Бомба

ДОКАЗАНО! Малко въглехидрати = фина талия

Само в ПИК
ДОКАЗАНО! Малко въглехидрати = фина талия
Автор: ПИК
Дата
Дата
5807
Коментари
0
ДОКАЗАНО! Малко въглехидрати = фина талия

С настъпването на пролетта отново изниква проблемът с натрупаните килограми през дългата зима. През студеното време възможностите на човек за движение са ограничени. Освен това липсват и повечето пресни плодове и зеленчуци местно производство, а вносните не са с качеството на сезонните.

Тази диета е особено подходяща за хора със застоял начин на живот. Ако човек се храни, като употребява малко въглехидрати и повече фибри, има по-добър шанс да запази теглото си с течение на годините, твърди изследване на датски учени, цитирано в новия брой на изданиетоAmerican Journal of Clinical Nutrition. Според датските специалисти, ако редовно употребяваните храни са с висок гликемичен индекс, значително се увеличава шансът в течение на период от 5-6 години човек да увеличи теглото си.  

Гликемичният индекс показва с каква скорост храната води до образуване на кръвна захар или глюкоза, както е по-позната.  

Обикновено храните, съдържащи рафинирана захар (т.нар. прости въглехидрати) и нишестета, имат висок гликемичен индекс, докато тези, които се състоят предимно от фибри и комплексни въглехидрати, са с нисък. Към последните спадат най-вече зеленчуците и пълнозърнестите храни.

Според данните от изследването диетата, включваща повече храни с висок гликемичен индекс, е особено противопоказана за хората, които са слабо активни физически и най-вече за жените, спадащи към този тип.

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Акушер-гинеколог решил да става автомонтьор.
Преминал 6-месечно обучение... Съответно и изпит.
Изпитната комисия:
- Какво ще го правим тоя?
- Как какво, бе, та той си е за „Гинес”! Човекът през ауспуха на колата основен ремонт на двигателя направи!