Вход
София
Времето в София 15 o C

ГОРЕЩО В ПИК! Битката за БНТ започва - детронират Вяра Анкова, Гарелов сред кандидатите за шефското място (ОБНОВЕНА)

ГОРЕЩО В ПИК! Битката за БНТ започва - детронират Вяра Анкова, Гарелов сред кандидатите за шефското място (ОБНОВЕНА)

на 17.07.2017
3064
31
ГОРЕЩО В ПИК! Битката за БНТ започва - детронират Вяра Анкова, Гарелов сред кандидатите за шефското място (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
17.07.2017
31
3064

Битката за директорския стол в БНТ започва от днес. Иван Гарелов ще е сред участниците и днес е внесъл кандидатурата си, научи ексклузивно ПИК. До края на работния ден ще стане ясно кои са кандидатите, депозирали в Съвета за електронни медии документите си, за да участват в конкурса. Времето за разглеждането им е около месец и до края на август членовете на СЕМ трябва да гласуват. Ако не се стигне до избор на генерален директор на обществената телевизия, законът позволява настоящият шеф Вяра Анкова да продължи мандата си.

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Депутатите закрепостиха Вяра Анкова като шеф на БНТ!

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Депутатите закрепостиха Вяра Анкова като шеф на БНТ!

Депутатите удължиха насила мандата на шефката на БНТ...

на 02.06.2016

Сегашната шефка на телевизията обаче никак не смята да се раздели със сладки пост. Както ПИК съобщи, Вяра Анкова отново имала намерение да се кандидатира. Преди месец началничката, която остана на поста свръхмандата си, след като парламентът го удължи за неопределено време, е започнала да събира подписка сред служителите на БНТ срещу ДМС-та, които те получават. До ведомостта, на която хората се подписвали, се мъдрели и листовете, на които да се подпишат, за да издигнат кандидатурата на Вяра Анкова.

За шеф на БНТ се кандидатира и друг началник от държавната медия - сегашната шефка на БНТ 2 Катя Генова. Както и бившият мъж на оскандалената членка на СЕМ Бетина Жотева - спортният журналист Сашо Йовков.

Както ПИК първи съобщи, началническото място ще щурмува и програмният директор на BIT Сашо Диков. Емил Кошлуков също се стягал за битката, тъй като той пък имал подкрепата на хора от властта.

Сред изискванията за кандидатите за генерален директор на БНТ са наличието на опит в електронни медии, както и най-малко петгодишен трудов стаж в телевизия, както и декларация за тригодишен опит на мениджърска позиция. Важно условие за представянето на кандидатите е представената от тях концепция за развитието на обществената телевизия. Членовете на СЕМ приеха правила за избор на генерален директор на БНТ, според които до 8 август ще бъдат обявени допуснатите до участие в процедурата кандидати.

На 17 август пък ще станат известни и тези кандидати, които са допуснати до изслушване. Това е нововъведение, тъй като досега всеки, който отговаряше на изискванията и беше подал всички необходими документи, имаше право да защитава концепцията си на публично изслушване. Сега, обаче, СЕМ си запазва правото да отсява кандидатите предварително. Изслушването на допуснатите кандидати е предвидено за 21 и 22 август, а гласуването на 23 август 2017 г. За избран се счита кандидат, който е получил поне три от гласовете на петимата членове на Съвета за електронни медии. СЕМ има право на три последователни гласувания, ако и тогава няма избран генерален директор на БНТ процедурата се прекратява. 

 В рамките на национално телефонно изследване на „Института за социални изследвания и маркетинг МБМД“ е проучено мнението на българите за това кой според тях трябва да бъде новият генерален директор на БНТ. В изследването е включена и Вяра Анкова за сравнение, която е с два изпълнени мандата и няма право на нов мандат.

 От предложените 9 евентуални кандидатури най-голяма подкрепа получава Иван Гарелов – 20.0%. На второ място с 16.2% е Вяра Анкова. Иван Гарелов получава по-голяма подкрепа сред мъжете, а Вяра Анкова сред жените. На трето място с 10.4% посочвания е Бойко Василев. На четвърто място с 5.7% е Валери Тодоров, а на пето място Сашо Диков. Близо една трета от интервюираните се затрудняват да посочат свой фаворит за поста генерален директор на БНТ.

АКО ЗАВИСЕШЕ ОТ ВАС, КОГО БИХТЕ ПОСОЧИЛИ ЗА ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА

БНТ?  (Отговорите са изчитани на респондентите)

%

Без отговор

30.9

Валери Тодоров

5.7

Вяра Анкова

16.2

Иван Гарелов

20.0

Бойко Василев

10.4

Константин Каменаров

2.9

Севда Шишманова

2.1

Сашо Диков

3.7

Сашо Йовков

2.1

Люба Кулезич

3.4

Друг

2.7

 При проучването на интервюираните бе предложено да посочат кои три от евентуалните кандидати са най-достойни да бъдат избрани за поста генерален директор на БНТ. Малцина от интервюираните обаче посочиха повече от една кандидатура. На първо място с 29.0% номинации отново е Иван Гарелов, а на второ Вяра Анкова с 23.9% посочвания. На трето място с 15.9% посочвания е Бойко Василев. Четирима евентуални кандидати получават 

АКО НА ПРОЦЕДУРА ПО ИЗБОР НА

ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ СЕ ЯВЯТ

СЛЕДНИТЕ КАНДИДАТИ КОИ СМЯТАТЕ ЗА

НАЙ-ДОСТОЙНИ ДА БЪДАТ ИЗБРАНИ ЗА

ТОЗИ ПОСТ?  (Отговорите са изчитани и респондентите с посочвали до 3 отговора.)

 

Без отговор

30.5

Иван Гарелов

29.0

Вяра Анкова

23.9

Бойко Василев

15.9

Люба Кулезич

9.9

Константин Каменаров

9.8

Сашо Диков

9.4

Валери Тодоров

8.9

Севда Шишманова

7.0

Сашо Йовков

2.6

почти равна подкрепа в рамките на 9-10%. Това са Люба Кулезич, Константин Каменаров, Сашо Диков и Валери Тодоров. Непосредствено след тях е Севда Шишманова, а на последно място с най-малко номинации е Сашо Йовков. Малък делът на интервюираните, които посочиха повече от един кандидат, а 30.5% не посочиха нито един кандидат.

СПОРЕД ВАС ПРИТЕЖАВАТ ЛИ НУЖНИТЕ КАЧЕСТВА ЗА УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БНТ СЛЕДНИТЕ ЛИЧНОСТИ?

 

ИВАН ГАРЕЛОВ

 

Без отговор

36.7

Да, напълно

23.2

По-скоро да

19.2

По-скоро не

14.6

Категорично не

6.3

 

 

ВЯРА АНКОВА

 

Без отговор

37.6

Да, напълно

21.0

По-скоро да

18.3

По-скоро не

18.4

Категорично не

4.7

 

 На интервюираните бе зададен въпроса дали Иван Гарелов и Вяра Анкова притежават нужните качества за успешното управление на БНТ. Интервюираните на практика са на мнение, че качествата на двамата са почти равни. Иван Гарелов получава малко по-високи оценки. 23.2% от интервюираните са напълно съгласни, че Иван Гарелов притежава нужните качества за успешно управление на БНТ, а 19.2% са по-скоро съгласни. 21.0% от интервюираните са напълно съгласни, че Вяра Анкова притежава нужните качества за успешно управление на БНТ, а 18.3% са по-скоро съгласни. 

Сподели:
свързани новини
Кой ще седне в директорския стол на БНТ? СЕМ сменя Вяра Анкова за ЧНГ Кой ще седне в директорския стол на БНТ? СЕМ сменя Вяра Анкова за ЧНГ
Кой иска националната телевизия? Този въпрос плъзна с...
на 24.11.2016
Напиши коментар »
(31)
1
КВО БНТ БЕ ?....НЕМА ТАКОВО НЕШТО !....УМРЕ !....А БЕШИ ДОБАР ПОКОИНИК !....
2
НАШИ СЕХ АВЕНТУРЕЗ У ДИСНИЛЕНДА НА БАЦО ХОЛИВУЦКАТА БАЦА БАНКЯНЗКАТА МЕРЛИНЕ МОНРОЕ !....НИЕ ЦУПТА GFR...ВИКАМЕ Муки ЗА СЕХ ТЕНИЗ !....ТЕНИС БЕ !...УУ НЕКАДЕ НА ТЕМНО !....ПЛУЗ САМО СФЕШТИ !....МУКИ ТУРИ ГАШТИ УТ 18 ВЕК !.... ТУРИ ЖАРТИЕРЕЗ !....И ! ....НЕ СЕ КУПАИ 3 МЕСЯЦ НЕ ПОВИЧЕ !....ПУШТИ КОЗМАК ДОЛЕ !....И ГОРЕ !....И !....А НЕ МИИШ ЗАБИТЕ ШО СИ НАШТА ПРИНЦЕЗ УТ 17 ВЕК !....ШЕИ ТУРИМЕ И МАИКЯТИ ЗА РИЦАР КРАСТОНОСЕЦ !....НА СЕКИ МЕСЯЦ ПУШТИ МУСТАШИ !....И ДОЛЕ И ГОРЕ !....МАИКЯТИ АУХ !....НАЧИ И ТЯ С МУСТАШИ !....И !.....ВААЗДУХА УУ САЛОНЕ УПРЪДЕН ОРИГИНАЛЕЗ !....АИДИ МИА КОНЧИТА !....ШЕИ ИМА И ТАНЦЕ !....ОРЕВУАР !....
3
ТОВА Е НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , А НЕ Е СТАРЧЕСКИ ДОМ.
4
МАЛЕ, МАЛЕ !!! КАКВА АГИТКА ОТ КАНДИДАТИ ??? ГАРЕЛОВ - ЧЕНГЕ !!! КАДЪР НА ВЕЗДЕСЪЩАТА ДС !!! ДИКОВ - "СПОРТИСТ", УПРАЖНЯВАЩ СЕ В ЖУРНАЛИСТИКАТА, НО ПЪК ЗАТОВА ЩЕ МОЖЕ ДА УСТРОИ НЕДОРАЗУМЕНИЕТО СИ ПИПИ !!! КОШЛУКОВ, КУЛЕЗИЧ,КАМЕНАРОВ, Б.ВАСИЛЕВ И Т.Н., ЦЯЛ ОТБОР ЮНАЦИ, НЕ САМО ГОТОВИ ДА СЕ НАСТАНЯТ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА, АМИ И БАНИЦАТА ДА ГУШКАТ !!!
5
Този, или тази, #1 и # 2 не е ли крайно време да се ограничи публикуването на някакви нечленоразделни изявления ? Айде стига вече !!!
6
Иван е Изгорелов, за другите, който има по-здрави връзки.
7
Така наречените национални медии, защото се издържат от държавни пари БНР и БНТ, 1, 21 3 и т.н. трябва да бъдат закрити. Там се въртят неграмотни комунисти ръководени от руснаци. Примери колкото искаш. Тези медии не дават вярна информация, а занимават хората основно с криминални новини и глупости от преиначавани социални, образователни, здравни проекти. В БНР се върти руският глашатай Петър Волгин, който няма кой да го изгони от ефира. В БНТ се подвизава престарелата Севда Шишманова, или онази от БНТ2 Екатерина Генова и т.н. вечните присъствия и несменяеми другарки. Да не говорим за тъпата Вяра Анкова. Дано да се намери начин тези медии да се закрият.
8
potarpevsch sam ot pisanoto ot agentat garelov vav vesnik ,,narodna mladesch,tsche sam kupil 100 us dolara ot edin gegar.
9
като чета изброените имена си давам сметка колко е изпаднала бнт в очите на бьлгарите никакво доверие никакво уважение никакви авторитети
10
А бе, защо не напишете, че ДМС е "допълнително материално стимулиране", демек подкуп от шефа за оФцата с държавни, наши пари. Та, не разбрах, колко ОРГАНЯ за борба с корупцията има в България?!? Забравихме нещо за калинките-малинки?! ВЕСЕЛИЕ и СРАМ!! И този Сашко Йовков е обикновен тъпкач на наглеца бетина жотева, чампоева, никога не е бил нейн съпруг (чистосърдечно му завиждам).
11
Интересно е тази година битката за поста в Обществената телевизия! Куресвич, Пиков - те работят в една телевизийка от Чикаго. Анкова го няма браво! Дано БНТ да очакваме със всичките зрители на БТВ и прекрасна и насладваща програма да е!
12
А за БТВ се борят Доган, Местан и еди друг мюсман!
13
Гарелов става шеф на БНТ?! - той ще направи хубави програми! До 12: Бtv ако е на Карадайь, Местан или някой слуга на Ердоган и Доган ще само на турски да излъчват. Турските сериали са купени от някой българин, дали турците или другаде да са. За НОВА ако махат Щосел, да пуснат направо HD, или 4К! Нали от седмица имат ново студио тип Би Би Си и други чужди. Ако е така, Сарелска да изгонят!
14
Вони на прокиснато вече в БТВ. Досегашната,да не се натиска като слънчасала овца,а да си вземе дирмите и до там.Половин декар от жълтите плочки ще са разровят, за да извадят корените на подвизаващата се 100-години в националната ТВ.
15
Само не изкуфялия мухъл Гарелов и неграмотния дебил Диков.
16
ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИЯ Е НАЙ-ПРОДАЖНА ОТ ВСИЧКИ.ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ И ТАКА ЩЕ СЕ ЗАБАВИ ОПРОСТАЧАВАНЕТО И ОГЛУПЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ.В ТОВА ОТНОШЕНИЕ ПАК СМЕ ПЪРВЕНЦИ СРЕД СВЕТОВНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ МЕДИИ.НЯМА ПО АНТИБЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ В БЪЛГАРИЯ.ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ ЗА СТОТИНКИ. МИНИМАЛНОТО,КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ НОВИЯ ДИРЕКТОР Е ДА СПРЕ ИЛИ ПОНЕ ДА НАМАЛИ АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДАВАНИЯ И ДА УВЕЛИЧИ НЕУТРАЛНИТЕ И НЕВОНЯЩИ ОТ ОМРАЗА ТАКИВА,ДА ПОДЪРЖА НЯКАКЪВ БАЛАНС.ОСКОТЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ИМ ПОТЪРСИ СМЕТКА НЯКОЙ ДЕН.ИСТОРИЯТА НИ Е ПЪЛНА С ПРИМЕРИ ЗА НАШИ И ЧУЖДИ ИЗЕДНИЦИ, КОИТО СА БИЛИ УБЕДЕНИ,ЧЕ ЖИВОТА Е СПРЯЛ ЗАВИНАГИ И Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ИМ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА СМЕТКА,ЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО,СПРАВЕДЛИВОСТТА И ВЪЗМЕЗДИЕТО НЯМА ДА ГИ ЗАСТИГНАТ.НАЙ-ЧЕРНИТЕ ПЕРИОДИ ОТ ОСМАНСКОТО РОБСТВО ТА ДО НАШИ ДНИ ЩЕ ИМ СЕ ВИДЯТ,КАТО ПРЕСПИВНА ПЕСНИЧКА ВСРАВНЕНИЕ С ТОВА,КОЕТО ЩЕ ГИ ПОМЕТЕ. ЕКСТРЕМНИТЕ ВРЕМЕНА ИЗИСКВАТ ЕКСТРЕМНИ МЕРКИ. ДАНО НЕ СЪМ ПРАВ ИНАЧЕ ЖАЛНА НИ МАЙКА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.
17
А Пеевски включи ли се? Той държи куп различни медии.
18
До тук се изказаха само ЕКСПЕРТИТЕ а от тук нататък КОЙ КОЙ,и няма ли да видим някакво по различно мнение от тях.Нищо ново не видях това Е САМО ТРОЛЕНЕ или заря на обед.
19
Невчесани мисли : 1. Измислени анкети, с измислени класирания на измислени кандидати. Смешно е кандидат да бъде Иван Гарелов /р. 1943 г.в с.Смилец, Пазарджишко/, с неговата постоянно осребрявана професионална биография. Няма едно място, откъдето да не си е тръгнал без разправии за пари и скандали.Няма как той е да е перспективата на БНТ, която има крещяща нужда от рестарт. 2. Какъв ще е този нов директор, след като него ще обсъжда недоразумението Бетина Жотева /Чампоева/. Докато такива простакеси на хапчета обитават местенца за по 3-4 хил. лв. месечно без какъвто и да е резултат, държавата ни ще продължава да бъде бантустан. Жотева следва да се измете, а не да раздава оценки на конкурса. Тя е срам за регулатора. Останалите са сиви мишлета, но поне се пазят от скандали и се стремят да добутват до пенсия.
20
Чичакът Гарелов вместо да се пенсионира, решил да кандидатства за шеф на БНТ. И някак се възроди мъртвото МБМД, за да му удари едно рамо... Голям майтап!
21
Аз от 20 год не гледам казионните телевизии,но се дразня при мисълта,че някой от тия може да оглави БНТ.Особено пък Диков. Не ми е ясно кой го лансира,но по-елементарен ”журналист” от него няма. Гола вода е завалията.... Накрая,последната дума вероятно ще има вождът. Той контролира всички медии.
22
Анкова колко време е вече в БНТ, докога можем да й търпим щуротиите????? Два мандата и половина и още иска, няма наяждане тази дебелана.....от една семпла говорителка стигна до генерален директор, благодарение на протекции...е, стига вече, баста!!!!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
В държавната телевизия крадат яко от парите на данъкоплатците.
25
Мирише на мухъл. А пък и отново се точи онова малкото, лукаво и ненаситно човече Валерий Тодоров. 6 години краде до насита от БНР, направи жена си голям началник там, а сега пак е проточил лиги - това е може би шестото му появяване в конкурси на БНТ и БНР, но само един път му се отвори парашута - когато спечели доверието на агент Гоце. Отвратителна работа.
26
Мутрата от СИГ да дойде !
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Иииии,няма да се наядат на постове и пари,бе.
29
Иииии,няма да се наядат на постове и пари,бе.
30
Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0": captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex, and more than 8400 another categories of captcha, with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second). You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software. Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube. Good luck ;) XRumer20170717
31
Нещо не разбрах тук-как Анкова смята пак да става,като по закон няма право на повече от два поредни мандата,които изкара отделно от едногогодишния си бонус,подарен и от парламента? Каквито и дмс-та,мпс-та и стимули да дава. Все едно,примерно Първанката,да го изберат за президент,трети път.Това,за Анкова някакси не ми звучи сериозно,ако стане,просто ще е незаконно,леко,така.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Две блондинки си говорят: - В началото си мислех, че той ми изневерява, а сега разбрах, че той с мен ѝ изневерява на нея. Така ми стана хубаво...

няма нови новини
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
сега
1384
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV! Съдът отстрани Десислава Иванчева и заместничката й от кметските постове в "Младост" (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
АНАЛИЗИРАЙ ТОВА! Сексът пази паметта на възрастните хора
x