Вход
София
Времето в София 24 o C

Г-н Местан, обидно ли е да сте българин

Г-н Местан, обидно ли е да сте българин

на 01.03.2017
1191
29
Г-н Местан, обидно ли е да сте българин
Автор: ПИК
01.03.2017
29
1191

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан пак казва, че ще агитира на майчиния си език. Питам се, знае ли г-н Местан, че човек има два майчини езика – езикът на майката, която го е родила, и езикът на майката родина, в която се е родил, израснал, учил. За него тя е България.

Рождената му майка го е учила на своя език. Тя го е родила, отгледала. А родината му го е хранила, давала му е образование, работа. Затова той трябва да владее езика й. Да обича да говори на него, да чете литература на родния си език, въпреки че е с турска националност. Всъщност той е роден в България, следователно е българин.

А знае ли г-н Местан защо е турчин? Може би е чел за турските изверги, които са опожарявали цели градове и села, отвличали са най-красивите българки в харемите си, преименували са ги, а децата им са били вече с турски имена и религия. Така е било пет века. Българската кръв на майката не се е зачитала.

Христина НЕДЕЛЧЕВА, Герман 

Още интересни четива вижте само на Retro.bg!

Сподели:
Напиши коментар »
(29)
1
Назначения от ген. Решетников за главнокомандуващ парашутиста Радев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният от руския ген. Решетников чехъла Радев, е един напълно ненужен човек... Льотчика изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. На пленума при червените говеда прецедента марионетката Радев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Палячото Радев се изтъпани на преден план и подскачайки като врабче неадекватно рече, че разбиването на собствените ни мигове, било модел за подражание. Марионетката бе зает да се хили като изоглавен, под полата на червената траверса и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката си слаНинова. Зевзеци от пленума коментираха, че олигофрена прецедент спешно трябва да се прегледа при известния руски психиатър Кашпировски, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя, когато КУРАБИЯТА МУ ГО БЕШЕ ЗАВЕЛА, ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОПЕРА, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора излъчваха събитията в Харманли. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал , че е назначен за прецедент на държава мислеше си, че е в облаците на 7то небе. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на червения травестит за вицепрезидент, червените говеда на слаНинова ,се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент, в прецеденската тройка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Радев тъпото от собствената му инфантилност и автентична тъпота!!!
2
Руснаците си избраха Путин, Американците Тръм, а ние си избрахме путю Маринков за прецедент ........................................................................................................................................................................ Имайте милост към това нещастно дете Румката Радев (Врабчето), той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Нашата партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския прецедент дезертьора Радев. Опороченото детство на болшевишкото врабче, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в щатите, където се е клел за вярност на Обама.
3
Лютфи Местан владее прекрасно българския език. Всъщност много малко българи го владеем по-добре от него. Той отдавна иска да говори и говори на майчиния си език на митинги, за което бива глобяван. По този начин се стреми да си увеличава електоралната подкрепа. Но не съм го видял да развява чужди знамена, както правят други уж "патриотични" партии и не е искал да излизаме от ЕС и НАТО, гаранти за националната ни сигурност и териториална ни цялост.
4
Знаем за интересите му към братска Турция, и за посещенията му в сараите на президента там. Ако и китайски да владее, както самия той каза веднъж, че ползва някои думи от там понякога, това не го прави светец. По делата им ще ги познаете.
5
Прав е предходния колега. Лютфи Местан е повече българин от онези руски и пропутински отрепки ,които развяват руски знамена и тъпчат знамената на НАТО и ЕС .Уважавам го ,защото е мъдър политик и мери приказките си за разлика от надутата кокошка -русофилка ,г-жа ЛЪЖА И Г-ЖА наглост - К. НИНОВА и неината кохорта от национални предатели.
6
kat bg qgte mu rezaniq chep be bokluciiiiiiiii
7
ПОЗНАВАМ ГО КАТО ЧОВЕК, ЗАЩОТО ЖИВЕЕШЕ ДО НАС В БЛОКОВЕТЕ НА БОДЕКА. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КУЛТУРЕН, ИНТЕЛИГЕНТЕН И ВЪЗПИТАН МЪЖ. ЧЕСТО СМЕ ГОВОРИЛИ И ДИСКУТИРАЛИ РАЗНИ ПРОБЛЕМИ. ПО БЪЛГАРИН Е ОТ НАС
8
Абе Охридски - да знаеш някой друг български политик да се е крил по чужди посолства?
10
Юрдане не използвай светото име ОХРИДСКИ,отиди във Хоремага с. Връшка Чука и там раздавай милиционерското "демократично" слово като Пайсий НЕ ТУК ТУК НЕ Е ХОЛАНДИЯ......????
11
кой всъщност е техния майчин език като се знае, че завоевателите са си вземали жени от местното население
12
ACTUALLY , ONCE UPON A TIME WHEN CROSSING TURKEY FROM BORDERS TO BORDERS, DON PEDRO SAW NOTHING BAD ...ON THE CONTRARY ...!!!
13
REMEMBER TO KNOW : SLY AND NASTY GREEKS DESTROY NATIONAL CULTURE AND LITERACY ...!!! STUPID TURKS ENJOY LIFE...!!! MESTAN ...SO ...!!! DON'T WORRY ...MR. PUT - IN KNOWS BEST ...!!! TAKE CARE ...!!!
14
На 19 февруари всяка година отбелязваме обесването на Васил Левски - Апостол на Свободата в България и никога не говорим за не по-малко жестоката смърт на рода и майка му - Гина Кунчева. 1 година след освобождението от турско робство тя се самоубива в кладенец до който едвам стига премаляла от глад и мизерия на 27 януари 1878 г! - http://www.dnes.bg/blogini/2014/02/19/jestokata-smyrt-na-roda-i-maikata-na-levski.216472
15
Драга Христина добре си го описала,но моля те,отговори ми:от две полуоси става ли ос?
16
Мазен, долен, зъл , отвратителен и грозен ... какво ни занимавате, бил говорил на пингвините на отвратителния език , много ми еня...
17
МЕСТАН е долен предатер и изменник! Трябваше да цъде наказан за това, че се кри в чуждо посолство и иска още пжвече да радикаризираислямиччч нашите мюсюлмани. ПОДГОТВЯ ПОЧВАТА НА ЕРДОГАН , КОГАТО 1 ДЕН ТОЙ ЩЕ ПОИСККА Родопите- Кърджалийско...Отрепка предателска и не ке сравува да слугува на този идиот Ердэган дито съсипва Турция и постигнатото от кемалистите..Сред 3- 4 години Турция ще се упвлравлява като шериат и всички жени- и владите ще бъсат забпадени с кърпи! ТЪПИ ГАДЖАЛИ!
18
Всимки т.н. български турци са потомци на българки потурчени от гаджалите насира или изнасилени. .та майчиният им език по линия на пра- бабите им по женска риния е български...ялава тари ка тъпи , не го разбират и се гурчеят, а са всъщност бэлгари ири полуцългари, но погурчени т.е. превърнати в мюсюлмани! Нито един от ЦГ турците не са потомци на двама 100% ви гурци...Загубеняци!
19
горко на горките
20
защо българският съд даде регистрация на етническа партия забранена от конституцията , защо не се самосезира прокуратурата за пращането на смс до бурса и прочее , този агент падне ли от власт ердоган ще търси друг покровител докога ще има секции в бурса и не знам си къде си .....нормалните страни извън страната гласуват или в посолството или ако има консулство , защото така се гарантират изборите , а не някави инициативни комитети да си правят секция.... и надето дето сега се хвали , че баба и била помакиня а зет и турчин уж да следи за безпристрастност
21
Уф га ви гледам тъпите коментари на някои разбирам,че селото е отишло у градо и продължава да си ека и яка, но най веке и от политика разбира. Какво е разликата между народност и националност?
22
защо наричате този турски шпионин и лакей господин????? този отдавна трябваше да виси на въжето.
23
А бе луди,ами къде да се скрие,в руското ли?Умен е защото ако не се беше укрил у турецкото сега щеше да е при мъжката секретарка на Доганоглу - в гроба!
24
Левски,Петко воевода,Филип Тотю къде сте.
25
Едва ли има по-противен, гадно мазен, политически нечистоплътен урод от местан! Може би само серГЕЙ и доган се доближават до него! Ти му подаваш ръка то иска да я изяде. Неизброимите му провокации като главен фес ние като българи никога няма да забравим!
26
Не, обидно е за българите да го наричате такъв !
27
ИНТЕРЕСА,КЛАТИ-ФЕСА.
28
Местан е сепартист-терорист и да се изгони от страната!
29
ЗА ТАКИВА КАТО МЕСТАН БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДАДЕ МНОГО. ИЗУЧИ ГИ, СЪЗДАДЕ ИМ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА И ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ. В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДЕСЕТИЛЕТИЯ ТЕ ИМАХА ПРЕДИМСТВО ЗА ВЛИЗАНЕ ВЪВ ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ВСИЧКИ ЗНАЯТ , ЧЕ МОЖЕХА ДА ВЛЯЗАТ С ТРОЙКА.ПОЛЗВАХА КАКВИ ЛИ НЕ ПРЕДИМСТВА. А СЕГА ЗА БЛАГОДАРНОСТ ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Ей, все не мога да си намеря жена дето да се оженя за нея!
- Защо?
- Майка ми все не ги харесва.
- А защо не намериш някоя, която да прилича на майка ти?
- Намерих, ама нея пък баща ми не я хареса!

няма нови новини
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
сега
2816
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на БСП за лятната ваканция на депутатите: Популизъм! (ОБНОВЕНА)
x
НАЗДРАВЕ! Алкохолът е полезен, предпазва сърцето
x