Технологии

Договорено с Китай: Първият в Европа интелигентен град ще е в България

Само в ПИК
Договорено с Китай: Първият в Европа интелигентен град ще е в България
Автор: ПИК
Дата
Дата
25395
Коментари
9
Договорено с Китай: Първият в Европа интелигентен град ще е в България

Първият в Европа интелигентен град ще бъде изграден в България. Проектът е под името "Св. София" и ще бъде и първият за България  в рамките на стратегическата китайска инициатива “Един пояс – един път”. Изграждането на "Св. София" бе договорено между компаниите Bulgaria Development Holdings Limited (BDHL) и ZTEICT в рамките на Форума за международно сътрудничество "Един пояс – един път" на 14 май в Пекин. Двете компании подписаха и документ за стратегическо партньорство по проекта “Св. София”, пише "Мениджър нюз"

Проектът ще има ключово значение за бизнес контактите между Европа и Азия и ще бъде модел за търговско-развлекателен комплекс. На площ от 1.56 млн. кв. м “Св. София” ще включва международен търговски център, луксозен 5-звезден хотел, първокласен изложбен и конгресен център, най-големия в света закрит аквапарк, мега мол, луксозни апартаменти и вили.

Форумът в Пекин е най-значимата проява от началото на “Един пояс – един път”през 2013 г. – най-мащабната и стратегическа китайска инициатива за международно и регионално сътрудничество. 29 държавни и правителствени ръководители и 1200 делегати присъстваха на събитието, сред които китайският президент Си Дзинпин и руският му колега Владимир Путин.

Споразумението за партньорство между BDHL и ZTE е сред най-важните през последните години в развитието на “Един пояс – един път” и плановете за сътрудничество “16+1” между Китай и Централна и Източна Европа, а България има безспорно стратегическо местоположение за “Един пояс – един път”.

“Тъй като ние и ZTE споделяме еднаква визия за внедряването на технологии в ежедневието и бизнеса, решихме да работим заедно за изграждане на интелигентен развлекателен и търговски комплекс с възможности за бизнес, професионално обучение, образование, здравеопазване, живеене, туризъм и комунални услуги. Всичко това ще превърне проекта “Св. София” в първия корпоративен интелигентен град в Европа. Благоприятното местоположение и възможностите, които осигурява “Един пояс – един път”, ще привлекат гости от цял свят и ще дадат тласък на туристическия бизнес в София”, обяви Албърт Хунг Чао Хонг, вицепрезидент на BDHL.

“Посредством интернет на нещата, облачна платформа за данни и 5G технологии, приложими в областта на услугите, ще бъдат осигурени иновативни технологични решения за бизнеса, професионалното обучение, образованието, туризма и комуналните услуги и ще бъде изграден иновативен европейски туристически център”, обяви и Минг Сиао, вицепрезидент на ZTE.

Още по темата
Изграждат безплатна мрежа "умен град” в Стара Загора
Часовник
02:53
Община Стара Загора да съфинансира проект  „Изграждане на безплатна градска мрежа за свързани устройства /умен град/ в град Стара Загора“ приеха общинските съветници на последното...
Напиши коментар »
(9)
1
ТРАЙ КОНЬО,НА ЗЕЛЕНА ТРЕВА!
2
Ню Васюки - закачка за знаещите. ** А иначе - невероятно великолепно. Шанс да си използваме географското местоположение. Дано не го изтървем.
3
НА ГОЛИЯ ГЪЗ НА ДЪРЖАВАТА НИ ,САМО НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ГРАД НА ЕВРОПА Й ЛИПСВА! НА КОИ ГЛАВИТЕ ИМ РОДИХА ПОСЛЕДНАТА ГЛУПОСТ?
4
за кой ще бъде. Българите се изселват от тук, тук влизат емигранти, но и те не се задържат и бягат. Ако го оставим за племето ман гал , ще го продадат за старо желязо, ...... е за кой.......
5
В "интелигентния" град ще почиват гости предимно от ОАЕ, Саудитска Арабия, Турция и Израел. Средностатистическият българин няма да има шанс да доближи до това чудо на посткомунистическия държавнолиберален капитализъм.
6
НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ДА СЕ ИЗГРАДИ,КАТО КВАРТАЛ НА БАНКЯ ИЛИ В ДРАГАНА???ТАМ НЕОБОЛШЕВИКИТЕ СА НАЙ-"ИНТИЛИГЕНТНИ"!!!ЩО НЕ В МАНОЛЕ ИЛИ КРУШОВИЦА???
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
И как ще реагира ПРЕМИЕРА на факт , че дори неодушевен град ще е по-интелигентен от него ?
9
който знае какво значи преговори с "китайски инвеститор", му е ясно, че това е ПИСМО ЗА НАМЕРЕНИЕ! С такива хартийки на стойност 9 милиарда, например Сърбия се хвали от години, без да е видяла и 1 долар!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Докторе, нещо съм зле с очите. Не виждам добре надалеч.
Лекарят завел пациента до прозореца и му посочил слънцето:
- Това там виждаш ли го?
- Да, това е слънцето.
- А знаеш ли, че то е на 150 милиона километра? Ти колко надалеч искаш да виждаш?