Вход
София
Времето в София 16 o C

Депутатът от Коалиция за България Антон Кутев: Кой е Найо Тицин, че да иска оставка на Станишев?

Депутатът от Коалиция за България Антон Кутев: Кой е Найо Тицин, че да иска оставка на Станишев?

на 05.06.2014
778
38
Депутатът от Коалиция за България Антон Кутев: Кой е Найо Тицин, че да иска оставка на Станишев?
Автор: ПИК
05.06.2014
38
778

Секретарят по медийната политика на БСП. Антон Кутев е завършил е изкуствознание в Художествената академия. Учил е икономика на киното и телевизията в московския киноинститут ВГИК. Бил е общински съветник в столицата, секретар на изпълнителното бюро и член на НС на БСП. Депутат е в 41-вото и 42-рото НС.

 Интервю на Румяна Стефанова

 - Г-н Кутев, защо след година управление - с претенции за активна социална политика, ГЕРБ пак ви би на изборите на 25 май?

- Имаше много фактори и един от тях сигурно е, че не сме успели достатъчно да разкажем това, което правим. Със сигурност АБВ попречи. Защото това, че имаха само 4%  не означава, че няма други 4-5, дори 6%, които просто са били обезкуражени. Които не са гласували, защото не са искали да избират между едните и другите. Със сигурност руската и украинската тема попречиха, защото проевропейската позиция на правителството в голяма степен противоречеше на тежненията на голяма част от българите. Но за мен най-големият проблем на тези избори за БСП бяха нон стоп протестите, които облъчваха населението сутрин, обед и вечер във всички новини с това как едва ли не БСП е най-черната организация на света. И при такава масирана и продължителна медийна атака самият факт, че пак сме втора политическа сила, е добро постижение. Лично аз смятам, че няма друга политическа сила, която да може да издържи на подобна атака месеци наред. В началото наистина протестът, който аз дълбоко уважавам, беше спонтанен. След което обаче с елементарни политтехнологии срещу 20, 30, 50 лв. някои хора поддържаха натиска с чисто политически цели. Факт е, че въпреки тези титанични усилия месеци наред ние все пак оживяхме и продължаваме да сме силни.

- Спонтанният протест започна след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Не смятате ли, че и този факт трябва да сложите в графата „причини за ниския резултат на изборите”?

- Делян Пеевски беше втори в листата на ДПС, а както видяхте Движението имаше неочаквано добро представяне на тези избори. Т. е., ако проблемите на българската политика се изчерпваха с Делян Пеевски, очевидно ДПС нямаше да има този резултат. Всъщност Пеевски в момента е абсолютно оправдан от избирателите, което ще рече, че цялата тази интрига не е била заради него. Да, признавам, първоначално имаше взрив на недоволство, свързано с името на Делян, но защо го нямаше същият проблем на изборите. Явно причините са други. Ние се опитахме да свършим куп полезни неща през тази една година. Коледните и великденските надбавки за пенсионерите са нещо, което преди това 4 години го нямаше. Може да е малко увеличението на пенсиите, но и то е факт. Спряхме нарастването на възрастта за пенсиониране, вдигнахме майчинските и детските за второ дете. За тази  една година за разлика от предишните четири задържахме цената на тока. Т. е. ние свършихме много работа. Това че пропагандната машина отново е затъмнила нашата работа, и че хората не са счели за нужно да подкрепят БСП, дето се казва, каквото си изберем, това си получаваме. Това е демокрацията. Никой не е казал, че една партия идва завинаги на власт.

- Докога обаче ще удържите цената на тока? На вота на недоверие от ГЕРБ алармираха за фалит на НЕК?

- Просто не мога да разбера наглостта на ГЕРБ да се опитват да правят вот именно за енергетиката. Ама имало задлъжняване в системата. Да, има и затова се опитваме в момента да прехвърлим част от печалбите на корпорациите в джоба на българина. Ние считаме, че в енергетиката има фирми, които правят свръхпечалби. Тези големи печалби в период на криза биха могли да намалеят и съответно парите през сметките за ток да отидат в джоба на българите. Ако Бойко Борисов не увеличаваше цената на тока всяка година, нямаше да се случат февруарските събития през 2013 г. и той нямаше да падне от власт.

- И все пак загубата на изборите си е факт. Трябва ли ръководството на БСП да си подаде оставка, каквито призиви вече има?

- Първо, зависи какво значи ръководството. Ако обаче се визира персонално личността на Сергей Станишев, аз не смятам, че смяната на Станишев в момента може да даде неочакван тласък на БСП. Напротив, точно обратното. Впрочем през последните дни чувам много хора да искат оставката на Сергей Станишев, но са малко тези, които са вътре в БСП. Обикновено я искат отявлени врагове на партията. Вчера гледам, че Найо Тицин е тръгнал да иска оставката на Станишев. Че откъде накъде Тицин. Кой е той? Хора, които очевидно са срещу БСП, имат френетичното удоволствие в момента да искат оставката на Станишев. Защо? Защото мислят доброто на БСП? Защото искат да докарат БСП до по-добра ситуация? Защото искат БСП да просперира? Не! Огромната част от тези, които са срещу Сергей Станишев, са пряко противопоставени на БСП.

- Ако обаче се стигне до оставка на Станишев, Георги Първанов има ли потенциал да се върне на бял кон в БСП?

- Георги Първанов няма потенциал да съществува изобщо в политическата система оттук нататък. Той няма никакъв шанс, не на бял кон, на муле, на магаре, на каквото иска да се връща в БСП, все ще яде бой. Ако влезе в момента в която и да е организация на партията, ще го изхвърлят с камъни. Белята, която направи Първанов на БСП е съвсем умишлена. Той имаше една-единствена цел – да провали БСП на тези избори. За съжаление заедно с Борисов до голяма степен успяха. Първанов е предател! И не може да се върне в БСП.

- Как разчитате разнопосочното говорене на Лютви Местан в последните дни – сутрин е за предсрочни избори, на обяд – подкрепя правителството?

- Според мен ДПС се опитва да капитализира доброто си представяне на изборите. В крайна сметка след тези резултати те естествено стават по-силни и се опитват по някакъв начин да съберат дивиденти. Със сигурност ще има напрежение оттук нататък. Но от самото начало на този парламент казвам, че да се изкара мандатът до край не е самоцел. И че предсрочни избори по всяко време са възможни. За мен важното е дали има смисъл в това да се държим на власт. Защото, както вече казах, ние носим най-големите негативи от властта в момента. Каквото и да се случи в тази държава вече 24 години, винаги най-пострадалата е БСП. Излиза Доган, казва нещо в с. Кочан – прас, процентите на БСП падат. Случва се нещо с Делян Пеевски, на ДПС не им пука от това, те продължават да си вървят нагоре, а процентите на БСП падат. Каквото и да се случи, както и да се завъртят нещата, ние сме тези, които носят отговорността накрая. Когато Борисов дойде на власт, чувах обвинения, че и за това била виновна БСП, защото сме го допуснали.

- А ще допуснете ли петнадесетият в листата на БСП – Момчил Неков, да отиде в Брюксел?

- Момчил е едно много свястно момче. Той е започнал своята кариера през 2009 г. в моята кампания в Силистра, където бяха и първите му политически изяви. А дали е достатъчно смислен, за да стане евродепутат, е отделен въпрос. Така или иначе има хора, родени под щастлива звезда. На Момчил се усмихна звездата с много широка усмивка и аз му пожелавам да успее да я използва. Така че му желая всичко добро.

- Тръгнаха слухове, че се упражнява натиск върху него да се откаже от евродепутатското място...

- Няма такова нещо. По-скоро някакви хора решиха, че ще превърнат Момчил в кауза на свободомислието. Но това също е малко прекалено. За мен, честно казано, беше добре, защото през тази седмица беше по-удобно да говорим за 15/15, отколкото за това защо загубихме изборите. Тогава трябваше да си кажем доста по-тежки неща. Така че, от тази гледна точка, появата на Момчил се оказа много полезна за партията. 

Сподели:
Напиши коментар »
(38)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Путеф пак се изказваш не подготвен Путеффф...
4
И аз искам оставките Ви!
5
Една шантава жена (М.Станишева-Йосифова) направи на палячовци всички "мъже" в БСП, ако изобщо е имало такива. Направи така, че тези мухльовци по цял ден да се опитват каква глупост да измисля и каква лъжа, за да замажат лайняната ситуация в която тази пача ги вкара. Честито нищожества червени, цял живот ще живеете с този СРАМ, а и това явно е само началото.
6
Все по зле изглеждат другарите :) Като болни прасета,както каза един друг корифей на мисълта :)
7
Уважаеми Г-н Кутев поради явната цензура в агенция пик искам да Ви кажа че Тицин е най-прекрасния и мил човек
8
Со кротце, со благо и со малце кютек към ГЕРБ, правителството ще изведе страната на пистата на благоденствието.... Без припряност. ...И без досадно словоблудство по медиите.
9
http://lovechmedia.com/novini/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b0%d1%80%d1%88%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba-2/
10
Toзи боклук Тицин подметка на бандитите от ГЕРБ заслужава един хубав бой за да си седне на задника и скоро ще си го получи с сигурност.
11
Удар по фланга по медиите в момент, в който правят разследване за купуване на гласове? Съвпадение или сценарии за защита на бъдещия коалиционен партньор?
12
Ех другарю Кутев мислите,действията Ви и изказванията Ви са от една отминала епоха, на Лененизма,Сталинизма и Тодор Живковчината ,мирише на мухал и плесен.Жалко,че все още има хора през 21 век с бетонирани глави и с капаци на очите като Вас.Ако не сте преминали 50те все още има малка вероятност да тръгнете по правилния път,но ако сте ги преминали безвъзвратно сте изгубен за българското общество.
13
14
Ти си още по-мухлясъл любител на реставрацията на дивия балкански капитализъм от преди войната.
15
До № 14.Когато аз обикалях по всички крайща на света и сравнявах живота на другите народи с българският Вие навярно сте били във вид на сперметозоид в бащиното си достойство или с кафяво по гащичките си.
16
- КУТЕВ„КУТЕВ„ВРЕМЕТО НА ПРОСТИТУТКИТЕ ВИ МИНА !!!! АЙДЕ СЕГА ДА ПРАВИТЕ СВИ.И НА МЕСТАН„ЧЕ САМО ЦЕЛУВКИ НЕСТИГАТ !!! МУХЛЯСЪЛИ СЪСЕЛИ !!! ТРЯБВАШЕ ЕДНА ГОДИНА ДА МИНЕ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО СТЕ НЕКАДЪРНИ, АМА И ““““ ТЪПИ !!!
17
Красимир Илиев, ти си путьо, а не Кутевл Пък и руско име ти измислили - красит мир?!
18
А ти какъв си би, Кутев? Не се обожествявай, защото когато паднеш от високо много боли.
19
Специалист по униформи на братските съветски войни, имам качества безспорни. Много , много се старах, ГЕРБ и Бойко да оплювам, гласове да си купувам. В ПЕС дори си купих място, всеки път уреждам Мони , да печели милиони. Хора, аз съм най- голям и езици много знам. Толкова съм умен , толкова съм учен! Аз съм най- велик - с ореол е моят лик. Казват че крадец съм и лъжец, а в задкулисните игри пък спец. Миризлив съм и осран , ала нямам капка срам. Казват още - ти Станишка , си порода най- стръвнишка.
20
Ами и Найо и Станишеф са от една хомодружинка ,! Плюс това Найо навремето абортира от Станишеф! После му роди едно изчадие ,ама пък Станишката не призна бащинство и пристана на Моника ,тъй че цялата работа е шменти-капели!
21
,Самуилчо, яко те е заклещил синдрома на БГ-казана с катран в Ада...... Имаш ли тризъбец или си само по рогца и опашка?
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
КУТЕ ............. КУТКООО ..................... КУУТЕНЦЕ ... !... Ти си знаеш ......................
24
Зайо Цицин е същество от третия пол, който се чуди какво да прави, че да го забележат.
25
Ей Кутев -ти пък кой си и за какво се мислеш??? На човек не мясаш!!!
26
А, бе Кутев! Гейо Цицин е от третия пол.
27
Аз ако се казвах Найо Тицин щях да се гръмна. А ако бях толкова елементарен и продажен, щях да се заколя след като се гръмна. Ужас...
28
ЯВНО ОЩЕ ВИ ПЛАЩА ОПОРНАТА ТОЧКА КУТЕВ-ИНАЧЕ НЕ ВИЖДАМ КАК НОРМАЛНИ ХОРА МОЖЕ ДА ГО ЗАЩИТАВАТ,И ВООБЩЕ ЦЯЛАТА ТАЯ ПАРТИЯ БСП ДА БЪДЕ ЗАЩИТАВАНА
29
СТАНИШЕВ Е НАЙ-ГОЛЯМИЯ, ДОКАЗАНО ЕВРОПЕЙСКИ, БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК !!!! ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ !!!!! ГОЛЯМ МЪЖ, ЩОМ УСПЯ ДА ПОСТАВИ НА МЯСТОТО ИМ, ПРЕСТЪПНАТА ПАРТИЯ ГЕРБ, ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНА ОТ ДОКАЗАНИЯ, АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК ЦВЕТАНОВ И ВИНЕТУ !!!!!
30
абе кой е тоя кутев? чиновник на народната трапеза, душманин на народа, съдирач на кожи.....
31
Винаги съм казвал,че кутеф е солоташака на станишев. Ето кой е кутеф!
32
Преди да си тръгне, преди да дезертира безславно и да се покрие зад плюшените завеси на някоя луксозна брюкселска хасиенда, облажен с тлъста петцифрена еврочиновническа заплата, коли, офиси и привилегии, Сергей Станишев трябва да се извини на стотиците хиляди, може би милиони честни и изстрадали симпатизанти на своята партия. - да им се извини заради днешния най-унизителен ден в историята на партията-столетница. За позорния миг, в който позволи на коалиционния партньор да я подритне като евтина старлетка. Като една употребена и захвърлена на черджето пред боянските сараи Есил Дюран. И не само да я подритва с депесарски шутове - направо да й размаха депесарски чеп! - да се извини, защото се уплаши от премиерския стол през май 2013 г. и се спотаи зад марионетката Пламен Орешарски. Подмени вота, влезе в идиотско-безпринципен съюз, допусна кошмарни назначения, измени на лявата идея и предизборните обещания на БСП, уж за да я спаси, а всъщност за да спаси себе си и шуробаджанашката си клика от негодници, комисионери, схемаджии и обикновени хомосексуалисти. - да се извини, защото превърна Българската социалистическа партия в заложник на капризите и бизнес интересите на своята съпруга Моника Йосифова. Защото позволи на съпругата си да кадрува, да рушветчийства по медиите и да се самообогатява с обществени поръчки – и по света, и у нас. - да се извини, защото допусна исторически немислимото роене на монолитната партия в името на себичността си и в името на инатливия конфликт с Георги Първанов, човека, който го създаде като политик и лидер. - да се извини, защото нито веднъж не постъпи като мъж. И след изборния провал през 2009, и след изборния провал през 2011-а, и след изборния провал през май 2014-а. Не допусна дори мисълта за оставка, по сталински набеди критиците си за ренегати, а призивите за отстъпление нарече „колаборационизъм” с ГЕРБ, Костов, Кунева, Бареков, Първанов и всички останали врагове на семейно-комуналната му правда. - да се извини, защото предаде най-истинския си електорат: възрастните хора, пенсионерите. И като премиер, и като мандатоносител ги обрече на глад и мизерия, на умирачка в безнадеждните коридори на фалиралите държавни болници и трудноподвижните катафалки на „Бърза помощ”. - да се извини, защото излъга бедните, че ще премахне плоския данък, че ще води социална политика, че ще пресира незаконно забогателите, че ще разследва олигарсите, че ще се бори за справедливост. Станишев постигна справедливост. Построи социализма втори път – но за себе си, брат си, мониките, карадимовците, вигенинците, буруджиевците, маите… Ясно е, извинение няма да има. Станишев ще се извини за личния си социализъм, колкото Живков и живковци се извиниха на народа за 45-годишния им милиционеро-социализъм. Жалко за честните комунисти. Червената партия едва ли ще помирише власт в близките два мандата. А Станишеви ще си гледат живота в Брюксел.
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
ПИШКОЛАПЦИТЕ НА ГЕЯ ФЮРЕР ОТНОВО СА НА ЛИНИЯ.УСЕЩАТ ДЕБЕЛИЯ,КОЙТО ИМ Е ПРИГОТВИЛ И ВИЯТ В ЕКСТАЗ.А БЕ КУРОСМУЦИ,НА БОЙКО НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ МЕРИТЕ И НА МАЛКИЯ ПРЪСТ.В ЗЛОБАТА СИ ОТ СВОЯТА БЕЗГРАНИЧНА ПРОСТАЩИНА И НАЙ-ВЕЧЕ НА ЛЮБИМАТА ВИ МУТРА - ГЕЙ СЕ ТРЕСЕТЕ ОТ ЗАВИСТ.МИЖИТУРКИ СМОТАНИ СТЕ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ С ТИЯ КРАТУНИ ПЪЛНИ СЪС ЗЛЪЧ И ПОСРЕДСТВЕНА ЗЛОБА!!!
35
ИЗЧЕЗВАЙТЕ ИЗЧЕЗВАТЕ НАГЛИ МРЪСНИ ДОЛНИ РЕВАНШИСТИ С ПОДЛОСТ 1 ГОДИНА ВЛАС ЗАВЗЕЛИ И ЩЕ МЕ УПРАВЛЯВАТ ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ
36
Писмо до Ванка с танка: -Радой Ралин- Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята...
37
Не само Найо Тицин иска да го няма Станишев и цялата му престъпна клика наречена БСП. Много са такива и е време да изчезнете и никога по-вече да не чуваме за вас. Да ама не , ще се превърнете в реформатори , гербери , дейци без цензура , атакисти и какви ли още не за да сте пак във властта. Колко пъти го гледахме този филм. Нали всичките сте еднакви. Престъпна крадлива многоцветна политическа пасмина.
38
Нещо не се връзват нещата, комунисти загубили от комунисти!?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Знаеш ли, че пиенето съкращава живота двойно?
- Как така?
- Ами ти например на колко години си?
- На 40.
- А ако не пиеше, вече да си на 80!

 

няма нови новини
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
сега
1208
четат ПИК
сега
четат тази новина
МИСТЕРИЯ! 7 извора чистят грехове и лекуват
x