СПОРТЪТ ДНЕС

Данчо Лазаров предпочита ДКС Варна пред „Арена Армеец“

Само в ПИК
Данчо Лазаров предпочита ДКС Варна пред „Арена Армеец“

Волейболистите ни почват срещу Франция в Световната лига

Дата
Дата
4191
Коментари
0
Данчо Лазаров предпочита ДКС Варна пред „Арена Армеец“

България ще заяви София и Варна за домакинските си мачове от Световната лига догодина. Но президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров не скри предпочитанието си да играем домакинските мачове в ДКС Варна, а не в столичната „Арена Армеец“. Мъжкият ни отбор има само две домакинства според новия рекламент – на Аржентина (21-23 юни) и Полша (12-14 юли).

Националите ни, водени от старши треньор Камило Плачи, ще стартират във Франция (7-9 юни). Вторият уикенд на СЛ за нас ще бъде почивен, след което домакинстваме на Аржентина. Следват две поредни гостувания - на САЩ (28-30 юни) и на Бразилия (5-7 юли). Последните ни мачове от груповата фаза на комерсиалната надпревара ще бъдат в България срещу шампионите в лигата Полша между 12-14 юли.

Финалите на Световната лига са от 16 до 21 юли, като има вариант две държави да вземат съвместно домакинството.

„Целта на новия формат на Световната лига е да се върне комерсиалният елемент. Делегацията ни бе против ние да имаме само две домакинства, а не три. Дадохме за пример дори схемата на футболния турнир за Купата на България, но бразилците възразиха“, каза заместник председателят на УС на БФВ и отговорник по международната дейност Иван Тодоров.

От своя страна Лазаров обяви: „Имаме своите шансове и да отидем отново на финали на лигата. Всички отбори започват промяна на съставите и поколенията си. В бъдеще, ако се придвижим напред в световната ранглиста, ще може да се възползваме от плюсовете на новия регламент. В бъдеще се готвят също и промени на регламентите на Световната купа и Световното първенство“.

Програма на участието на България в Световна лига`2013:

Групова фаза

1 кръг (7-9 юни) Франция – България

2 кръг (14-16 юни) България (почива)

3 кръг (21–23 юни) България – Аржентина

4 кръг (28-30 юни) САЩ – България

5 кръг (5-7 юли) Бразилия – България

6 кръг (12-14 юли) България – Полша

Финали

16-21 юли

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

В главата ми вече се роди план за убийство, идея за скриване на тялото и скриване на следите… А тя да вземе да се извини… Нищо де… Следващия път…