Вход
София
Времето в София -1 o C

Делото за фалита на КТБ тръгва на 13 декември

Делото за фалита на КТБ тръгва на 13 декември

13:44
3618
9
Делото за фалита на КТБ тръгва на 13 декември
Автор: ПИК
08.11.2017
9
3618

Делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъде разгледано в открито заседание на Специализирания наказателен съд на 13 декември.

Протеже на КФН посяга към 1,7 млн. долара на вложители от фалиралата КТБ

Протеже на КФН посяга към 1,7 млн. долара на вложители от фалиралата КТБ

Наталия Кумпикова – любимата квесторка на Комисията...

на 25.10.2017

Още в края на месец юли на случаен принцип делото КТБ беше разпределено на съдийката Виржиния Петрова.

Освен банкерът Цветан Василев за КТБ подсъдими са още 17 души. Това са Александър Панталеев - изпълнителен директор на КТБ, Илиан Зафиров - изпълнителен директор на КТБ, Георги Христов - изпълнителен директор на КТБ, Георги Зяпков -ръководител на управление "Кредитиране" в КТБ, Елка Стойкова - главен експерт в дирекция "Анализ и обработка на кредитни сделки", Елена Инджева, Рангел Стойчев - член на Съвета на директорите на КТБ, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова - бивш началник на вътрешния одит на КТБ, Маргарита Голева - одитор от "Кей Пи Ем Джи" (KPMG), Красимир Хаджидинев - външен одитор от "Кей Пи Ем Джи" (KPMG), Маргарита Петрова - главен касиер на банката, Мария Димова - главен счетоводител на КТБ, Борислава Тренева-Кючукова - заместник главен счетоводител, Цветан Гунев - подуправител на БНБ, Румен Симеонов - подуправител на БНБ и ръководител на управление "Банков надзор", Славияна Данаилова-Велева - ръководител на екипа в дирекция "Надзорно наблюдение на кредитните институции" в "Банков надзор" на БНБ.

Василев е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, за което са предвидени до 15 години затвор.

Той е обвинен и в 49 други престъпления, които са извършени повече от веднъж. Става въпрос основно за длъжностни присвоявания в особено големи размери, които са особено тежък случай. Те са извършени в съучастие, а ролята на Василев е била като подбудител и помагач.

По делото са разпитани над 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДПС иска връщане разграбените активи от КТБ (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДПС иска връщане разграбените активи от КТБ (ОБНОВЕНА)

ДПС внася Законопроект за банковата несъстоятелност. По...

на 26.10.2017

Обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли.

свързани новини
Сподели:
Напиши коментар »
(9)
1
айде да има ефект от това дело най-после, а не само празни приказки. цецо василев - право в панделата.
2
Айде погвайте ги тия крадци най-накрая!
3
И ето идва най-щастличият ден когато Василев ще е далече от мен ( в затвора, ама няма рима) ;)
4
Дано се намерят и парите дето Василев ги отмъкна, че вече трета година голямо мотане пада.
5
Ей, ще си отворя една бутилка ракия да полея случая! След толкова години, дано сега се стигно до някаква развръзка и виновните идат в затвора.
6
Да тръгва това дело, защото има много хора за затвора!
7
Това дело трябваше да стартира още 2014 г. Сега вече е късно. Каквото имаше да се доразграби от КТБ бе взето, а каквото имаше да се замете е заметено. Цветан Василев имаше достатъчно време да си изгради своята уютна къщичка и защита в Сърбия, така че да не може никой да го докосне или да го екстрадира. За мен това дело е предварително загубено просто.
8
Василев трябва да бъде екстрадиран незабавно, за да бъде съден заедно с останалите обвиняеми. Не бива да се позволява главното действащо лице зад фалита на КТБ да се измъква, а пешкира да оберат разни служители, които са изпълнявали неговите заповеди.
9
Време му е за затвор на Цветан Василев!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Трябва ли България да приеме Истанбулската конвенция за насилието над жени и "третия пол"?
архив

Една вечер млад мъж се прибирал от работа и гледа - асансьора не работи. Разкопчал сакото и с уморена крачка тръгнал да се катери по стълбите. Между четвърти и пети етаж се разминал с пищна девойка - гърдите й били като дини, стегнати в голямо деколте, а не особено дългата пола разкривала прекрасни, дълги крака и загатвала малкият стегнат задник на красавицата. Косите били руси, устните - алени, в лицето - ангел. Замаян от нея, той едва не се пребил. Качил се в жилището си и позвънял на домоуправителя Бай Пешо, питайки коя е тази мадама.
- Ама ти не знаеш ли? Миналия месец в апартамента под вас се нанесе мадамата, и тя живее сама, младо момче си, ерген - давай!
И така, на следващия ден мъжът решил да слезе и да опита късмета си. Звъннал и си мисли:
"Тя ще ми отвори. Ще кажа, че живея сам и ми е изгоряла ютията, и не мога да си изгладя ризата за утре. Ще взема нейната на заем и по-късно ще й я върна, след това ще я поканя за благодарност на по питие. След това ще я поканя на вечеря, ще идем някъде да хапнем, след това ще я заведа на кино и ще се сближим. Ще я поканя в нас, ще я чукам на леглото, на масата, на терасата, след това ще я изпратя и ще я чукам и у тях. После ще я чукам още няколко пъти, след което ще се оженим, ще пръсна един тон пари за сватбата, а тя ще ми роди дете. То ще ме буди в 2 през нощта, ще досажда и ще ми пречи на секса. Пък на нея по-късно ще й увиснат гърдите, ще надебелее, ще почне да ме пита къде са ми парите, да ми се кара, когато се прибирам късно, да се сърди заради секретарката Ели, да иска почивки, да не мога да си гледам мачовете с Ванката и Жорката..."
В този момент тя му отворила, той креснал:
-Абе я си гледай работата, не ти ща ютията!!!!

няма нови новини
Днес: 13
сега
1557
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Енергийният министър с извънредна информация за цените на тока (ОБНОВЕНА)
x
ВАЖНО! Как да заспим най-бързо...
x