Джейми Оливър доказва, че бургерите в "Макдоналдс" са негодни за консумация от хората

Забавно

Джейми Оливър доказва, че бургерите в "Макдоналдс" са негодни за консумация от хората

391579
на 31.03.2015
Джейми Оливър доказва, че бургерите в Макдоналдс са негодни за консумация от хората
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Готвачът Джейми Оливър спечели дело срещу една от най-големите вериги за бързо хранене в света McDonalds ("Макдоналдс"). След като Оливър разобличи от какво се състоят хамбургерите в "Макдоналдс", те обявиха, че ще променят своята рецепта. Въпреки това Оливър има какво още да ни покаже от пикантната кухня на "Макдоналдс"!

препоръчано

Готвачът в продължение на години обяснява какво съдържат продуктите на тази верига, участва в документални филми за тях, телевизионни предавания, интервюта. Според Оливър храната в "Макдоналдс" преди да претърпи химична обработка с амониев хидроксид е негодна за консумация от обществото.

Според Джейми храната в "Макдоналдс" е един евтин и скапан продукт, който се дава първо на кучетата и после е предлаган на хората. Освен ниското качество на месото, амониевият хидроксид е вреден за здравето, допълва още Оливър.  Този готвач е известен още с това, че разкри „ процеса на розовата тиня“ на веригата за бързо хранене "Макдоналдс".

„Как може хората да дават месо на своите деца с амоняк?“ се пита той. В една от неговите демонстрации, той показва на децата как се правят „нъгетс“. След като се изберат най-добрите части на пилето, останките – мазнини, кожа и вътрешни органи се обработват за да се получат тези вкусни за всички пържени храни.

Както е известно името на "Макдоналдс" се ползва на франчайз. От Латинска Америка са заявили, че тази процедура при тях не се практикува. Същото се отбелязва и за продуктите на тези заведения в Ирландия и Великобритания, защото там ползват месо от местни доставчици. В Съединените щати обаче това се практикува от край време. Амониевият хидроксид се използва с анти-бактериална цел. Най-ужасяващото е, че цялата тази обработка се счита като част от производствената процедура. Потребителите на "Макдоналдс" не могат да разбера кога и как това химично вещество попада в тяхната храна.

На официалния сайт на "Макдоналдс", компанията твърди, че тяхното месо е евтино, защото докато имат милиони потребителите, те могат да си го позволят да го изкупят от доставчиците на много по-ниска цена. Но ако така наречената „розова слуз“ е наистина „най-добро качество“, защо тогава в Латинска Америка не го искат?

Оливър призовава децата в различни училища да ядат здравословни храни и колкото и да е вкусно, да забравят за отровната храна продавана им във веригите за бързо хранене като "Макдоналдс", "Бургер кинг" и други.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК