Днес се провежда шестото издание на „Средно образование в чужбина“

Само в ПИК
Днес се провежда шестото издание на „Средно образование в чужбина“
Автор: ПИК
Дата
Дата
2755
Коментари
0
Днес се провежда шестото издание на „Средно образование в чужбина“

Днес, в хотел "Радисън" между 11:00ч и 18:00ч. ще се проведе шестото издание на "Европейско изложение „Средно образование в чужбина“.

Могат ли младежите в 7-ми клас сами да вземат решение къде да продължат образованието си? Правилно ли разпознават родителите интересите на децата си? Гарантира ли отличният успех прием в престижно училище? Какви стипендии се предлагат на кандидатстващите? Със сигурност всеки родител на седмокласник си е задавал тези въпроси многократно.

Днес, в напредналия технологичен свят, отговорът често е на върха на пръстите ни и лесно откриваме огромни обеми от информация. Изниква въпросът за достоверността и обаче. За радост на родителите в такива моменти те могат да се доверят на специалистите – онези, които многократно са доказвали своята експертиза и разполагат с десетки успешни примери от своята практика. Именно в такива се превърнаха експертите от консултантска къща „Дарби“. За шеста поредна те организират напълно безплатно изложение в помощ на родителите „Средно образование в чужбина“.

Безспорно приоритет при посещението на подобни изложения е личният контакт с представители на елитни средни училища от цяла Европа и България. По време на събитието посетители получават шанса да разберат повече за различните образователни системи и подходи и да получат индивидуален отговор на всяко свое запитване. Сред училищата, които са потвърдили своето присъствие намираме първото в класациите по успех пансионатно училище Cardiff Sixth Form College, едно от най-добрите пансионатни училища – Caterham School, Stonyhurst College – училище с великолепна материална база и още 17 училища от Великобритания, Швейцария и България.

Не е без значение, че приемните изпити на пансионатните училища в чужбина изискват много добри познания по математика и по английски език и от това как едно дете е направило тестовете зависи дали училището, в което кандидатства ще му предложи място или ще откаже да го приеме. Именно затова посетителите на изложението ще научат за новостите в приемните изпити през тази година и къде могат децата им да се подготвят за тях. В допълнение на място младежите ще могат да проверят своите знания по английски език. Организаторите ще предоставят информация как младите хора могат да развият своята езикова компетентност, ще бъдат представени международни програми за езикова подготовка в Европа и Америка и ще получат промоционални оферти за ранни записвания.

Често подценяван се оказва и процесът по подготовката на документите във всеки един етап. С тази цел на място по време на изложението експертите от Дарби разясняват процедурите по подготовката на документите, необходими от самото кандидатстване в избраното училище, през тези за самото записване, та дори и документите, необходими за кандидатстване за виза, в случай, че е необходима, както и оказват съдействие и при самото пътуване и настаняване в училището – включително се грижат за резервирането на самолетни билети и хотели.

За най-силно академично мотивираните ученици и онези, които демонстрират талант в областта на музиката, рисуването и театралните изкуства, за професионално насочените спортисти консултантска къща „Дарби“ предоставя и възможността за кандидатстване за над 60 вида стипендии в едни от добрите пансионатни училища на Великобритания за предстоящата учебна година 2017-2018. В последните години множество пансионатни училища предлагат възможности за академични стипендии, които достигат до 50% от годишната такса. Все повече училища предоставят стипендии и за изявени таланти в областта на спорта, музиката и изкуствата. Тези стипендии достигат и до 100%. От тези възможности може да се възползва всеки, който е решил да учи средно образование в чужбина. Размерът на стипендиите зависи от това как се представя кандидата на приемните изпити.

Същевременно изключително засилен остава интересът и към езиковите ваканции за деца в чужбина, които предлагат индивидуални пътувания. Младежите могат да избират измежду атрактивни дестинации като Англия, Испания, Германия, Малта, Ирландия, дори САЩ. В рамките на 2 седмици младежите имат възможност не само да подобря знанията си по английски език, но и да съчетаят ваканцията си с курсове по тенис, езда, футбол, голф или баскетбол или пък със занятия по мода, дизайн, музика или рисуване за по-артистичните натури. За най-изявените езиковите ваканции могат да се комбинират дори с практически семинари по бизнес и лидерство. Повече информация за актуалните ваканции и предстоящите срокове за кандидатстване посетителите ще могат да получат на място в деня на изложението.

Без съмнение амбицията на всеки родител е да види детето си успешен кандидат-студент. С тази цел консултантите, част от европейското изложение „Средно образование в чужбина“, организират събитието – за да гарантират, че амбициозните деца могат да получат знанията и уменията, които да им гарантират успешната реализация, която заслужават. Регистрацията за изложението е напълно безплатна. Запазете своето място на http://opendoors-fairs.eu/bg.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Трима ловджии си говорят за жените си: - Моята е като сърна! Стройна, нежна, с големи влажни очи? - А моята е хитра, лукава, бърза – като лисица. – А моята пък, да ви кажа, външно изглежда като човек.....