ТЕМА

ГОРЕЩА НОВИНА! Физик от БАН със стряскаща новина за българите! 8-тонна космическа станция лети към нас - времето за евакуация е малко

Само в ПИК
ГОРЕЩА НОВИНА! Физик от БАН със стряскаща новина за българите! 8-тонна космическа станция лети към нас - времето за евакуация е малко
Автор: ПИК
Дата
Дата
90940
Коментари
15
ГОРЕЩА НОВИНА! Физик от БАН със стряскаща новина за българите! 8-тонна космическа станция лети към нас - времето за евакуация е малко

Часове преди да паднат отломки от китайската космическа станция "Тянгун 1", ще се знае точно къде ще се случи това. Притеснително е, че времето е малко за реакция и евакуация на населението.

Това коментира пред Нова телевизия физикът в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките Пенчо Маркишки. По думите му обектът се състои от 8 и половина тона желязо и е около 10 метра дължина. А Китайските космически служби за обявили през март 2016 г., че нямат контрол над тази станция.

Прогнозата е, че отломки от нея ще стигнат Земята до април, като тя постепенно слиза надолу. „Ако навлезе в атмосферата, ще се наблюдава като метероит“, заяви експертът. По-голямата част от тялото ще се стопи в атмосферата. Ако падне на суша, то може да се нанесат щети на сгради. България обаче се намира на север от границата на прогнозната територията.

Надеждата е, че отломките ще паднат в Океана. Вчера се появи информация от Европейската космическа агенция, че има вероятност отломки от китайската космическа станция "Тиенгун 1" да паднат в България в рамките на няколко месеца.

Още по темата
ШОК И УЖАС! Китайски сателит лети със страшна сила към нас! Тянгун-1 застрашава да удари България
Часовник
01:41
Китайският сателит Тянгун-1, който излезе извън контрола на Китайското национално космическо управление може да падне в Европа на територията на България, Албания или Турция "и надолу", съобщи...
Напиши коментар »
(15)
1
Затварям зелето и чакам, адрес София, ул. Момина сълза 13, носете ракия и малко добро настроение. :)
2
Господин физик тези неща се пресмятат, а не се гадае ...... наблюдение, траектории, ъглова скорост, триене и т.н.
3
Еееееех, се този късмет да удари къщата на Бащицата от село Б!!! Да ни отърват от този умен, честен и благороден човек. Ще приемем китайцире като освободители тогава.
4
Ако ще пада в България нека е в парламента, когато няма отсъстващи.
5
Ега изтепа сите комунисти, да им е.ем макята!
6
защо ние,българите трябва да се стряскаме.
7
Еб...и БАН-яджията
8
Ще падне на Позитано 20 и ще изтрепе дебилите.
9
Пак сме неподготвени ог БАН!!! А все плачете за пари........
10
Разрушиха Мавзолея по заръка на едно посолство.Не не е руското.Той беше бомбоубежище и можеше да спаси поне хиляда души при такава ситуация.На тези които плюват по учените, че не могат да кажат точно къде ще падне.А като знаете толкова вие кажете къде ще падне.Аман от дебили компетентни по всички въпроси.
11
Ами след като станцията е китайска тиквата тогава незабавно да изиска Китай да внесе няколко милиона китайци, които да се разселят из България и техните празни кратуни да служат за жив щит, така че техните отломки да падат по техните глави за да останат българите живи. Освен това Китай да изплаща на България репарации за щетите по 1 млрд. Долара годишно докато кажем стига като парите отидат за пенсионерите в Сребърния фонд. В противен случай НАТО да задейства чл. 5 и да бомбардира Китай щото това си е парексаланс нападение от Космоса на натовска държава. Казах!
12
Пенчо бре, чети! Пенчо не чете... Ако беше чел, щеше да знае, че траекторията на останките от "Тянгун-1" е права линия. Отсечката от евентуалното им преминаване над България, проектирана върху земята, е с дължина около 450 km от точката на навлизане до точката на напускане на небето над страната. Ако приемем една ивица с ширина 1 km, това са 450 km2, или отнесено към общата територия на България - 0,004%. И в тази ивица е напълно възможно да няма НИТО ЕДНО населено място. Доста преди навлизането на космическите отломки над наша територия ще са известни точките "вход" и "изход", както и евентуално лежащите под траекторията селища. Не е трудно да се евакуират застрашените. СТИГА С ТЕЗИ ПАНИКЬОРСКИ ПИСАНИЯ, подкрепени с "авторитета" на Пенчовци! Малко ли са им проблемите на хората? А има хора с доста лабилна психика и малко им трябва... Но да погледнат снимката на Пенчо и ще се успокоят!
13
Като четеш подобни писания на членове на БАН, как да им подкрепяш исканията за по голям бюджет? ази станция може да падне само на главата на подобен "учен"- недоучен.
14
Този най вероятно е влязал в СУ с 3-минус и е излязъл с 3++.
15
ПРИ НАВЛИЗАНЕ В ПЛЪТНИТЕ СЛОЕВЕ НА ОТМОСФЕРАТА ТОВА КИТАЙСКО НЕДОНОСЧЕ ЩЕ СЕ СТОПИ ПОНЕ НАД ПОЛОВИНАТА. ОСТАНАЛОТО КОЕТО ОЦЕЛЕЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ И НА СУША И В МОРЕТО.. ТОВА ВЕЧЕ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ЧАСОВЕ ПРЕДИ ПАДАНЕТО. В МОМЕНТА ТОВА КИТАЙСКО НЕКОНТРОЛИРУЕМО ЧУДО СЕ РЕЕ НЯКЪДЕ НАД ГЛАВИТЕ НИ НА ОГРОМНА ВИСОЧИНА. В МОМЕНТА ТОВА ЧУДО НА ТЕХНИКАТА НЕ СЕ ДВИЖИ С ОГРОМНА СКОРОСТ ЗАЩОТО ЗЕМЯТА Е ДАЛЕЧЕ И НЕ МУ ВЛИЯЕ ЗЕМНОТО ПРИТЕГЛЯНЕ. НО СЛЕД КАТО ПРИБЛИЖИ ЩЕ РАЗВИЕ ОГРОМНА СКОРОСТ ПОРАДИ ЗЕМНОТО ПРИТЕГЛЯНЕ И ЩЕ ЗАСВЕТИ КАТО ПРОЖЕКТОР.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Когато жена ми разбра, че имам любовница ... ЛЕЛЕЕЕЕ! Шок, ужас и горски пожари! Някак оцелях. Успокоих се. Мислех си, край - лошото мина. Два дни по късно обаче, любовницата ми разбра, че съм женен... Тогава разбрах, че имало и по-лошо...