СВЕТЪТ ДНЕС

Гръцкият туризъм засегнат от санкциите срещу Русия

Само в ПИК
Гръцкият туризъм засегнат от санкциите срещу Русия
Автор: ПИК
Дата
Дата
1247
Коментари
0
Гръцкият туризъм засегнат от санкциите срещу Русия

Руските туристически агенции масово анулират резервациите си за почивка в Гърция. Отдръпването на руснаците поради трудности във визовия режим след наложените санкции от страна на Евросъюза се увеличава с всеки изминал ден, съобщава БНР.

До 40% достига отказът на руснаците да посетят това лято Крит, Северна Гърция и част от островите. Туристопотокът се насочва към Турция, предполагат гръцките туристически агенции.

По предварителни записвания над 1,5 руснаци са били избрали гръцкото крайбрежие за почивка тази година. Те са предпочитани туристи, защото разходите им за престой в Гърция са три пъти повече от тези на европейските. Засега загубите се изчисляват на около половин милиард евро, което е голям удар за гръцкия туризъм.

Украинците, които миналата година сякаш „преоткриха" гръцкото крайбрежие и увеличиха присъствието си няколко пъти в сравнение с предишни години, също отказват резервации поради политическата нестабилност в страната. От съюза на хотелиерите се обърнаха за помощ към правителството за някакво решение по отношение на визовия режим за руснаците, които имат желание да почиват в Гърция.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!