Дейвид Камерън хвали граничния контрол в България

ЧАС ПИК

Дейвид Камерън хвали граничния контрол в България

6085
на 04.12.2015
Дейвид Камерън хвали граничния контрол в България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Страните от ЕС, които са изправени пред все по-голям приток от мигранти, трябва да вземат пример от българските усилия за засилване на контрола по външните граници", това заяви британският премиер Дейвид Камерън при посещението си на българо-турската граница, пише вестник Belfast Telegraph, съобщава Фокус.
Премиерът посети участък от новата ограда с бодлива тел, която бе издигната за предотвратяването на нелегалното влизане на бежанци от войната в Сирия и други конфликтни зони.
През 2015 година през границата между Турция и България са преминали около 27 хиляди души. Те са част от общата бежанска вълна, която наводнява няколко силно засегнати страни и застраши шенгенските договорености.
Великобритания вече мобилизира свои гранични служители, които помагат в Гърция и Италия при приема и регистрирането на бежанци, и обмисля дали да засили помощта си.
България обаче няма да има нужда от нея, тъй като вече е издигнала ограда по протежението на 21 мили от границата си и планира да загради още 62 мили. Страната разположи и около 1000 допълнителни полицаи по границата си.
Камерън посети граничния пункт Лесово и близкия контролен център в Елхово заедно с българския си колега Бойко Борисов. След като поговори с граничните патрули, Камерън призова другите страни да се поучат от България.
„Великобритания винаги е защитавала и ще защитава собствените си граници, тя не е в зоната за свободно движение. Много е важно обаче Европа да има силни външни граници и тук, в България, можем да видим, че премиерът и правителството са силно ангажирани с това. България има морски граници, които защитава; споделя сухопътна граница с Турция, която също охранява. Тук виждаме истински пример за това, че сигурността на границите е постижима, когато си поставим като приоритет. Трябва да продължим да ги подкрепяме в това, което правят“, посочи Камерън.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК