Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов: Българската енергетика е готова за зимния сезон

Само в ПИК
Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов: Българската енергетика е готова за зимния сезон
Автор: ПИК
Дата
Дата
2942
Коментари
0
Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов: Българската енергетика е готова за зимния сезон

Българската енергетика е готова за зимния сезон, заяви пред Радио „Фокус“ Валентин Николов - народен представител от ГЕРБ, зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика и бивш изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". По думите му тези, които произвеждат електрическа енергия, електропреносните и електроразпределителни дружества са много по-подготвени от предходни години. "Направени са екипи, които могат да реагират, подменени са топлопороводи и всички са готови за по-екстремни ситуации", подчерта той и припомни, че миналата година е имало заповед на министъра за прекратяване износа на ел. енергия за задоволяване на вътрешното търсене. 

„Тази година са много по-подготвени от предната и не само тези, които произвеждат електрическа енергия, а и електропреносните и електроразпределителни дружества също. Направени са екипи, които могат да реагират, подменени са топлопороводи, както и „Топлофикация – София“ бе извикана в Комисията по енергетика. Всички са готови за по-екстремни обстоятелства, разбира се с природата много трудно можем да се борим, но можем да реагираме винаги, когато има такива екстремни обстоятелства“, коментира Валентин Николов и допълни, че няма предпоставки за покачване цената на тока и парното за домакинствата. По думите му АЕЦ "Козлодуй" има запаси от гориво и към момента един от блоковете работи с ново гориво, договорено на много ниска цена, от което се спестяват над 10 млн. лв. Що се отнася за предприятията Николов посочи, че те разчитат на конкурента цена на тока, защото има електрическа борса и всичко зависи от конкуренцията. 

Още по темата
КНСБ ще спасява българската енергетика, кани на среща Борисов и Станишев
Часовник
17:39
КНСБ кани министър-председателя Бойко Борисов и лидерът на ПЕС Сергей Станишев на спешна среща за спасяване на българската енергетика в Стара Загора, чийто домакин ще е кметът на града Живко...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

“Имате на разположение 5 мин…. Остават ви още 4мин. и 99 сек.”
(Военен)