СВЕТЪТ ДНЕС

Гърция обещава да проведе обширна приватизация

Само в ПИК
Гърция обещава да проведе обширна приватизация
Автор: ПИК
Дата
Дата
1267
Коментари
0
Гърция обещава да проведе обширна приватизация

Голямата разпродажба на гръцки държавни активи, обещана като част от огромния международен спасителен пакет, ще продължи според заплануваното, каза министърът на икономиката в оставка Йоргос Статакис, въпреки предстоящите предсрочни избори, предаде AFP, цитирана от "Фокус". Договорените споразумения са факт и ще бъдат приложени“, каза министърът пред репортери, отговаряйки на въпрос относно планираната приватизация на пристанище Пиреос, нажионалната железопътна компания и някои други пристанища и летища. 

Изборите е най-вероятно да се проведат на 20 септември, само осем месеца след идването на власт на „Сириза“ благодарение на общественото недоволство от мерките за икономически съкращение. 

Гърция обеща да проведе обширна приватизация като част от последния спасителен пакет, който предвижда още повишаване на данъците, намаляване на разходите и сериозни икономически реформи в замяна на така необходимата финансова помощ. 

Още по темата
Външно зове: Не качвайте стопаджии в Гърция
Часовник
17:55
Министерството на външните работи препоръча през сайта си да не качваме в автомобилите си стопаджии, когато сме на път в Гърция. "Предвид усложнената миграционна обстановка на територията на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Между приятелки: - Ти поне не можеш да се оплачеш! Имаш си добър съпруг, а когато не си доволна от него, отиваш при любовника си. - Ах, да знаеш колко съм нещастна. Всеки от тях разчита на другия.