БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ: Хеликоптерът ударил мачтата, отцепил 20 см дърво с ротора си и затова паднал в морето

Само в ПИК
ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ: Хеликоптерът ударил мачтата, отцепил 20 см дърво с ротора си и затова паднал в морето

Погребението на загиналия пилот е утре в родния му град Ямбол

Автор: ПИК
Дата
Дата
16452
Коментари
13
ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ: Хеликоптерът ударил мачтата, отцепил 20 см дърво с ротора си и затова паднал в морето

Събрани са всички останки на хеликоптера. От тях става ясно, че той  с ротора си е закачил мачтата и отсякъл 20 см от дървото и това е затруднило движението му. Това стана ясно на брифинг в щаба на военно-морските сили.

Вертолетът се е изтеглил от кораба, отправяйки се към брега, но впоследствие губи устойчивост. Според доклади в 12.28 часа пилотът Георги Анастасов, в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето. Веднага е подаден сигнал за спасяване на човешки животи по море, като е създадена бърза организация и в рамките на 7 минути е оказано съдействие на място от всички участвали в тактическото учение.

Първи от водата е изведен кап. Павел Симеонов, който е бил извън военни хеликоптер. След това е изваден вторият пилот Анатоли Апостолов. Във водата остава командирът на екипажа кап. Георги Анастасов. Водолаз влиза в морето за втори път, около 2 метра под вода за да изведе командира от машината с риск за живота си, тъй като в района е имало пръснат керосин. В близост е бил корабът „Зодиак“, където е започната реанимацията накап. Георги Анастасов. В рамките на час, продължават реанимационни дейности, сред които и сърдечен масаж, но без подобрение. За инцидента е било докладвано веднага, за да се предприемат мерки за охрана на военния хеликоптер и последващото му изваждане от водите на Че

Двамата спасени капитани са потвърдили действията на командира си за спасяване на техния живот и на техниката. Текат следствени действия. Останките са извадени. Прави се проверка, която ще приключи в 30 дневен срок.

Утре по обед Георги Анастасов ще бъде погребан в Ямбол. 

Още по темата
ВЕРСИЯ: Капитан Георги Анастасов се е удавил, не е могъл да се освободи от предпазния колан
Часовник
08:30
По непотвърдена информация от разследването капитан Георги Анастасов, чийто хеликоптер падна в Черно море по време на учение, не е успял да се освободи от предпазния колан и смъртта е настъпила...
Напиши коментар »
(13)
1
https://www.youtube.com/watch?v=10BGq0x-uz0
2
ОДА БАЛАДА СКАЗКА ПРИКАЗКА НАЧИ ЗА ХЕЛИКОПТЕРА КАРАКАЧАКОФ РОЗАФ ПАНТЕРЧИК И ФРЕГАТА ДЕСА РАЗЦЕПЕНАТА МАЧТА !....ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЯ ..... /ОЧАКВАИТЕ ! /....СКОРА СКОРА !....
3
Президента е прав-може ли добре трениран и обучен пилот да се удари в мачтата ???!!!
4
Този въртолет се пилотира едва ли не сам, толкова е съвършен. Има и много съвършени коли, но всички виждаме как хора, правещи се на "майстори" се трепят по пътищата.
5
Според доклади в 12.28 часа загиналият пилот Георги Анастасов, в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето.....АВЕ ПИКЕ ВИЕ СТЕ ИДЬОТИ !....загиналият пилот Георги Анастасов, в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето.....МА КААК МОЕ ЗАГИНАЛ ПИЛОТ !....ДА ПРИВОДНИ ВЕРТОЛЕТ И !....ТОИ ПАДА Ф МОРЕТО БЕ !....загиналият пилот Георги Анастасов,ЛЕЛЕ !... в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето.....МАНИ !
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
ама той искал да кацне на фрегатата дръзки или се опитал да прави маневри като руските си колеги.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
"с ротора си е закачил мачтата " ?! Няма начин.Между ротора и мачтата има витло.
12
Перки, лопуси, лопати, мотики... Карай новина да става...
13
ИМАЛО ВЯТЪР И ВЪЛНИ!!!??? КОРАБА СЕ ПОВДИГНАЛ, ФЪРЧОЛЕТА ДРУСНАЛ И...СТАНАЛ ГЕРОЙ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

В един парк на пейка седят гражданин и полицай. По едно време гражданинът извикал:
- Ай, тяхната мамица...
- Какво си се разпсувал на обществено място, бе? - срязал го полицаят.
- Как какво - пейката е прясно боядисана!
- Ай, тяхната мамица...