ГАЛЕРИЯ ШОУ

Грешни пари! Ваня Червенкова лежала в затвора за данъчни измами

Само в ПИК
Грешни пари! Ваня Червенкова лежала в затвора за данъчни измами
Автор: ПИК
Дата
Дата
14534
Коментари
3
Грешни пари! Ваня Червенкова лежала в затвора за данъчни измами

Ваня Червенкова, която в годините на прехода от секретарка във Военния съд във Варна израства до бизнес дама, е арестувана и лежи в следствения арест в Благоевград. В такъв смисъл тя има богат опит да живее изолирана от външния свят под зорките очи на „Биг Брадър", в онзи случай - полицейски.

Преди години я задържат, защото името й излиза в афера за точене на ДДС. Впрочем, делото за тази далавера се точи над 10 години и накрая Червенкова е обявена за невинна. От онези години тя върти бизнес с чеченци и грузинци. Приятелите й я описват като амбициозна и оправна жена, която без проблем се оправя в един суров мъжки свят. Сестра й Василка Атанасова е била главна счетоводителка на „Маршал груп", фирмата на покойния предводител на чеченците у нас Абдул Патаев, чийто разстрел продължава да е загадка.

След като Ваня Червенкова напуска Варна и се мести в София, връзките й с чеченците продължават, разказват източници на столичен вестник. В един момент имената на шеметната дама и на нейните приятели от Кавказ обаче излизат в едни и същи схеми за точене на ДДС.

Използвани са два канала - благоевградски и варненски, които се пресичат в данъчната служба в Костинброд. Нито Bаня Червенкова, нито чеченците са осъдени за източените милиони, напротив, през 2010 г. са напълно оневинени.

До днес обаче криминалистите от Благоевград са убедени, че ДДС-то е неправомерно изтеглено. Според някои Червенкова нямала представа какви ги вършат съдружниците й и опрала пешкира невинна.

Фирмите на Ваня са подозирани за източването на 890 000 лева ДДС само от Благоевград. Издавани са фактури за несъществуващи стоки и документи за фиктивен износ, обясняват ченгетата.

Самата Ваня Червенкова категорично твърди, че не е точено ДДС. „Това е една безумна клевета, която се върти години наред! В процеса се доказва, че има такава сделка. Всички свидетели говорят за наличие на стока и внос. Прокуратурата се опитва да докаже 10 години, че сме престъпници. Не искам снизхождение, защото съм невинна и разчитам да получа оправдателна присъда" - отсича Червенкова.

По-късно, когато Ваня Червенкова е простреляна в центъра на Варна, полицията проследява и версия за участие на чеченците в покушението. Ченгета си припомнят, че веднага след стрелбата криминалистите арестуват петима чеченци от кръга на Яхиа Хашиев и трима българи, също свързани с него: Иля Хашиев, братовчед на Яхиа, Ослан Осланов, Улмат Осмаев, Нух Мусхаджибеев, Пламен Добрев, Николай Керопов и Александър Стоянов.

След 72-часов престой в ареста те са освободени, защото няма доказателства за тяхно участие в стрелбата срещу Ваня. Според запознати обаче чужденците са организирали покушението срещу нея от страх да не ги издаде.

Става нов човек след атентата срещу нея

След покушението през 2003 г. Ваня става напълно нов човек. Тя е простреляна на пазара във Варна посред бял ден, пред очите на дъщеря си. Червенкова оцелява по чудо, с няколко куршума в тялото си, един от които в главата.

 

Още по темата
Бомба в "Биг брадър ол старс"! Ваня Червенкова се разплака, вижте какво накара бизнесдамата да рухне
Часовник
20:45
Ваня Червенкова буквално рухна в "Биг брадър ол старс". Бизнездамата се разрева като малко дете в шоуто и призна, че иска да смени статуса си. Блондинката заяви, че не иска вече да е сама.Може би...
Напиши коментар »
(3)
1
Лежането в затвора дали е равносилно в задържане в следствения арест или за вас е все едно щом пари ви дават,??
2
Super sho sa q pusnali tlastiq grozen hipopotam
3
тази жена сутрин не се ли вижда в огледалото!?????Защо занимава обществото със себе си! !А на Вас писачи плаща ли ВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.