ГРАНДИОЗЕН ГАФ! Шефът на комитет "Васил Левски": Г-н президент, това е гавра! Извинете се за лъжата за Левски!

ЧАС ПИК

ГРАНДИОЗЕН ГАФ! Шефът на комитет "Васил Левски": Г-н президент, това е гавра! Извинете се за лъжата за Левски!

15361
на 25.03.2016
ГРАНДИОЗЕН ГАФ! Шефът на комитет Васил Левски: Г-н президент, това е гавра! Извинете се за лъжата за Левски!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на Общобългарския комитет “ Васил Левски “ Васил Василев разпространи отворено писмо до президента Плевнелиев заради обръщението му на 18 март 2016 г. пред Народното събрание. Тогава държавният глава цитира думи на Апостола на свободата, които той никога не е изричал. Това предизвика възмущението на членовете на комитета и председателят му, бизнесменът Васил Василев, написа гневно писмо до президента. 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Ето пълният му текст:

Господин президент,

В обръщението си на 18 март т.г. пред Народното събрание Вие приписахте на Васил Левски фразата: „Който ни освободи, той ще ни пороби “. Тя бе поместена в кавички, като безспорен цитат, в електронната Ви страница.

Вие излъгахте, г-н Президент. Горното словосъчетание не е съществувало никога, никъде и под никаква форма в документалното наследство на Апостола. Казаното от Вас може да се приеме само като опит за фалшифициране на заветите на Левски и акт на пренебрежение спрямо труда на всички изследователи на неговото дело от Освобождението досега. Гавра с паметта на националния ни герой не може да бъде премълчана, дори когато е предизвикана от политически съображения или от невежество.

От името на Общобългарския Комитет “Васил Левски “ и на милионите българи, верни на идеите на Апостола, Ви приканвам да се извините публично за фалшификацията и да оттеглите от обръщението си пред Народното събрание цитираната в първото изречение фраза.

Като се надявам да получа в най-близко време съобщение за Вашето извинение, Ви моля да приемете, г-н Президент, уверенията в дълбокото ми уважение към президентската институция в България.

Васил Василев
Председател на Общобългарския комитет “Васил Левски“

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК