ГОРЕЩИ СЛЕДИ! Бежанците остават само за ден у нас - двама каналджии ги извозват с микробуси и таксита към Гърция

Само в ПИК
ГОРЕЩИ СЛЕДИ! Бежанците остават само за ден у нас - двама каналджии ги извозват с микробуси и таксита към Гърция
Автор: ПИК
Дата
Дата
3077
Коментари
5
ГОРЕЩИ СЛЕДИ! Бежанците остават само за ден у нас - двама каналджии ги извозват с микробуси и таксита към Гърция

Бежанците, пресекли границата ни нелегално, прекарват у нас по 1 ден. Преспиват в столичния квартал "Модерно предградие, молят се в джамията и духват към Гърция. Това става по два нови канала. Новината разкриха високопоставени източници от МВР, цитирани от "Телеграф". Родните спецслужби пък са засекли, че тартори на два канала са иранец и сириец, които живеят у нас от години.

Иранецът и сириецът, които са женени за нашенки и официално имат легален бизнес със стоки, набирали клиентите си на две места, сочат оперативните данни на ДАНС. Едното било край джамията в центъра на София, където всеки ден се събират десетки мюсюлмани, за да се молят. Второто място е "Модерно предградие". Кварталът вече е превърнат във втори Бейрут, като почти всеки втори ром подслонява бежанци срещу 20 евро за нощувка.Мизата паднала от 50 евро заради зачестилите полицейски акции в района.

Каналджиите знаели перфектен български и спазарявали ромите да им докладват за новопостъпилите мигранти. Вече с тях започвали да водят преговори накъде искат да отидат - в посока Сърбия или новата дестинация Гърция.

"От около месец страната на елините е хит. Бежанците напират да отиват там и да ги регистрират за сефте, за да може, ако ги хванат някъде в Европа, да не дойдат пак у нас", коментираха запознати с този бизнес.

Иранецът и сириецът си правели конкуренция по цените, които давали на клиентите. Те варирали между 100 и 200 евро на човек до зелената ни граница с Гърция. Транспортът, с който карали хората до браздата, бил таксита и микробуси. От известно време иранецът бил засечен да обикаля около бежанските центрове в София, където търсел свои сънародници, желаещи да емигрират на Запад. Там по същата схема им правел оферти за един човек или за цяло семейство, като цените били по договаряне.

Още по темата
Подадени са 370 молби за закрила от деца-бежанци без родители
Часовник
20:16
„До 30 септември тази година са подадени 370 молби за закрила на непридружени непълнолетни и малолетни деца и само една трета от тях са записани в училище“. Това съобщи вицепрезидентът...
Напиши коментар »
(5)
1
Жалко, много жалко щом и тези хора не искат да живеят у нас, какво да мислим ние и накъде да се изселваме?
2
А ДА ЖИВЕЕ ОКТАМВРИЗКАТА РЕВАЛУЦИА !.... 2017 Е 1917 !.....
3
Явно Родината ни е ударила дъното, щом, като уплашени бегълци от район на военни действия бягат от нашата държава, като дявол от тамян!?!
4
БАЦО ТИБАМАИКЯТА..... БЕГАТ И ТЕЯ !....
5
Човекът, който ръководи на най-високо равнище трафикът на мигранти е вицепремиерът Симеонов.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Разговор между двама приятели старшини:

- Защо те уволниха от армията?

- По болест.

- Каква болест?

- Не знам каква, но на целия полк му се повръщаше от мен.