РЕТРО

Двойкаджиите са бъдещето на Алма матер

Само в ПИК
Двойкаджиите са бъдещето на Алма матер

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
10899
Коментари
2
Двойкаджиите са бъдещето на Алма матер

Тази година станахме свидетели на невиждан парадокс – 675 незаети места останаха в родните университети. При това в елитни специалности. И ръководствата на вузовете трескаво обявиха, че приемат едва ли не куцо и сляпо, само и само да запълнят тези места. Без значение, че младите хора са отпаднали от трите класирания за студентските места. Иначе – няма субсидии от държавата и университетът трябва да затвори врати.

Ето какво се получи обаче – двойкаджиите, изхвърлени от всички възможни кандидат студентки класации, изведнъж се превърнаха в бъдещето на вузовете. Младежи, едва избутали средно образование, както казват „с тройки на релси” и  показали нула качества за висшисти, доволно се настаниха на студентските скамейки. Те са нашите утрешни юристи, филолози, пиари, педагози. И по логиката на нашата държава един ден ще се влеят в елита на родната интелигенция. Срам и позор!

 

 

Марина Радославова, учителка, Бургас

 

Напиши коментар »
(2)
1
от интелектуалното ниво на доста учители- защото педагогика,детска, начална и т.н. записват наистина не приетите никъде- и във времето на соца и сга.Но- за да кандидатстваш в Университета /всички,не само СУ/ има изискване -диплом за завършено средно образование Добър 4.00.За какви тройкаджии говори госпожата?Но да рече, че приемаме нейната теза:Знае ли, като педагог, че над 80% от децата приемат влизането си във ВУЗ като втори шанс, че стават и са добри и посещаващи редовно лекциите студенти, че дават всичко от себе си и никога не забравят за ниския си старт.Българските деца са природно интелигентни, стремят се към знания и най- важното- не са зубрачи/каквито вероятно са любимците на възмутената учителка/. Децата на поне 10 познати семейства завършиха средното си образование с добър, а висшето с мн.добър.и винаги казваха- трябва да покажа , че мога, не съм отличник, но знам,че не е и нужно. Златната среда е качество, не количество от написани шестици. Тези деца днес имат свой бизнес и се справят перфектно„ добри юристи, икономисти, ветеринари- млади хора със сърца. Не обиждайте добрите деца на България и то само от любов към отличниците /нищо лично към тях, щом могат- нека!/ Не смачквайте желанието на средния студент да бъде образован - факт е, че точно средния е по-изпълнителен и се справя по- добре.Не ангажирам никой с мнението си- но точно един педагог трябва да знае това.
2
wh0cd403331 buy viagra online
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

- Липсва ми старата работа.
- Къде си работил преди?
- Никъде.