛ! Руският посланик подскочи на въпроса дали Кремъл се бърка в родната политика! Анатолий Макаров се разпали – оставете да си гледаме нашата работа!

на 05.03.2017
2117
36
ГОЛЯМ СКАНДАЛ! Руският посланик подскочи на въпроса дали Кремъл се бърка в родната политика! Анатолий Макаров се разпали – оставете да си гледаме нашата работа!
Автор: ПИК
05.03.2017
36
2117

Теменужка Петков ми обеща, че България ще плати целия си дълг за АЕЦ "Белене" - стана ми много приятно

Искрено раздразнение предизвика у новия руски посланик у нас Анатолий Макаров въпросът на Жени Марчева дали Русия се меси във вътрешнодържавните дела на България.

Посланик Анатолий Макаров: Русия е готова за прагматично сътрудничество с България

Посланик Анатолий Макаров: Русия е готова за прагматично сътрудничество с България

Новият руски посланик в България Н.Пр. Анатолий Макаров...

на 31.10.2016

Не съм получавал указания да се бъркам във вътрешнополитическите дела на България – нека да не обсъждаме тази тема, оставате Русия на мира, дайте да си оправим нашите си работи! Ще работим по съвместните въпроси, не ни трябват изкуствено създадени проблеми, отговори категорично дипломатът, но думите му не успяха да пририят неприятната емоция от горещия въпрос.

Дали Путин ще посети България догодина по повод 140 години от освобождението на България – това е само един теоретичен въпрос, заяви Макаров, който е посланик у нас от почти шест месеца.

И за нас Трети март е голям празник – защото в тези битки на българска земя са загинали десетки хиляди руски войници и сега като посланик виждам с каква грижа се подхожда към опазването на техните паметници, за което съм много благодарен, допълни Макаров.

Сложно ми е да коментирам дейността на президента Росен Плевнелиев. За съжаление, има голям пропуск в нашите отношения за тези 5 години, дипломатическите и икономически отношения не бяха на необходимата висота, което е жалко. В крайна сметка, той е ваш президент – вие сте го избрали, така че оценката за него ще даде историята и народът, коментира посланикът.

На въпрос за новия президент генерал Румен Радев той заяви, че харесва неговото настроение към прагматична посока в отношенията между двете държави.  Аз лично му вярвам, той ми импонира още от самото начало на кампанията. На срещата си с него говорих един час и обсъдихме възможностите какво можем да направим за подобряване на нашите отношения, обясни дипломатът.

С бившия енергиен министър Теменужка Петкова се срещнах веднага щом пристигнах в България. Тя ми обеща, че България ще плати целия дълг за АЕЦ „Белене“ и на мен ми стана много приятно от това, каза Макаров.

Енергийната програма работи – трябва нов парламент, който да се събере и ако има интерес, да се включим към „Белене“ или „Козлодуй“, нека го обсъдим. Може и да намерим инвеститор, но трябва да има готовност и от българската страна, каза Макаров.

Корнелия Нинова е една симпатична жена - вижда се, че тя работи. Пое партията в ръце, промени устава.

С Бойко Борисов съм се виждал само веднъж - той е солиден човек с авторитет и амбиции, от сериозните политици е, които се харесват не само от българите, но и в чужбина, коментира лидерите на БСП и ГЕРБ посланикът.

За мен е голямо удоволствие, че съм посланик в България и смятам, че всичко ще се развие добре в нашите отношения, завърши оптимистично Макаров.

Сподели:
свързани новини
МАКАРОВ ОТ УПОР! Посланикът на Русия с безкомпромисен въпрос: Защо никой не кани Путин в България?
МАКАРОВ ОТ УПОР! Посланикът на Русия с безкомпромисен въпрос: Защо никой не кани Путин в България?
"Много бих искал да развиваме отношенията си и да вървим...
на 02.02.2017
Румен Радев се срещна с руския посланик Анатолий Макаров Румен Радев се срещна с руския посланик Анатолий Макаров
Президентът Румен Радев се срещна с руския посланик...
на 16.02.2017
Руският посланик Макаров оптимист за възраждането на замразените отношения Руският посланик Макаров оптимист за възраждането на замразените отношения
Оптимист съм и се надявам, че има доста голям потенциал...
на 20.02.2017
Напиши коментар »
(36)
1
Всичко хубаво, ама за Тиквеника бъркаш! Той се харесва предмно в чужбина, а в България той се харесва най-вече от самия себе си. А за недоразумението Роско няма какво да чакаме историята.
2
.... Тиквата излъга много хора, но с делата си, отрезви излъганите.
3
По делата им ще ги познаете Но и техните дела не са чисти, а заробващи
4
А САЩ, Турция и Брюксел не се ли месят в нашите вътрешни работи?
5
На Марчева е невъзможно да разграничи нивото на един посланик с това на хора като Георги Марков, Методи Андреев, Антон Тодоров и цялата махленска паплач, с която си упражнява опорните точки. Жалка картинка, недопустимо ниско ниво
6
Жени е абсолютна патка!!!!!Задава абсолютно глупави въпроси
7
Г-Н МАКАРОВ,НОВ СТЕ В БЪЛГАРИЯ ОСТАВЕТЕ ДА ГОВОРЯТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ,МЕДИИТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТ ЗА РУСИЯ БЪДЕТЕ СИГУРЕН,ЧЕ 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА ИЗПИТВА ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ РУСИЯ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ ПУТИН ГО ЗНАЕ ТОВА ТОЙ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ ЛИДЕР В СВЕТА И ПЛЕВНЕЛИЕВ ПЛЮ ПЛЮ РУСИЯ И КАКВО СТАНА-БЪЛГАРИТЕ ГО НАМРАЗИХА ТАКА,ЧЕ НАРОДА Е НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ АЗ СЕ ГОРДЕЯ,ЧЕ ПРЕДАДОХ ТАЗИ ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ НА ДЕЦАТА СИ
8
Едва ли го харесват Тиквата и в чужбина. Според мен му се подиграват открито, но той защитава всякакви чужди интереси, само и само да го оставят да си краде на воля, така че може и да го харесват малко.
9
Все пак парите по различни програми идват от Европа и помагат на България От Русия идват само приказки
10
Колкото и злоба да се сипе, Макаров е дал обективна оценка за Борисов!
11
Пик много са ви нелепи заглавията , аз лично не видях голям скандал , нито малък такъв , напротив мисля че се получи много интересен диалог ...
12
Марков не биваше да сяда на стола срещу Марчева. Тя далеч не е на нивото на водещ журналист достоен да прави интервю на посланик на велика държава!
13
"...по повод 140 години от освобождението на България ..." Я камилата, я камел драйвер...
14
ТОЗИ ВЪПРОС ПОДХОЖДА ДА СЕ ЗАДАДЕ НА-АМЕРИКАНСКИ,ТУРСКИ,ГЕРМАНСКИ-ПОСЛАНИЦИ!!!АМА СТИСКА ЛИ,И НА "ОБЕКТИВНАТА" И "НЕЗАВИСИМА"-БГ ЖУРНАЛИСТИКА???
15
Този път баджакът не беше заголен.
16
До кога ще сме длъжници? Всичкото ни злато, документация и архиви са изнесени и откраднати на "съхранение" в Москва. Преди това ги изнасяха за "съхранение" в Истанбул... Кога ще ни ги върнат?
17
НЯМАШЕ ЛИ КОЙ ДА ПРЕДУПРЕДИ ЧОВЕКА ДА НЕ ХОДИ ПРИ ТАКАВА ПИШМАН ДЖУРНАЛИСТКА СМЕШНИЦА
18
НЯМАШЕ ЛИ КОЙ ДА ПРЕДУПРЕДИ ЧОВЕКА ДА НЕ ХОДИ ПРИ ТАКАВА ПИШМАН ДЖУРНАЛИСТКА СМЕШНИЦА
19
Много точна преценка! Г-жа Марчева не можа да скрие злобата си към правилните констатации на Посланика, което е постави допълнително в унизителна ситуация... тя е далеч, много далеч от журналистиката, но пък е близо до платения слугинаж.. и това по категоричен начин пролича с все сила....явно и на цялото БТВ ръководство ...жалка картина..
20
фейсбук Бойко Борисов: Честит 3-ти март, българи! 139 години след Освобождението на България всички ние можем с гордост, но и с дълбоко уважение да си припомним подвизите, осъществени от прадедите ни, чиито стремежи и устрем са били в основата на възможността днес да живеем в независима държава. Животът и успехите на поколения българи са ярък пример и до днес за необходимите усилия и съпътстващите ги трудности, които трябва да се положат в името на националните идеали. Затова и днес обединението продължава да е силата, която ще ни помогне да постигнем стремежите си като народ. С усилията на всеки гражданин, на всеки българин, на всеки един от Вас страната ни е постигнала немалко цели, но ние трябва да продължим заедно, всички, обединени да работим, да се трудим и да надградим за бъдещите поколения. Честит празник!"???? - Освобождението от - ЛИПСВА?! Освободителката Русия - ЛИПСВА?!?!
21
Много ти поздрави от ген.Колев! Честит ти 3-ти март 1918 г.-капитулацията на Русия пред моята обична България! Спомни си варварските Ви нападения над Каварна и Варна.Какво търсехте в нашата Добруджа?Така ,че ако пак се опитате , ще пак срещнете някой съвременен ген.Колев.И пак ще има нов 3-ти март-Ден на вашата капитулация.
22
На 3 март 1918 г. в Брест-Литовск болшевишка Русия капитулира пред независима България. Също повод за национален празник. Две години по-рано народният ни поет Иван Вазов изрича горчивите думи: „О, руси, о, братя славяни...Защо сте дошли...немили, неканени гости?” И им пожелава: „свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете”! Но знаейки, че Русия е държава на несвободата, народният ни поет ще изповяда: ”О, колко ви, братя, жалея!”
23
ама кифло проклета и продажна защо не попиташ твойте презокеански господари дали се бъркат, че ни съсипаха за 25 години мамка им долна
24
Руснаците си избраха Путин, Американците Тръм, а ние си избрахме путю Маринков за прецедент
25
А Макаров трябваше да и каже , че има хубави баджаци.
26
ТОЗИ ОЩЕ ЛИ ЧУВСТВА БЪЛГАРИЯ КАТО ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ, ЧЕ ДА ОПРЕДЕЛЯ КАКВИ ВЪПРОСИ МОГАТ ДА МУ СЕ ЗАДАВАТ. ЗА АГРЕСИЯТА НА РУСИЯ ДА НЕ СЕ ГОВОРИ, ТАКА ЛИ. ХАЙДЕ ДЕ, ЩЕ ГО ПИТАМЕ И ОЩЕ КАК, НО НЯМА КАК ДА ОТРЕЧЕ ИСТИНАТА, КОЛКОТО И ДА ПОДСКАЧА КАТО ОХРАНЕН ПЕТЕЛ.
27
Аз не видях никакво подскачане. Човекът си отговаряше точно и спокойно. Ако на някого са му са се привидели подскоци незабавно да иде на лекар.
28
Нали сме про американци, продължаваме тяхната линия на хибиридни атаки срещу Русия.Вместо да се излагате, като питате посланика за намеса на Русия, правилно е ако имате подобни данни да ги представите!
29
Браво бе чалми, от Вас разбирам, че сме спечелили Първата световна! Сега от мен да знаете, че ако срещу освободителя си, баща си, майка си и брат си вдигнеш ръка ще бъдеш прокълнат навеки! Внимавайте какво пишете, дори и като тролове- не е безопасно!
30
Като гледам българите обичат повече руският ботуш, отколкото родината си! Еми затова сме бедни! Колкото до икономическите ни отношения, абе г.н посланик, миналата година ви платихме 1 млрд., кво не сте доволни? И в България са загинали предимно украински, белоруски, финландски и румънски войници. Руснаците по това време са били закрепостени!
31
ти си май трагичен полуграмотник с измит мозък...карай по тоя път и Българите след 50 години ще са като Команчите, Ацтеките, Маите......там са си ама никой не ги забелязва и се говори за тях в минало време
32
Изключително некоректен и нахален въпрос към един посланик. Непознаване на международната дипломатическа етика, която изрично постановява, че дипломатическите мисии и най-вече посланиците не се месят във вътрешните работи на страната, в която са акредитирани. На мястото на посланика бих отговорил, че настроението на дадено общество не означава намеса във вътрешните работи от вън. Освен това да се задават въпроси без конкретни аргументи е чиста провокация. При такъв въпрос сериозните медии биха уволнили незабавно журналиста.
33
Много ти поздрави от ген.Колев! Честит ти 3-ти март 1918 г.-капитулацията на Русия пред моята обична България! Спомни си варварските Ви нападения над Каварна и Варна.Какво търсехте в нашата Добруджа?Така ,че ако пак се опитате , ще пак срещнете някой съвременен ген.Колев.И пак ще има нов 3-ти март-Ден на вашата капитулация.
34
Само да попитам: Ще се намери ли журналист който директно да зададе въпроса на президент ли било, на министър-председател ли било или на министъра на външните работи-ще бъде ли поканен президента на Русия посети България догодина по повод 140 години от освобождението на България от ТУРСКО робство?
35
хи хи , ми нали това му е работата !!!!!
36
За Плевньо , като за умрелите-говори се само хубаво, или нищо.!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Ако един мъж има рога, това не означава непременно, че жена му му изневерява. Той може просто да си е говедо.

няма нови новини
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
сега
2413
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Благо Георгиев проговори за Гери-Никол и кога ще катурне от трона му Венци Стефанов- изповед от първо лице в "Жълтите новини"
x
ВЕНЕРА ВЛЕЗЕ В РАК! Вижте кои зодии ги очакват любовни успехи!
x