РЕТРО

Двойкаджиите са бъдещето на Алма матер

Само в ПИК
Двойкаджиите са бъдещето на Алма матер

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
10605
Коментари
2
Двойкаджиите са бъдещето на Алма матер

Тази година станахме свидетели на невиждан парадокс – 675 незаети места останаха в родните университети. При това в елитни специалности. И ръководствата на вузовете трескаво обявиха, че приемат едва ли не куцо и сляпо, само и само да запълнят тези места. Без значение, че младите хора са отпаднали от трите класирания за студентските места. Иначе – няма субсидии от държавата и университетът трябва да затвори врати.

Ето какво се получи обаче – двойкаджиите, изхвърлени от всички възможни кандидат студентки класации, изведнъж се превърнаха в бъдещето на вузовете. Младежи, едва избутали средно образование, както казват „с тройки на релси” и  показали нула качества за висшисти, доволно се настаниха на студентските скамейки. Те са нашите утрешни юристи, филолози, пиари, педагози. И по логиката на нашата държава един ден ще се влеят в елита на родната интелигенция. Срам и позор!

 

 

Марина Радославова, учителка, Бургас

 

Напиши коментар »
(2)
1
от интелектуалното ниво на доста учители- защото педагогика,детска, начална и т.н. записват наистина не приетите никъде- и във времето на соца и сга.Но- за да кандидатстваш в Университета /всички,не само СУ/ има изискване -диплом за завършено средно образование Добър 4.00.За какви тройкаджии говори госпожата?Но да рече, че приемаме нейната теза:Знае ли, като педагог, че над 80% от децата приемат влизането си във ВУЗ като втори шанс, че стават и са добри и посещаващи редовно лекциите студенти, че дават всичко от себе си и никога не забравят за ниския си старт.Българските деца са природно интелигентни, стремят се към знания и най- важното- не са зубрачи/каквито вероятно са любимците на възмутената учителка/. Децата на поне 10 познати семейства завършиха средното си образование с добър, а висшето с мн.добър.и винаги казваха- трябва да покажа , че мога, не съм отличник, но знам,че не е и нужно. Златната среда е качество, не количество от написани шестици. Тези деца днес имат свой бизнес и се справят перфектно„ добри юристи, икономисти, ветеринари- млади хора със сърца. Не обиждайте добрите деца на България и то само от любов към отличниците /нищо лично към тях, щом могат- нека!/ Не смачквайте желанието на средния студент да бъде образован - факт е, че точно средния е по-изпълнителен и се справя по- добре.Не ангажирам никой с мнението си- но точно един педагог трябва да знае това.
2
wh0cd403331 buy viagra online
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Валентин Танев
Валентин Танев
актьор
Става на: 60 години
Ина Ананиева
Ина Ананиева
треньор по худ. гимнастика
Мимоза Базова
Мимоза Базова
актриса

Защо негрите живеят на юг? 
Защото ако живеят на север, ще трябва да слагат вериги