ГОРЕЩО РАЗКРИТИЕ! Ето коя ферма излюпи българските яйца с фипронил

Само в ПИК
ГОРЕЩО РАЗКРИТИЕ! Ето коя ферма излюпи българските яйца с фипронил
Автор: ПИК
Дата
Дата
31629
Коментари
4
ГОРЕЩО РАЗКРИТИЕ! Ето коя ферма излюпи българските яйца с фипронил

След като стана ясно, че у нас е открита партида със заразени с фипронил яйца. Би Ти Ви съобщи, че яйцата идват от птицеферма в Поликраище.

Тодорка Янковска, зам.-председател на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) коментира, че установените заразени яйца са изтеглени от пазара. Информацията, която подаваме с номерата върху черупката на яйцата е показателна - 3BG04001; 1BG04001 и 3BG04003.

Така всеки потребител може да погледне маркировката и да реши какво да предприеме. Нормите не са животозастрашаващи, но са завишени. Опасна доза за хранителни продукти е 0,723 милиграма в грам, а е установено 0,027 милиграма в грам количество на фипронил“.

Богомил Николов от "Активни потребители" допусна, че най-вероятно се касае за тези дезинфектанти, които са използвани за обезпаразитяване на кокошките. "Затова трябва да има разследване".

„Направили сме проверки във всички птицеферми у нас и не са установени други заразени яйца. Проверките текат и след като приключим ще подадем информация на съответните органи“, увери Янковска. „Ако се окаже, че източникът на тези дезинфектиращи продукти е един и е снабдявал цяла Европа с години, трябва да има строги санкции. Трябва да се разследва какъв е източникът, за да се избегне в бъдеще подобно нещо“, коментира Николов.

„Няма количества под рестриктивната норма, затова продуктът е бил на пазара“, добавят от БАБХ. От агенцията успокояват, че няма място за паника. „В тези продукти вложеното количество е незначително. То няма място при кокошките, но е попаднало“. Николов завърши, че не се страхува да консумира яйца. „Не се притеснявам да консумирам яйца, тъй като количествата на веществото са много малки“.

Още по темата
ШОК! Пуснаха на пазара заразени яйца?! От агенцията по храните отричат, но посочват списък с такива, които не се препоръчват за деца
Часовник
22:44
Твърде възможно е у нас да са влезли от заразените с финпропил яйца от Румъния или друга от страните, в които са открити такива случаи и да са отишли за преработка. Това каза проф. Димитър...
Напиши коментар »
(4)
1
Ами ние си ги изядохме вече.Кой ще поеме отговорността-явно производителят е знаел и затова бяха пуснати намалени в Кауфланд 1 Пловдив
2
Кой знае още колко боклуци и отрови изяждаме всики ден ?
3
като изядете на боко тиквата яйцата,тогава ще се оправите.
4
За тези яйца си има опашка. Първо беше Бареков, после Цецо, после Лилито, Деса Дуловската. Но най-ги обича Кмета на Симитли. За благодарност сина му направи депутатин, че са все пак семейство един вид. Щото Той е толкова мъжествен, че никоя жена не мое го издържи !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Днес дадох на жената да разбере какво ми е, като ме мъкне по магазините. 
Влязохме в 11 кръчми и във всяка пробвах ракията и мезето, а после се върнахме в първата...