БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Днес е Денят на отворени врати на парламента

Само в ПИК
Днес е Денят на отворени врати на парламента
Автор: ПИК
Дата
Дата
5637
Коментари
0
Днес е Денят на отворени врати на парламента

Народното събрание организира днес Ден на отворени врати. Инициативата е по повод 143 години от обесването на Васил Левски и отбелязването през тази година на 140 години от Априлското въстание и от гибелта на Христо Ботев. Денят на отворени врати ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 17.00 часа. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще посрещне първите посетители в 10.00 часа в Северното фоайе. Сред тях ще бъдат ученици от клубовете „Млад възрожденец” от София, които ще бъдат специални гости на законодателната институция. В Деня на отворени врати гостите на парламента ще могат да разгледат изложбата „Безсмъртието на българския дух”, посветена на годишнината от Априлското въстание и смъртта на Христо Ботев, както и на живота и делото на Васил Левски. Сред експонатите са косите, орарът, камата и писма на Васил Левски, часовникът, оригинални фотографии и прощалното писмо на Христо Ботев до семейството му, печати и устав на БРЦК, знамето на Хвърковатата чета. В пленарната зала на Народното събрание ще бъде излъчван документалният филм „Щрихи от първия български парламент”.

Още по темата
Откриват изложба на американски фотограф в парламента
Часовник
05:55
Изложбата от фотографии "България в цветове" ще бъде открита от 11.30 ч. в Народно събрание. Фотосите са дело на американския художник Браян Дейли. Чрез тях Дейли документира българския...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.