ТОП НОВИНАТА

Да те кръщават Иван, Андрей и Хекимян по БТВ? Това е сектантско пиршество на суетата, кич, търкане на лотарийни билетчета. И най-вече отрицание на Господ

Само в ПИК
Да те кръщават Иван, Андрей и Хекимян по БТВ? Това е сектантско пиршество на суетата, кич, търкане на лотарийни билетчета. И най-вече отрицание на Господ
Дата
Дата
47592
Коментари
27
Да те кръщават Иван, Андрей и Хекимян по БТВ? Това е сектантско пиршество на суетата, кич, търкане на лотарийни билетчета. И най-вече отрицание на Господ

Национално кръщене по БТВ под патронажа на "иконични" личности от калибъра на Иван, Андрей, Ирина, готвачът Виктор Ангелов, Хекимян.

Хиляди плъзват по църквите. Знаменитости дават интервюта за нуждата от духовност.

Иван е задъхан, със син в ръце, а майката Ирина ги снима с телефона си и излъчва live stream във фейсбук. Насам, народе, шоуто вече е в храма, по съвместителство. 

Добре дошли в територията на кича! Емоционалната търговия на новите културно-масовици тече с пълна сила.

Прилича ли ви на колективното търкане на лотарийни билетчета?

Съвсем оскотяхме, щом и камерно-битийни актове като посвещаването във вярата принизихме до телевизионно зрелище. Кръщенето не беше ли осъзнато Тайнство, миг на първично съпричастие с Бог?

"Покайте се и всеки от вас да се кръсти в името на Иисуса Христа, за прошка на греховете; и ще приемете Дара на Светаго Духа" (Деян. 2:38).

Ясно е, че Би Ти Ви го прави от популизъм, за сеир, избелване на имидж и пари. Защо обаче Българската православна църква и Патриархът застават с името си зад това по същество сектантско пиршество на суетата? Дотам ли я докараха горките ни владици - да "вербуват" последователи с помощта на изявената халтура?

А родителите, родителите? Ех, драги родители...Това ли заслужават децата ви, така ли вие сте били кръщавани - за кефа на рекламната индустрия? Май бъркате вярата с еснафлъка, селфитата и промоциите в "Лидъл". 

Всичко отива по дяволите, буквално там. И църквата, и вярата, и духовността, и семейните ценности. Живеем в някакъв окъснял, гротесков диаболизъм, като при Айра Левин в "Бебето на Розмари". Сатаната отдавна е спечелил битката за душите ни.

Напиши коментар »
(27)
1
да, да , да - три пъти да. все едно мои ядни мисли
2
СУЕТАТА Е СМЪРТЕН ГРЯХ. РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА И ВЛАДИЦИТЕ НИ СА В НЕИН ПЛЕН, ЩЕ ГОРЯТ В АДА.
3
Най-доброто по темата, браво!!
4
Един смислен текст, който прави чест на сайта ви.- Но имат ли уши да чуят тънещите в корупция и пороци български свещенодеятели?
5
Негово Светейшество е длъжен да обясни, сякаш някой го подведе този път, не му е мястото да кръщава по телевизията децата на селячеството.
6
Блестящо казано
7
Какъв АД, какви горящи хора? Пийте си хапчетата редовано и по-полека с Данте Алигери. (Ако знаете кой е Данте) Каузата е добра, подкрепям с двете ръце. Няма нищо лошо в това, че църквата я подкрепи. Друг е въпросът, че доста родители се държаха като Лев Яшин ( Ако знаете кой е Яшин), където имаше камера те скачаха с плонж пред нея.
8
такава простотия само в бьлгария може да се случи
9
абе друго щеше да пишеш, ако ги кръщават Бойко, Цецо, Цецка...
10
От Иван, Андрей, Ирина и др. подобни тям друго не може да се очаква. Твърде много би било от наша страна.
11
На вниманието на висшия Виновен Клир:::Докато не изгоните ТЪРГОВЦИТЕ отХРАМА все по малко миряни ще влизат в Храмовете........Солени такси за венчавки,за правото да се снимаш вътре,закалено ли не още..........Такива масови сватби и кръщенета ги правят само сектата на МУН ! ! Но за православната вяра това е АНАТЕМА.............
12
Е ПИК ... БРАВО ... ПО ДОБРО ОТ ТОВА за ... тази ОЛИГОФРЕНИЯ не съм прочел ... Нека припомня на всички истински християни - не напразно СВЕТОТО кръщение се нарича ТАЙНСТВО ...
13
А дали бе спазено изискването - кръстникът също да е кръстен! Защото един от тези ''кръстници'', когото не разпознах, в интервю заяви, че за него била голяма чест да е кръстник, макар той да не бил кръстен!?!
14
Хилда и Хекимян не са православни.
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
До минчо №14: Минчо, минчо..... това, че не са православни не им отнема правото да бъдат кръстници. На всички останали им пожелавам приятна "хейтърска" вечер. Както казах по-рано: Каузата е много добра, дава се публичност на един проблем , важен за България. За да не се повтарям за хапчетата, до всички плюещи: Кръщавайте си децата само вие, кръстника и отчето. Саааамо да не съм видял фотограф, че нали кръщенето било ТАЙНСТВО(специално до: Жал ми е...№12)
18
Това е отрицание на църквата, позор.
19
Ние сме единствената държава, в която нахлулата навсякъде селяния влиза по джапанки , чудната дума - потници и бермудки в ХРАМА! В джунглата на Камбоджа, в средата на нищото любезни охранители ме помолиха да наметна хлъзналия се от раменете шал в едни руини на древен храм, тук нашите ТЪРГАШИ - ужким "божи служители" пускат всеки прошляк! Гнусно и срамно - затова Господ отвръща очи от този народ - ние не уважаваме нито себе си, нито вярата си!
20
До срамно #19 : Първо ще ти кажа г/лупако, че в божият храм всеки е равен, без значение дали с костюм или потник. Да наричаш хората прошляци заради облеклото им, си е чиста проба плиткоумие ( културен съм). Ти, м/ижав паразит, кой си да съдиш хората. Само рязаните пушки(п/ишки) искат да им влизаш в храмовете пременен като добрия дух Каспър. К/атил
21
До срамно #19: Извинявай, но по написаното съдя, че си жена. Приеми обидите в женски род. Казах!
22
Защо не са поканили и венценосния ПРЕМИЕР ? Той съвсем би допълнил картинката та евтините популисти , къпещи се в самовлюбеността си пред камери , журналисти и слепи народни овации. Да не вземе ББ да им се обиди и да не стъпи повече в медията им ? Надали....!
23
Хайде по-малко фарисейщина! Щом негово светейшество е благословил никой не трябва да отрича събитието! Та ние ли с фалшива праведност ще получим благодат от Св.Дух? По-добре кръстени , отколкото езичници!
24
Тази масовка е отврат!!!!
25
Може ли всичко хубаво и стойностно да се оплюе?! Нито е сектантско, нито е показно , а е красиво и православно.Тези малки дечица ще си имат по един ангел- пазител, който ще ги закриля, пази и ще се моли за тях на Бог! Но това може да го разбере само един истински християнин.Поздравления на патриарха, на всички свещенослужители, на родителите и организатори!
26
И нито един не писа, че водното кръщене, точно, защото е за опрощение на греховете и за приемане на дара - Святия дух, трябва да е собствено решение, в зряла възраст. Какво им опрости Бог на тези малките и какво решиха те за бъдещия си начин на живот.
27
''апропо'',ада е тук в Б-я,а ние сме у казаня,с тия,никакви пенсии и заплати.Капиш.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години
– Сервитьор! Донесете ми още една бучка захар!– Но господине, тази ще е вече деветата!– Ами какво да правя, като предишните всички потънаха в кафето?