БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ: Хеликоптерът ударил мачтата, отцепил 20 см дърво с ротора си и затова паднал в морето

Само в ПИК
ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ: Хеликоптерът ударил мачтата, отцепил 20 см дърво с ротора си и затова паднал в морето

Погребението на загиналия пилот е утре в родния му град Ямбол

Автор: ПИК
Дата
Дата
16673
Коментари
13
ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ: Хеликоптерът ударил мачтата, отцепил 20 см дърво с ротора си и затова паднал в морето

Събрани са всички останки на хеликоптера. От тях става ясно, че той  с ротора си е закачил мачтата и отсякъл 20 см от дървото и това е затруднило движението му. Това стана ясно на брифинг в щаба на военно-морските сили.

Вертолетът се е изтеглил от кораба, отправяйки се към брега, но впоследствие губи устойчивост. Според доклади в 12.28 часа пилотът Георги Анастасов, в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето. Веднага е подаден сигнал за спасяване на човешки животи по море, като е създадена бърза организация и в рамките на 7 минути е оказано съдействие на място от всички участвали в тактическото учение.

Първи от водата е изведен кап. Павел Симеонов, който е бил извън военни хеликоптер. След това е изваден вторият пилот Анатоли Апостолов. Във водата остава командирът на екипажа кап. Георги Анастасов. Водолаз влиза в морето за втори път, около 2 метра под вода за да изведе командира от машината с риск за живота си, тъй като в района е имало пръснат керосин. В близост е бил корабът „Зодиак“, където е започната реанимацията накап. Георги Анастасов. В рамките на час, продължават реанимационни дейности, сред които и сърдечен масаж, но без подобрение. За инцидента е било докладвано веднага, за да се предприемат мерки за охрана на военния хеликоптер и последващото му изваждане от водите на Че

Двамата спасени капитани са потвърдили действията на командира си за спасяване на техния живот и на техниката. Текат следствени действия. Останките са извадени. Прави се проверка, която ще приключи в 30 дневен срок.

Утре по обед Георги Анастасов ще бъде погребан в Ямбол. 

Още по темата
ВЕРСИЯ: Капитан Георги Анастасов се е удавил, не е могъл да се освободи от предпазния колан
Часовник
08:30
По непотвърдена информация от разследването капитан Георги Анастасов, чийто хеликоптер падна в Черно море по време на учение, не е успял да се освободи от предпазния колан и смъртта е настъпила...
Напиши коментар »
(13)
1
https://www.youtube.com/watch?v=10BGq0x-uz0
2
ОДА БАЛАДА СКАЗКА ПРИКАЗКА НАЧИ ЗА ХЕЛИКОПТЕРА КАРАКАЧАКОФ РОЗАФ ПАНТЕРЧИК И ФРЕГАТА ДЕСА РАЗЦЕПЕНАТА МАЧТА !....ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЯ ..... /ОЧАКВАИТЕ ! /....СКОРА СКОРА !....
3
Президента е прав-може ли добре трениран и обучен пилот да се удари в мачтата ???!!!
4
Този въртолет се пилотира едва ли не сам, толкова е съвършен. Има и много съвършени коли, но всички виждаме как хора, правещи се на "майстори" се трепят по пътищата.
5
Според доклади в 12.28 часа загиналият пилот Георги Анастасов, в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето.....АВЕ ПИКЕ ВИЕ СТЕ ИДЬОТИ !....загиналият пилот Георги Анастасов, в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето.....МА КААК МОЕ ЗАГИНАЛ ПИЛОТ !....ДА ПРИВОДНИ ВЕРТОЛЕТ И !....ТОИ ПАДА Ф МОРЕТО БЕ !....загиналият пилот Георги Анастасов,ЛЕЛЕ !... в опита си да спаси 2 човешки живота, е опитал да приводни вертолета, но той пада в морето.....МАНИ !
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
ама той искал да кацне на фрегатата дръзки или се опитал да прави маневри като руските си колеги.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
"с ротора си е закачил мачтата " ?! Няма начин.Между ротора и мачтата има витло.
12
Перки, лопуси, лопати, мотики... Карай новина да става...
13
ИМАЛО ВЯТЪР И ВЪЛНИ!!!??? КОРАБА СЕ ПОВДИГНАЛ, ФЪРЧОЛЕТА ДРУСНАЛ И...СТАНАЛ ГЕРОЙ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.