Джамбазки: Македония грубо погазва правата на българите там

Политика

Джамбазки: Македония грубо погазва правата на българите там

4961
на 25.07.2014
Джамбазки: Македония грубо погазва правата на българите там
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ангел Джамбазки заостря вниманието на Европейския парламент (ЕП) към системното нарушаване на правата на българите в Македония.

Джамбазки, който вече е член на ЕП, е разпространил открито писмо до колегите си в европейския законодателен орган, в което ги информира за ситуацията в Македония и за неоспоримо българския характер на населението там, пише news.bg.

Поводът за отвореното писмо на „войводата" е 111-тата годишнината от Илинденско-Преображенското въстание и присъствието на Джамбазки на отбелязването на паметната дата в Смилево.

Към писмото е изпратена и статията на известния археолог сър Артър Евънс, публикувана на 5 октомври 1903 г. във в. "Таймс". Материалът е озаглавен „Политика на изтребление в Македония" и от нея ясно се вижда българския характер на населението там.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК