Гръцки инвеститор се отказа да строи тютюнева фабрика край Подкова

Само в ПИК
Гръцки инвеститор се отказа да строи тютюнева фабрика край Подкова

Дружеството „Секе” продава закупения през 2013 година терен на бизнесмен за строителство на мандра

Автор: ПИК
Дата
Дата
2961
Коментари
0
Гръцки инвеститор се отказа да строи тютюнева фабрика край Подкова

Прословутата мега инвестиция на гръцки предприемачи за строеж на тютюнева фабрика край кирковското село Подкова няма да се осъществи, съобщи „24 Родопи”, като се позова на запознати с дейността на дружеството „Секе“ в България.

Базираното в Ксанти дружество „Секе“ се отказва от намерението си да строи цех и да назначи 120 работници от общината за промишлена обработка на тютюн. Чрез дружеството си „Секе Кърджали“, гърците са стартирали процедура за продажба на терена край Подкова на фирма „Виктори Гр 71“, с управител Артур Виктор Хачатурян, като новият собственик ще строи мандра. Новият инвеститор ще открие две работни места.

 Имотът в района на Подкова бе купен през декември 2013 г., но преговорите с общината са започнали около година по-рано. Парцелът е на стойност 109 хил. лева и има ключово местоположение на международния път Маказа - Комотини в близост до село Подкова. Тогавашният кмет на Кирково Сали Рамадан съобщи, че изграждането на предприятието ще започне през пролетта на 2014 година.

 Интерес към същия терен проявяваха и две консервни фабрики, които искаха да монтират мощности за обработка и консервиране на пипер в Подкова.

 „Секе“ придоби терена за строителство на фабрика край Подкова, но междувременно се установи в района на Момчилград. Преди година дружеството получи разрешение от правителството разрешение за промишлена обработка на тютюн. Тогава бе установено, че „Секе Кърджали“ разполага с необходимите технически и технологични възможности за промишлена обработка на тютюн и за формиране на еднородни по качество партиди, отговарящи на съответните типове и произходи от Закона за тютюна и тютюневите изделия.

 Мощностите на цеха в Момчилград са с производителност 12 тона на смяна. Складовите помещения за съхранение на суровия тютюн и готовата продукция пък са с общ капацитет 500 тона.

 Изключителните акционери на „Секе“ са съюзите на земеделските кооперации на най-важните тютюнопреработвателни райони на Северна Гърция. Съюзът на тютюнопроизводителите в Ксанти е редовен доставчик за големи тютюневи компании.

 

Още по темата
Вдигат текстилна фабрика в Димитровград
Часовник
09:48
Започна изграждането на производствена база на текстилна фабрика за дантели на територията на община Димитровград. Тя ще бъде с РЗП от 5000 кв. м. Инвестицията в размер на близо 7 млн. лв. е на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

В кабинета на венеролога: - Докторе, имам някакво възпаление по интимните ми части! Докторът преглежда пациента и казва: - Секс с непозната, нали? - Как непозната, бе докторе, то целият град я познава!