Директорът на СМГ няма да подава оставка, предложи на уволнената учителка да пият кафе

Само в ПИК
Директорът на СМГ няма да подава оставка, предложи на уволнената учителка да пият кафе
Автор: ПИК
Дата
Дата
4424
Коментари
1
Директорът на СМГ няма да подава оставка, предложи на уволнената учителка да пият кафе

Директорът на СМГ Антони Стоянов няма намерение да напуска поста си въпреки скандалите, които тресат училището вече няколко седмици. Проблемът започна с уволнението на учителката Петя Тодорова заради уронване на престижа на учебното заведение. В рамките на вчерашния ден тя беше първо възстановена от заместващия Стоянов Ивайло Ушагелов, но след това директорът на СМГ отмени тази заповед. Днес директорът покани уволнената учителка на кафе.

Казусът в СМГ се заплете допълнително вчера не само с възстановяването и последвалото ново отстраняване на учителката. В късния следобед от просветното министерство заявиха, че проблемът отдавна вече не опира до състезанието „Европейско кенгуру“, за което Тодорова беше обвинена. И призоваха Инспектората по образование да уволни директора на училището, ако той не прецени сам да подаде оставка, предава Дарик.

Днес стана ясно, че Стоянов няма такива намерения въпреки че призна част от констатираните нарушения. "При тази масирана проверка, при която много от нещата бяха тенденциозни, признавам относно учебната документация има някои, които ще ги призная в протокола. Мисля, че във всяка организация, в която биха се направили такива проверки, ще се открият такива. Но аз категорично не смятам, че тези неща са за дисциплинарно уволнение", посочи директорът.

И предложи свой изход от ситуацията – утре да пие кафе с отстранената от него учителка, за да поговорят. Но преди това обясни своята версия за случилото се. "Предоставих й възможността да преподава на тези любими ученици. Единствената разлика беше, че я помолих да напише едно заявление, в което иска това да стане чрез граждански договор, като аз й обещавам същата заплата и същата осигуровка, и то в рамките на месеците, в които уточним трудово-правния си спор. Тя първо каза, че ще помисли, а после отказа", обясни Стоянов.

В последните два месеца имаше протести срещу директора на СМГ. В същото време обаче вчера около 30 души излязоха в негова защита.

Напиши коментар »
(1)
1
Няма да изпълнява прищевките създадени от компрометираната водачса на цоциалистите
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

- И защо мислиш, че преди беше по-добре? - пита една баба връстничката си. - Преди всеки си гледаше работата - комунистите воюваха, евреите търгуваха, циганите крадяха. А сега какво? Евреите воюват, циганите търгуват, комунистите крадат...