Технологии

Договорено с Китай: Първият в Европа интелигентен град ще е в България

Само в ПИК
Договорено с Китай: Първият в Европа интелигентен град ще е в България
Автор: ПИК
Дата
Дата
25206
Коментари
9
Договорено с Китай: Първият в Европа интелигентен град ще е в България

Първият в Европа интелигентен град ще бъде изграден в България. Проектът е под името "Св. София" и ще бъде и първият за България  в рамките на стратегическата китайска инициатива “Един пояс – един път”. Изграждането на "Св. София" бе договорено между компаниите Bulgaria Development Holdings Limited (BDHL) и ZTEICT в рамките на Форума за международно сътрудничество "Един пояс – един път" на 14 май в Пекин. Двете компании подписаха и документ за стратегическо партньорство по проекта “Св. София”, пише "Мениджър нюз"

Проектът ще има ключово значение за бизнес контактите между Европа и Азия и ще бъде модел за търговско-развлекателен комплекс. На площ от 1.56 млн. кв. м “Св. София” ще включва международен търговски център, луксозен 5-звезден хотел, първокласен изложбен и конгресен център, най-големия в света закрит аквапарк, мега мол, луксозни апартаменти и вили.

Форумът в Пекин е най-значимата проява от началото на “Един пояс – един път”през 2013 г. – най-мащабната и стратегическа китайска инициатива за международно и регионално сътрудничество. 29 държавни и правителствени ръководители и 1200 делегати присъстваха на събитието, сред които китайският президент Си Дзинпин и руският му колега Владимир Путин.

Споразумението за партньорство между BDHL и ZTE е сред най-важните през последните години в развитието на “Един пояс – един път” и плановете за сътрудничество “16+1” между Китай и Централна и Източна Европа, а България има безспорно стратегическо местоположение за “Един пояс – един път”.

“Тъй като ние и ZTE споделяме еднаква визия за внедряването на технологии в ежедневието и бизнеса, решихме да работим заедно за изграждане на интелигентен развлекателен и търговски комплекс с възможности за бизнес, професионално обучение, образование, здравеопазване, живеене, туризъм и комунални услуги. Всичко това ще превърне проекта “Св. София” в първия корпоративен интелигентен град в Европа. Благоприятното местоположение и възможностите, които осигурява “Един пояс – един път”, ще привлекат гости от цял свят и ще дадат тласък на туристическия бизнес в София”, обяви Албърт Хунг Чао Хонг, вицепрезидент на BDHL.

“Посредством интернет на нещата, облачна платформа за данни и 5G технологии, приложими в областта на услугите, ще бъдат осигурени иновативни технологични решения за бизнеса, професионалното обучение, образованието, туризма и комуналните услуги и ще бъде изграден иновативен европейски туристически център”, обяви и Минг Сиао, вицепрезидент на ZTE.

Още по темата
Изграждат безплатна мрежа "умен град” в Стара Загора
Часовник
02:53
Община Стара Загора да съфинансира проект  „Изграждане на безплатна градска мрежа за свързани устройства /умен град/ в град Стара Загора“ приеха общинските съветници на последното...
Напиши коментар »
(9)
1
ТРАЙ КОНЬО,НА ЗЕЛЕНА ТРЕВА!
2
Ню Васюки - закачка за знаещите. ** А иначе - невероятно великолепно. Шанс да си използваме географското местоположение. Дано не го изтървем.
3
НА ГОЛИЯ ГЪЗ НА ДЪРЖАВАТА НИ ,САМО НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ГРАД НА ЕВРОПА Й ЛИПСВА! НА КОИ ГЛАВИТЕ ИМ РОДИХА ПОСЛЕДНАТА ГЛУПОСТ?
4
за кой ще бъде. Българите се изселват от тук, тук влизат емигранти, но и те не се задържат и бягат. Ако го оставим за племето ман гал , ще го продадат за старо желязо, ...... е за кой.......
5
В "интелигентния" град ще почиват гости предимно от ОАЕ, Саудитска Арабия, Турция и Израел. Средностатистическият българин няма да има шанс да доближи до това чудо на посткомунистическия държавнолиберален капитализъм.
6
НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ДА СЕ ИЗГРАДИ,КАТО КВАРТАЛ НА БАНКЯ ИЛИ В ДРАГАНА???ТАМ НЕОБОЛШЕВИКИТЕ СА НАЙ-"ИНТИЛИГЕНТНИ"!!!ЩО НЕ В МАНОЛЕ ИЛИ КРУШОВИЦА???
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
И как ще реагира ПРЕМИЕРА на факт , че дори неодушевен град ще е по-интелигентен от него ?
9
който знае какво значи преговори с "китайски инвеститор", му е ясно, че това е ПИСМО ЗА НАМЕРЕНИЕ! С такива хартийки на стойност 9 милиарда, например Сърбия се хвали от години, без да е видяла и 1 долар!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни чувствата ви към близки хора се променят - изплуват скрити страхове, желания, тайни мечти. В петък и събота общувате с много хора, влиянието ви в колектив - приятели, колеги и т.н. е значимо. Възползвайте се по адекватен начин. В неделя имате нужда от почивка. В понеделник сте целеустремени и пробивни. Във вторник ескалира напрежение, което може да навреди на имиджа ви. Възможни са сблъсъци с по-високопоставени лица от вас. Мерете приказките си и бъдете по-сдържани, за да не ви нарочат. И бездруго напоследък откъдето минете, създавате само врагове.
ВИП рожденици
Иван Голев
Иван Голев
поет и писател
Става на: 67 години
Мария Игнатова
Мария Игнатова
актриса, тв. водеща
Методи Андреев
Методи Андреев
депутат от ГЕРБ
Става на: 58 години

Само в нашата страна може да се чуе следният диалог:
- Здравей, какво правиш?
- Нищо, на работа съм.