Делото за фалита на КТБ тръгва на 13 декември

Само в ПИК
Делото за фалита на КТБ тръгва на 13 декември
Автор: ПИК
Дата
Дата
2942
Коментари
9
Делото за фалита на КТБ тръгва на 13 декември

Делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъде разгледано в открито заседание на Специализирания наказателен съд на 13 декември.

Още в края на месец юли на случаен принцип делото КТБ беше разпределено на съдийката Виржиния Петрова.

Освен банкерът Цветан Василев за КТБ подсъдими са още 17 души. Това са Александър Панталеев - изпълнителен директор на КТБ, Илиан Зафиров - изпълнителен директор на КТБ, Георги Христов - изпълнителен директор на КТБ, Георги Зяпков -ръководител на управление "Кредитиране" в КТБ, Елка Стойкова - главен експерт в дирекция "Анализ и обработка на кредитни сделки", Елена Инджева, Рангел Стойчев - член на Съвета на директорите на КТБ, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова - бивш началник на вътрешния одит на КТБ, Маргарита Голева - одитор от "Кей Пи Ем Джи" (KPMG), Красимир Хаджидинев - външен одитор от "Кей Пи Ем Джи" (KPMG), Маргарита Петрова - главен касиер на банката, Мария Димова - главен счетоводител на КТБ, Борислава Тренева-Кючукова - заместник главен счетоводител, Цветан Гунев - подуправител на БНБ, Румен Симеонов - подуправител на БНБ и ръководител на управление "Банков надзор", Славияна Данаилова-Велева - ръководител на екипа в дирекция "Надзорно наблюдение на кредитните институции" в "Банков надзор" на БНБ.

Василев е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, за което са предвидени до 15 години затвор.

Той е обвинен и в 49 други престъпления, които са извършени повече от веднъж. Става въпрос основно за длъжностни присвоявания в особено големи размери, които са особено тежък случай. Те са извършени в съучастие, а ролята на Василев е била като подбудител и помагач.

По делото са разпитани над 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.

Обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли.

Напиши коментар »
(9)
1
айде да има ефект от това дело най-после, а не само празни приказки. цецо василев - право в панделата.
2
Айде погвайте ги тия крадци най-накрая!
3
И ето идва най-щастличият ден когато Василев ще е далече от мен ( в затвора, ама няма рима) ;)
4
Дано се намерят и парите дето Василев ги отмъкна, че вече трета година голямо мотане пада.
5
Ей, ще си отворя една бутилка ракия да полея случая! След толкова години, дано сега се стигно до някаква развръзка и виновните идат в затвора.
6
Да тръгва това дело, защото има много хора за затвора!
7
Това дело трябваше да стартира още 2014 г. Сега вече е късно. Каквото имаше да се доразграби от КТБ бе взето, а каквото имаше да се замете е заметено. Цветан Василев имаше достатъчно време да си изгради своята уютна къщичка и защита в Сърбия, така че да не може никой да го докосне или да го екстрадира. За мен това дело е предварително загубено просто.
8
Василев трябва да бъде екстрадиран незабавно, за да бъде съден заедно с останалите обвиняеми. Не бива да се позволява главното действащо лице зад фалита на КТБ да се измъква, а пешкира да оберат разни служители, които са изпълнявали неговите заповеди.
9
Време му е за затвор на Цветан Василев!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Гледам си корема и си викам:
- Еееех... и аз да изпъкна с нещо.