Данъчни от Пловдив хванаха внос на 13 тона старо месо

Само в ПИК
Данъчни от Пловдив хванаха внос на 13 тона старо месо
Автор: ПИК
Дата
Дата
6165
Коментари
3
Данъчни от Пловдив хванаха внос на 13 тона старо месо

Данъчни от Пловдив хванаха близо 13 тона свинско и телешко месо с изтекъл срок на годност, внос от Румъния. То е открито при проверка на месопреработвателно предприятие в област Хасково. Стоката, произведена в Германия, била в пломбиран камион от ГКПП „Дунав мост 2“.

При първоначалния оглед е констатирано, че етикетите върху кашоните са с дата 8 май 2018 г., а вътре всички опаковки били с изтекъл срок на годност – 18.05.2017 г. При последвала проверка на всички кашони с месни продукти с общо количество 12 835 кг. кайма – свинска и телешка и свински гулаш, са констатирали несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките.

Служителите на „Фискален контрол“ на НАП Пловдив, чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки са изискали съдействие от органите на Агенцията по безопасност на храните /БАБХ/ и Икономическа полиция. След извършената съвместна проверка е установена негодността на месните продукти и невярно съдържание на придружаващите документи. От БАБХ са наложили забрана върху стоката и са издали разпореждане за унищожаване, чрез изгаряне.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на сектор „Оперативни дейности“ Пловдив са извършили 52 608 проверки на фискални пунктове и 14 099 проверки на местата за разтоварване на транспортните средства. В резултат на извършените контролни действия са съставени 249 акта за нарушения и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените санкции 277 700 лв.

Още по темата
САМО ЗА МЪЖЕ! Яжте месо, за да не останете без коса
Часовник
16:53
Мъже, ако не искате рано-рано да оплешивеете, не пропускайте да включвате месо в менюто си, съветват британски експерти. През последните години вегетарианският и веганският начини на хранене...
Напиши коментар »
(3)
1
не ни е за пръв път,онзи от герб внесе 20 т и го изядохме ,мършата май му казваха
2
отново 20 годишното ирландско месо помните ли го сега пак се появи в бьлгария
3
На цял свят изядохме старото месо, а и не само това, на болни животни, на заразени яйца и още ред храни с вредни съставки...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Мамо, мамо, елхата гори.

- Не се казва елхата гори, а елхата свети.

- Ами добре, ама да знаеш, че и пердетата светят.