Делян Добрев: Трябва либерализация на пазара възможно най-скоро

ЧАС ПИК

Делян Добрев: Трябва либерализация на пазара възможно най-скоро

5308
на 28.11.2014
Делян Добрев: Трябва либерализация на пазара възможно най-скоро
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Трябва либерализация на пазара възможно най-скоро. Това обяви в предаването „Още от деня“ по БНТ бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

препоръчано

Той побърза да изтъкне, че въпреки че изглеждало, че пазарът не се либерализира, той се либерализирал. За мен най-важната е енергийната ефективност, изтъкна той. Коментарът му дойде в отговор на журналистически въпрос какво се случва с големите енергийни проекти, като АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“.

Ние все се взираме в грандоманските проекти, които не са донесли кой знае какво, отбеляза Добрев. По-важното, по неговите думи, е фирмите ни да закупуват електроенергия на свободния пазар. Но свободният пазар не означава задължително по-ниска цена на електроенергията, побърза да уточни шефът на енергийната комисия в парламента.

В тази връзка той заяви, че там са заложили на енергийната бедност. Помолен за коментар по отношение на Бюджет 2015, Делян Добрев каза: „Хубавото е, че дефицитът е в рамките на 3%".

От думите на бившия икономически министър стана ясно и че именно той е помолил премиерът Бойко Борисов да не го включва в екипа на новия кабинет.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК