Движението на влаковете още е затруднено

Животът днес

Движението на влаковете още е затруднено

4147
на 26.10.2014
Движението на влаковете още е затруднено
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вследствие на обилните валежи продължава да бъде прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната, съобщиха от пресцентъра Национална компания „Железопътна инфраструктура".

препоръчано

Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път, надвиснали клони върху контактната мрежа, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Поради тази причина, днес, 26.10.2014 г., не се движат влакове в следните жп участъци: Преустановено е движението в района на Соколово – Горна Оряховица, поради липса на напрежение в контактната мрежа; Прекъснато е движението в междугарието Самуил – Висока поляна - Хитрино, поради липса на напрежение в контактната мрежа; Прекъснато е движението в междугарието Русе - Ястребово, поради липса на напрежение в контактната мрежа; Прекъснато е движението в междугарието Царева ливада - Габрово, поради липса на напрежение в контактната мрежа;

Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура" са по местата и работят по разчистване на трасетата, осигуряване на габарит и подаване на напрежение в контактната мрежа.

Проблемен остава и жп участъкът Хасково - Димитровград, където е наводнен железният път. След отдръпване на водата, екипи ще започнат работа по възстановяване на по жп трасето.

Създадена е организация за транспортиране на пътниците с автобуси от Горна Оряховица до Дъбово и от Димитровград до Хасково. Предстои и осигуряване на автобуси за превоз на пътници между Русе и Каспичан.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК